Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Τα ψηλοτάκουνα παγιδεύουν τα νεύρα των ποδιών στις πιο μεγάλες γυναίκες



Ο αριθμός των γυναικών μέσης ηλικίας που πάσχουν από μια οδυνηρή πάθηση που συνδέεται με τα ψηλά τακούνια, έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια, σύμφωνα με μία μελέτη.


Τα περιστατικά που διαγιγνώσκονται με νευρίνωμα του Μόρτον έχουν αυξηθεί κατά 115% από το 2004 μεταξύ των γυναικών ηλικίας 40-69 ετών , σύμφωνα με τα στοιχεία από το «Health and Social Care Information Centre».

Οι γυναίκες έχουν έως και δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να υποφέρουν από την εν λόγω πάθηση, γεγονός που οφείλεται στα ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Το νευρίνωμα του Μόρτον είναι ένα κοινό πρόβλημα που επηρεάζει ένα νεύρο ανάμεσα στα δάχτυλα. Ένας ινώδης ιστός αναπτύσσεται γύρω από το νεύρο και συμπιέζεται, προκαλώντας έντονο πόνο. Οι πάσχοντες λένε ότι τα συμπτώματα κυμαίνονται από την αίσθηση ότι «υπάρχει ένα βότσαλο μέσα στο παπούτσι του» και το πόνο που μοιάζει σαν «να περπατάς πάνω σε ξυραφάκια»

Ο ορθοπεδικός χειρουργός δρ Άντριου Κρεγκ, από τον νοσηλευτικό όμιλο Bradford Teaching Hospitals NHS Foundation Trust, μελέτησε 40 ασθενείς με νευρίνωμα του Μόρτον και είπε ότι σε περισσότερους από τους μισούς ασθενείς απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

«Ξέρουμε εδώ και χρόνια ότι το νευρίνωμα Μόρτον είναι πρόβλημα που προσβάλλει κυρίως τις γυναίκες που πλησιάζουν στην μέση ηλικία και ότι σχετίζεται με τα ακατάλληλα υποδήματα», δήλωσε «Οι γυναίκες πρέπει να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβουν τα στενά και ψηλοτάκουνα παπούτσια όταν χρησιμοποιούνται σε καθημερινή, πολύωρη βάση και να συνειδητοποιήσουν ότι ο οξύς πόνος στο πέλμα και άλλα συμπτώματα, όπως το μούδιασμα των δακτύλων, δεν είναι αθώα».

Άλλες θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνουν ειδικά πέλματα και ενέσεις στεροειδών. Μερικές φορές η χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει την πλήρη απομάκρυνση του συμπιεσμένου νεύρο, αφήνοντας τον ασθενή χωρίς αίσθηση μεταξύ των προσβεβλημένων ποδιών.







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: