Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Πόσο μπορείς να αντέξεις χωρίς το κινητό σου; Κάνε το τεστ!



Αν ρίξεις μια γρήγορη ματιά γύρω σου, θα δεις ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν , είναι με ένα κινητό στο χέρι. Είτε βρίσκεσαι στο σπίτι, είτε στο γραφείο, είτε σε μια καφετέρια, είτε περπατάς στο δρόμο. Το κινητό έχει πλέον γίνει η προέκταση του χεριού μας και σχεδόν όλοι μας είμαστε εθισμένοι σε αυτό. Αν για παράδειγμα σε πιάνει κρύος ιδρώτας αν μείνεις από μπαταρία, ή αν τσεκάρεις συνεχώς το κινητό σου για τυχόν μηνύματα και ειδοποιήσεις, μάλλον ανήκεις κι εσύ σε αυτό το μεγάλο club των εθισμένων.


Αλήθεια, εσύ πόσο μπορείς να αντέξεις χωρίς το κινητό σου;

1. Πάρε ένα χαρτί και σημείωσε πόσες φορές χρησιμοποίησες το κινητό σου και με ποιο σκοπό για μια ολόκληρη ημέρα. Να είσαι ειλικρινής και να μην παραλείψεις να γράψεις και την ώρα που ήσουν με το κινητό στο χέρι, παίζοντας το αγαπημένο σου παιχνίδι. Στο τέλος της ημέρας που θα διαβάσεις το χαρτί, θα συνειδητοποιήσεις αν και κατά πόσο κάνεις περιττή χρήση του κινητού σου.

2. Ένας από τους λόγους που μας κρατάνε πάνω από το κινητό μας τηλέφωνο, είναι οι ειδοποιήσεις που έρχονται συνέχεια από τις εφαρμογές που έχουμε κατεβάσει. Πόσες από τις εφαρμογές που έχεις, χρησιμοποιείς; Μήπως να αρχίσεις να διαγράφεις παιχνίδια που έχεις κατεβάσει και δεν ασχολείσαι; Να, αν είσαι κι εσύ από εκείνες που έφτιαξαν λογαριασμό στο Twitter για τα δώρα της Ελένης (της Μενεγάκη καλέ!), σίγουρα τσεκάρεις όλη την ώρα το κινητό σου επειδή έρχονται απανωτές ειδοποιήσεις. Μήπως να διαγράψεις την εφαρμογή; Ή έστω να ρυθμίσεις το κινητό σου, ώστε να μην σου έρχονται ειδοποιήσεις από εφαρμογές που δεν σε ενδιαφέρουν;

3. Ξέρεις πόσες στιγμές χάνεις όσο είσαι με το κινητό στο χέρι; Μη το γελάς καθόλου! Να, πάρε για παράδειγμα τις στιγμές που εσύ θέλεις να μιλήσεις με κάποιον κι εκείνος είναι όλη την ώρα στο κινητό του. Ακόμα και να σε ακούει, έχει στραμμένη την προσοχή του αλλού. Μοιάζει σαν να μη σου δίνει καμία σημασία. Σαν να αδιαφορεί. Κι αυτό είναι άσχημο. Μόνο αν το σκεφτείς έτσι μπορείς ίσως να καταλάβεις πόσο αρνητικό συναίσθημα είναι για τους γύρω σου να σε βλέπουν όλη την ώρα με το κινητό στο χέρι. Και πόσο εκνευριστικό συνάμα. Υποσχέσου στον εαυτό σου να αφήνεις το κινητό από το χερι σου όταν είσαι με καλή παρέα και αγαπημένους σου ανθρώπους. Η ζωή δεν είναι οι φωτογραφίες στο Instagram. Η ζωή και τα ωραιότερα φίλτρα της, βρίσκονται έξω από την οθόνη.

4. Αν η δουλειά σου απαιτεί να κυκλοφορείς με το κινητό στο χέρι, διότι δεν πρέπει να χάσεις κάποιο σημαντικό mail, τότε προσπάθησε τουλάχιστον να βάλεις κάποιο πρόγραμμα. Θέσε μια συγκεκριμένη ώρα την ημέρα που θα τσεκάρεις και θα απαντάς στα mail σου. Σίγουρα είναι καλύτερο και για σένα!

5. Τώρα που θα πας διακοπές για λίγες ημέρες, με φίλους ή την οικογένεια, ξέχνα για λίγο το κινητό σου! Κοίτα γύρω σου! Απόλαυσε τις διακοπές σου ουσιαστικά, ζώντας και ρουφώντας την κάθε στιγμή, χωρίς να νιώθεις την ανάγκη να ειδοποιείς τους διαδικτυακούς σου φίλους που είσαι και τι κάνεις. Σου τρώει χρόνο. Και δε χρειάζεται, πίστεψέ με...

6. Όταν γυρνάς σπίτι βάλε «do not disturb» στο Viber, στο WhatsApp και σε όποια άλλη εφαρμογή σε δείχνει online και πέρνα χαρούμενο και ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Το αξίζετε και σας χρειάζεται...

7. Να θυμάσαι πάντα ότι εσύ χρησιμοποιείς το κινητό σου και όχι εκείνο εσένα. Γιατί, σαν να το έχουμε ξεχάσει αυτό και τρέχουμε από πάνω του, διακόπτωντας οποιαδήποτε συζήτηση και κάθε δραστηριότητα, με τον πρώτο ήχο που θα κάνει. Τραγικό!

8. Τις Κυριακές κλείσε το κινητό σου! Ναι, τόλμησέ το! Οποιοι δικοί σου θέλουν να σε βρουν, θα σε βρουν. Όλα τα επαγγελματικά θέματα ας περιμένουν από Δευτέρα.

Δοκίμασε να κάνεις κάτι από τα παραπάνω! Θα είναι μια καλή αρχή να αφήσεις για λίγο το κινητό στην ακρή, τουλάχιστον τις ώρες εκείνες που κάνεις περιττή χρήση (και ξέρεις ότι είναι πολλές) και να αρχίσεις να ζεις. Να παρατηρείς καλύτερα, να ακούς καλύτερα, να επικοινωνείς πιο ουσιαστικά. Γιατί την αλήθεια και όλη την ομορφιά θα τη δεις μόλις σηκώσεις τα μάτια από το κινητό σου...







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: