Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

«Ανεβάστε βίντεο στο Facebook, και θα πληρωθείτε



Όλες τις παραμέτρους που θα καταστήσουν αμοιβαίως επωφελές το ανέβασμα βίντεο απευθείας στο Facebook αντί των παραπομπών σε βίντεο στο ανταγωνιστικό YouTube εξετάζει η Facebook Inc. Ήδη ξεκίνησε η δοκιμαστική προβολή διαφημίσεων μεταξύ των βίντεο κλιπ ολίγων δευτερολέπτων στο News Feed και μόνο στο iPhone app της υπηρεσίας.


Η εταιρεία δηλώνει πρόθυμη να μοιραστεί -σε αναλογία 55% ο δημιουργός - 45% η υπηρεσία, όπως άλλωστε και στο YouTube- τα έσοδα από τα διαφημιστικά σποτ. Ωστόσο, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει αφορούν στην διάρκεια αλλά και στην σχετική θέση των διαφημίσεων. Τα βίντεο στο Facebook προβάλλονται αυτόματα (autoplay), έχουν διάρκεια μερικών δευτερολέπτων και προβάλλονται χωρίς να ακούγεται ο ήχος.

Πρόσφατα, η εταιρεία έκανε κάποιες αλλαγές για να διατηρήσει το ενδιαφέρον στο NewsFeed -και έδωσε στους διαφημιζόμενους την επιλογή να πληρώνουν μόνο όταν το κλιπ τους προβάλλεται τουλάχιστον επί 10 δευτερόλεπτα. Το Facebook πάντως, φέρεται να έχει αποφασίσει να προβάλλει διαφημίσεις στην ροή των προτεινόμενων βίντεο και να απαιτεί πληρωμή με βάση τον χρόνο προβολής από τον χρήστη.

Ένα ακόμα θέμα που μένει να αντιμετωπιστεί στο Facebook είναι η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών -ένα θέμα που το ανταγωνιστικό YouTube έχει αντιμετωπίσει αποδίδοντας ContentID, καθιστώντας εντοπίσιμο το προστατευμένο περιεχόμενο ακόμα και στα βίντεο χρηστών.







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: