Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Εκατοντάδες προσωπικότητες της Ιταλίας υπέρ του "όχι"



Κύμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό από την Ιταλία, με εκατοντάδες προσωπικότητες της χώρας να στηρίζουν το "όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ενώ το ιταλικό κόμμα "Αριστερά και Ελευθερία" θα στήσει τις δικές του κάλπες σε όλη τη χώρα - μία κίνηση στην οποία έχει προχωρήσει και η γερμανική Αριστερά.


Παραπάνω από 300 πανεπιστημιακοί τάσσονται υπέρ του "ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας".

Στο κείμενο που υπογράφουν αναφέρουν ότι ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, αισθάνονται ότι οφείλουν να πάρουν θέση στο κρισιμότερο διακύβευμα που συναντά η χώρα μας από την εποχή της μεταπολίτευσης.

Συγκεκριμένα τονίζουν ότι στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου θα ψηφίσουν ΟΧΙ:

"- Επειδή δεν αντέχουμε πλέον να βλέπουμε την ελληνική κοινωνία να καταρρέει υπό το βάρος μιας ανελέητης συνέχισης των πολιτικών λιτότητας, που αποδεδειγμένα οδηγούν την οικονομία ολοένα και βαθύτερα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης από τον οποίο δεν πρόκειται να εξέλθει ποτέ.

- Επειδή πιστεύουμε ότι η αρνητική ψήφος στις προτάσεις των δανειστών αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία να ανακτήσει ο λαός μας τη θανάσιμα πληγωμένη του αξιοπρέπεια, αντιστεκόμενος σε ταπεινωτικές πιέσεις που απροκάλυπτα θέτουν σε αμφισβήτηση την ίδια την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

- Τέλος, θα ψηφίσουμε ΟΧΙ επειδή είμαστε υπέρ της Ευρώπης -της Ευρώπης του Διαφωτισμού και του ορθού λόγου, της συνεννόησης και της συνεργασίας, της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους, των αρχών της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της πνευματικής προκοπής".

Υπέρ του "όχι" 400 ιταλοί ερευνητές

Εξάλλου, χαιρετισμό και μήνυμα αλληλεγγύης σε όλον τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στις συναδέλφους και στους συναδέλφους τους στον τομέα της εκπαίδευσης, των πανεπιστημίων και της έρευνας, απηύθυναν με επιστολής τους 400 Ιταλοί ερευνητές, σημειώνοντας ότι "η Ελλάδα ήταν το αληθινό λίκνο της δυτικής σκέψης, το σταυροδρόμι των εμπειριών που δημιούργησαν για πρώτη φορά το πνεύμα της αγάπης για τη γνώση, σε κάθε τομέα της".

Εκφράζουν τη "βαθιά ανησυχία" τους και μια "βαθιά περιφρόνηση για τον εκβιασμό που έχει επιβληθεί από την τεχνοκρατία της λιτότητας, η οποία πια αποκάλυψε σήμερα τον αληθινό στόχο της αγριότητας της: να επιβάλει ένα ενιαίο, αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο, βασισμένο στη συντριβή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας". Εξηγούν ότι συνεπώς δεν μπορούν να μην στηρίξουμε τον ελληνικό λαό σε αυτή τη δύσκολη σελίδα της ιστορίας του.

"Γνωρίζουμε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, αν όπως ελπίζουμε θα επιβεβαιώσει τη νίκη του ΟΧΙ, θα οδηγήσει σε ένα κλίμα σύγχυσης που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν μερικοί για να υποχρεώσουν τις ελληνίδες και τους έλληνες πολίτες να σκύψουν το κεφάλι τους", αναφέρουν.

Εκφράζουν ακόμη την ελπίδα τους ότι ο ελληνικός λαός θα αντιμετωπίσει την επιλογή του με πλήρη αυτονομία και αξιοπρέπεια, έχοντας υπ’ όψιν του ότι η διεθνής αλληλεγγύη προς αυτόν ενισχύεται συνεχώς.

"Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και κινητοποιείται, γιατί η Ελλάδα μπορεί να αποδείξει ότι μια διαφορετική Ευρώπη -ένας διαφορετικός κόσμος- είναι πραγματικά εφικτοί στόχοι, απορρίπτοντας το τελεσίγραφο υποταγή-δουλεία στις αγορές ή βαρβαρότητα και αναρχία", σημειώνουν.

Συμβολικό δημοψήφισμα

Τέλος, το ιταλικό κόμμα Αριστερά και Ελευθερία θα στήσει ογδόντα τέσσερα περίπτερα σε άλλες τόσες πόλεις της Ιταλίας, την ερχόμενη Κυριακή, για τη διεξαγωγή συμβολικού δημοψηφίσματος και τη στήριξη του "όχι". H πρωτοβουλία παρουσιάσθηκε σήμερα από τον επικεφαλής του κόμματος Νίκι Βέντολα ο οποίος εξήγησε ότι η όλη κινητοποίηση θα ονομαστεί ΟXIgeNO, από τις λέξεις όχι και οξυγόνο.

Εξήγησε ότι "ο στόχος είναι να πληροφορηθεί με αντικειμενικό τρόπο ο ιταλικός λαός για το τι συμβαίνει, και να μπορέσουν να εκφράσουν όλη τη γνώμη τους και να βάλουν στην κάλπη μηνύματα στήριξης στους Έλληνες. Είναι σαφές ότι το δημοψήφισμα αυτό αφορά όλη την Ευρώπη και το "όχι" είναι επιλογή αξιοπρέπειας και ελευθερίας".

"Ο Ρέντσι φωνάζει κατά της λιτότητας και όταν πάει στη Γερμανία, στην Μέρκελ, κάνει ότι του πει η καγκελάριος. Την Κυριακή θα βρεθούμε στην Αθήνα: η παρουσία μας αυτή είναι αποτέλεσμα και της συνεργασίας που ξεκινήσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να δουλέψουμε μαζί πάνω στο θέμα του χρέους και της καταπολέμησης της διαφθοράς", είπε ο Νίκι Βέντολα, προσθέτοντας ότι "ποτέ στο παρελθόν η Ιταλία δεν είχε λάβει μια θέση που να εξαρτάται τόσο πολύ από τη βούληση της Γερμανίας" και πως "ο Ρέντσι κρίνει τον Τσίπρα χωρίς να έχει κερδίσει ποτέ του βουλευτικές εκλογές".

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Αριστερά και Ελευθερία στην Βουλή, Αρτούρο Σκόττο υπογράμμισε ότι "από αυτή τη φάση μπορεί να γεννηθεί μια νέα Ευρώπη και να δοθεί και μια νέα ευκαιρία και στην Ελλάδα".

Στην Αθήνα, την ερχόμενη Κυριακή, εκτός από τον Νίκι Βέντολα και τον Αρτούρο Σκόττο θα μεταβεί και η εκπρόσωπος του κόμματος στη Γερουσία της Ρώμης Λορεντάνα Ντε Πέτρις, ο εθνικός συντονιστής Νικόλα Φρατοιαννί και οι βουλευτές Μικέλε Πίρας και Μάσσιμο Τσερβελλίνι.








ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: