Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

10 εύκολοι τρόποι για να διώξεις το άγχος από τη ζωή σου



Το άγχος είναι μια φυσιολογική σωματική και ψυχική αντίδραση σε μια απειλή η σε μια αίτηση για την αντιμετώπιση απαιτητικών καταστάσεων. Όταν νιώθεις στρες το σώμα σου είναι σε ένταση και ο εγκέφαλος σου κατακλύζεται από πολλαπλές σκέψεις.


1. Συχνή άσκηση. Η σωματική άσκηση σε βοηθά να καθαρίσεις το μυαλό σου και μειώνει τα επίπεδα του στρες. Οι δραστηριότητες που απαιτούν την πνευματική σου συγκέντρωση όπως η yoga είναι οι καλύτερες. Ψηλά στη λίστα βρίσκουμε και το τρέξιμο σε περίπτωση που θέλεις κάτι με περισσότερη κίνηση.


2. Υπενθύμισε στον εαυτό σου πως υπάρχουν και χειρότερα. Ακούγεται κλισέ αλλά ισχύει. Αν το σκεφτείς λίγο καλύτερα θα δεις πως έχουμε δίκιο. Δύσκολο να το εφαρμόσεις αλλά κάνε μία προσπάθεια την επόμενη φορά που θα πελαγώσεις.

3. Θέσε πολλούς και μικρούς στόχους. Κάθε φορά που θα φτάνεις τον στόχο σου θα νιώθεις ανακούφιση και το αίσθημα της επιτυχίας θα σε βοηθά να πας ένα βήμα παρακάτω. Αμέσως θα νιώσεις πως ελέγχεις τη ζωή σου και θα είσαι σίγουρη για εσένα.

4. Δείτε ευχάριστα βιντεάκια με όμορφα μικρά ζώα. Έχει αποδειχθεί πως αυτή η συνήθεια μειώνει τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση του αίματος.

5. Πιείτε ένα καφεδάκι παραπάνω. Οι μέχρι τώρα μελέτες έκαναν λόγο για τις αρνητικές συνέπειες του καφέ στον οργανισμό και των δύο φύλων αλλά έγινε η ανατροπή. Νέα έρευνα αναφέρει πως ο καφές μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να ελέγξουν το καθημερινό άγχος.

6. Άσε κάτι και για αύριο. Αν πρέπει να πάρεις μία δύσκολη απόφαση θα χρειαστείς το χρόνο σου. Μην πιεστείς ακόμα κι αν οι συνθήκες το απαιτούν. Ζήτα τη βοήθεια ανθρώπων που εμπιστεύεσαι και προσπάθησε να επεξεργαστείς τις πληροφορίες όχι με βιασύνη.

7. Βάλε όρια μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Μην πηγαίνεις τα επαγγελματικά σου στο σπίτι και τα προσωπικά σου στο γραφείο. Καλό θα ήταν να βάλεις όρια και να μην αφήνεις τα εργασιακά να επηρεάζουν την οικογενειακή σου ζωή.

8. Τα πιο δύσκολα το πρωί. Κάνε τις πιο δύσκολες δουλειές της ημέρας το πρωί πρώτα από όλα για να φύγουν από το μυαλό σου και να μη σε απασχολούν συνεχώς. Επίσης το πρωί έχεις πιο πολλή ενέργεια, άρα είσαι και πιο αποτελεσματική.

9. Το σεξ βοηθά. Βοηθά να χαλαρώσεις για αυτό όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο.

10. Πρωινό ξύπνημα. Μελέτες έδειξαν πως οι πιο επιτυχημένοι CEOs ανά τον κόσμο βάζουν ξυπνητήρι 05:00-06:00 το πρωί.







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: