Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Τσακώνεστε συχνά; Την επόμενη φορά πες τις παρακάτω ατάκες για να το σώσεις




Οι τσακωμοί και τα καβγαδάκια είναι το αλατοπίπερο της σχέσης, λένε πολλοί. Η αγάπη κάνει πείσματα κι αυτό την κάνει και πιο νόστιμη. Το θέμα είναι όμως, οι τσακωμοί σας και οι διαφωνίες σας, να σας βρίσκουν στο τέλος αγκαλιά.
Κι αυτό γίνεται μόνο όταν ο ένας έχει καταλάβει τον άλλον και έχετε λύσει το πρόβλημα που σας οδήγησε στον τσακωμό. Εμείς σου προτείνουμε κάποιες ατάκες που είναι καλό να χρησιμοποιείς την ώρα που ανάβουν τα αίματα, ώστε να λυθεί αυτή η διαφωνία...αναίμακτα.


1. «Δεν απαιτώ να βρεις μια λύση, θέλω απλά να το μοιραστώ μαζί σου». Όταν κάνεις ένα παράπονο στο σύντοφό σου για κάτι που δε σου αρέσει, συνήθως εναντιώνεται προσπαθώντας να βρει το δίκιο του και να υποστηρίξει τη θέση του. Μετά αρχίζεις κι εσύ να φωνάζεις, ακολουθώντας τον έντονο διάλογο που ξεκίνησε και στο τέλος θα είστε μουτρωμένοι, χωρίς να έχετε καταφέρει να λύσετε το πρόβλημα. Την επόμενη φορά πες του ότι αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να σε ακούσει, να καταλάβει τον τρόπο που σκέφτεσαι και να βρείτε από κοινού τρόπο να το αντιμετωπίσετε.

2. «Σε παρακαλώ, προσπάθησε να μπεις στη θέση μου». Πριν ξεκινήσεις τον εξάψαλμο, ξεκαθάρισέ του με τη φράση αυτή ότι περιμένεις από εκείνον να δει το πρόβλημα μέσα από τα δικά σου μάτια, ή μάλλον, ΚΑΙ μέσα από τα δικά σου μάτια. Όχι εγωιστικά. Δώστου να καταλάβει όμως ότι έχεις σκεφτεί κι εσύ τη θέση του σε όλο αυτό. Είναι ένας τρόπος να δείξετε ο ένας στον άλλον ότι σέβεστε τα συναισθήματα που προκαλεί το θέμα προς συζήτηση στον καθένα από εσάς.

3. «Είναι σημαντικό για μένα να με ακούσεις». Τις περισσότερες φορές, κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού, είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι στο τι θα πούμε μετά, που δεν ακούμε τα λόγια του συντρόφου μας. Πριν πεις, λοιπόν, αυτό το πολύ σημαντικό για σένα, πες αυτή τη φράση για να του κεντρίσεις την προσοχή.

4. «Έχω μερίδιο ευθύνης σε αυτό». Σε έναν τσακωμό, δε φταίει ποτέ μόνο ο ένας. Πριν ξεκινήσεις να του επισημαίνεις τα λάθη του, εντόπισε πρώτα τα δικά σου. Θα σε ακούσει προσεκτικά και θα παραδεχτεί πιο εύκολα και τα δικά του λάθη.

5. «Βγαίνουμε εκτός θέματος». Πολλές φορές σε έναν τσακωμό, επικαλούμαστε οτιδήποτε άσχετο για να υποστηρίξουμε τη θέση μας και να ξεφύγουμε από το θέμα. Για να μην αρχίζουν να βγαίνουν όλα τα άπλυτα στη φόρα χωρίς κανένα αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε αυτή τη φράση για να επιστρέψεις στο αρχικό θέμα συζήτησης.

6. «Για ποιο λόγο τσακωνόμαστε;» Κάποιοι τσακωμοί είναι τόσο ανόητοι που δεν θυμάστε καν πώς άρχισαν και ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που είστε τώρα στα μαχαίρια. Αν δεν έχεις λόγο, μην προσθέτεις τσάμπα ένταση στη σχέση σου.

7. «Δεν είναι μόνο δικό σου πρόβλημα, είναι και δικό μου». Είσαι εσύ κι εκείνος απέναντι στο πρόβλημα, όχι μόνος του. Αυτό να το θυμάσαι και να του το λες.

8. «Ας ηρεμήσουμε λίγο». Όταν η κατάσταση αρχίζει να βγαίνει εκτός ορίων, κάντε ένα διάλειμμα. Ηρεμήστε και σκεφτείτε πιο ψύχραιμα.

9. «Σ’αγαπώ». Γιατί τον αγαπάς. Κι αυτό τα λύνει όλα.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: