Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Παχαίνει το βραδινό; Γιατί κολλάει η ζυγαριά;


Παχαίνει το βραδινό; Τρώω όσο θέλω αν γυμνάζομαι; Γιατί κολλάει η ζυγαριά; Ποια τρικς μας βοηθούν στο αδυνάτισμα; Διαβάστε τις απαντήσεις και θα μάθετε τον σωστό τρόπο αδυνατίσματος!
Μπορώ το πρωί να τρώω όσο θέλω γιατί έχω όλη την ημέρα μπροστά μου για να τα κάψω;

Όχι δεν τρώμε όσο θέλουμε.Οι συνολικές θερμίδες μέσα στην ημέρα παίζουν ρόλο . Το πώς θα επιλέξεις να φας είναι θέμα συνήθειας .Σε κάποιον αρέσει να τρώει πολύ μεγάλο πρωινό, σε άλλον αρέσει να τρώει πολύ μεγάλο βραδυνο. Οπότε δεν υπάρχει κανόνας αλλά σίγουρα το σκεπτικό ότι είναι πρωί και θα τα κάψω δεν είναι πολύ σωστό.

Μπορώ να χάσω τοπικό πάχος;

Όχι. Τοπικό αδυνάτισμα δεν υπάρχει. Όταν κάνεις δίαιτα, στην ουσία οι ορμόνες πηγαίνουν στο αίμα , και άρα χάνεις απ' όλο το σώμα. Εκει που έχεις περισσότερο λίπος, χάνεις περισσότερο. Αλλά, αν έχεις πολύ λίπος στην κοιλιά, για παράδειγμα, και λιγότερο στο υπόλοιπο σώμα, θα χάσεις περισσότερο στην κοιλιά και λιγότερο αλλού.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σνακ;

Τα φρούτα και το γιαούρτι με το μέλι.

Αλλάζει ο μεταβολισμός μας μετά τα 30;

Ο μεταβολισμός επηρεάζεται από πάρα πολλά πράγματα. Από τη μυική μάζα, από τη σύσταση του σώματος, από το πόσο λίπος έχεις, από τη φυσική κατάσταση, από το γονίδιο και από την ηλικία. Οπότε, ο μεταβολιμός σου μπορεί να επηρεαστεί λίγο όσο μεγαλώνεις αλλά σίγουρα δεν σημαίνει ότι μετά από κάποια ηλικία, ο μεταβολισμός σου πέφτει αναγκαστικά. Αν αυξήσεις την άσκηση μπορεί να παραμείνει ο ίδιος ή και να βελτιωθεί μέσα στα χρόνια. Ίσως πέφτει στις γυναίκες μετά από την εμμηνόπαυση και στους άντρες μετά τα 60.

Υπάρχουν τροφές που εμπεριέχουν "κρυφές" θερμίδες και μας παχαίνουν;

Ναι υπάρχουν. Οι χυμοί είναι πολύ καλοί για την υγεία αλλά παχαίνουν αρκετά σε αντίθεση με τα φρούτα, που είναι πολύ καλύτερα. Διότι όταν στίβω τα φρούτα για να κανω χυμό, απομακρύνω και τις ίνες τους. Έτσι, αν πεινάω και πιω έναν χυμό δεν θα χορτάσω. Αντίθετα, αν φάω τα 4 πορτοκάλια που έφτιαξαν το χυμό, θα χορτάσω δεν θα θέλω να ξαναφάω για τις επόμενες 3-4 ώρες. Οπότε αν πίνω 3 χυμούς την ημέρα μπορεί να με παχύνω. Αν κάποιος θέλει να χάσει κιλά, καλό είναι να μην τους βάζει στη διατροφή του. Κάποιος άλλος μπορεί να πίνει κανονικά.

Επίσης το λάδι παχαίνει αρκετά. Είναι καλό για την υγεία αλλά έχει αρκετές θερμίδες. Αν θες να έχεις απώλεια, καλό είναι να το περιορίσεις μέσα στην ημέρα.

Πρέπει να προσέχουμε και τις μπάρες δημητριακών. Να ελέγχεις τις θερμίδες στη συσκευασία πριν τις καταναλώσεις.

Ποιες τροφές απαγορεύεται να συνδυάζουμε;

Δεν υπάρχουν απαγορευμένοι συνδυασμοί. Όλη αυτή η παραφιλολογία ότι αν συνδυάσω κάτι με κάτι άλλο, θα πάρω λίπος ,δεν ισχύει. Δέχομαι μόνο να μην συνδυάζονται κάποιες τροφές για θέματα υγείας. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει χαμηλό σίδηρο, καλό είναι να μην τρώει γαλακτοκομικά ή καφέ μετά τις πρωτείνες που θα πάρει από το γεύμα του, γιατί κάνει δυσαπορρόφηση στο σίδηρο. Αλλά όσον' αφορά το λίπος, κακοί συνδυασμοί δεν υπάρχουν.

Με τι μπορώ να αντικαταστήσω τη σοκολάτα;

Και λίγη σοκολάτα να έχει το πρόγραμμα διατροφής σου, δεν είναι κακό. Έχει και τόσα πολλά θρεπτικά στοιχεία και νομίζω ότι είναι μια καλή επιλογή αν την τρώμε με μέτρο. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάνει καλό, τρώω όσο θέλω. Εγώ βάζω σοκολάτα στα προγράμματα διατροφής των πελατών μου 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να γυμναζόμαστε;

Ό,τι ώρα σας βολεύει μέσα στην ημέρα. Δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι να γυμναζόμαστε.

Υπάρχουν κάποια τρικς που θα με βοηθήσουν στο αδυνάτισμα;

Το αργό μάσημα. Στην Αγγλία έγινε το πείραμα "μπουκιές ανά λεπτό". Με κάμερες μετρήσανε πόσα μασήματα κάνουν τα παιδιά σε ένα συγκεκριμένο γεύμα. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι τα παιδιά που τρωνε αργά , τρώνε λιγότερο σε σχέση με τα παιδιά που τρώνε γρήγορα. Αυτό συμβαίνει διότι τα σήματα από τον οισοφάγο, τη στοματική κοιλότητα και το στομάχι πηγαίνουν έγκαιρα στον εγκέφαλο και αυτός δίνει το σήμα ότι χορταίνουμε όταν όντως χορταίνουμε.

Είμαι υπέρ σε κάθε τρικ που μπορεί να βοηθήσει κάποιον να τρώει λιγότερο. Χρειάζεται ανανέωση στον τρόπο που βλέπουμε ένα πρόγραμμα διατροφής. Το πολύ τυπικό ίσως είναι πολύ κουραστικό. Τα τρικς ανανεώνουν, οι αλλαγές και τα έξυπνα πράγματα μπορούν να κρατήσουν το ενδιαφέρον κάποιου που κάνει διατροφή ή κάνει κάποιο πρόγραμμα για απώλεια βάρους. Δεν είμαι υπέρ στα νοσοκομειακά προγράμματα διατροφής. Πρέπει να υπάρχει γεύση και ενδιαφέρον.

Μια τελευταία συμβουλή για τις αναγνώστριες!

Το βάρος δεν παίζει ρόλο. Σημασία έχει η σύσταση του σώματος. Μπορεί 2 γυναίκες να είναι 55 κιλά και η μία να έχει 18% λίπος και η άλλη 30% λίπος. Η εικόνα του σώματός τους είναι τελείως διαφορετική. Σημασία έχει το πόσο λίπος έχεις και πόσους μύες. Να κοιτάς την εικόνα του σώματός σου και όχι τι δείχνει η ζυγαριά!
Του Δημήτρη Πέππα
Ο Δημήτρης Πέππας είναι διατροφολόγος που δεν μετράει τις μπουκιές σου! Ούτε δίνει σημασία στο τι γράφει η ζυγαρια. Κι όμως, με τη βοήθειά του να είσαι σίγουρη ότι θα δεις την καλύτερη εικόνα του εαυτού σου.



Πηγή 

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: