Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Εισήγηση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας: Δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα - Περιορισμός στις αναλήψεις



Κλειστές τράπεζες και περιορισμό στις αναλήψεις για να διασφαλιστεί η ομαλότητα στο τραπεζικό σύστημα περιλαμβάνει η εισήγηση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας, η οποία παραδόθηκε στην κυβέρνηση για να λάβει την απόφαση της.


Σύμφωνα με την εισήγηση, δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα ή για κάποιες μέρες και τίθενται περιορισμοί στις αναλήψεις ανά πρόσωπο και ανά τράπεζα και στην κίνηση κεφαλαίων.

Στο Συμβούλιο, εκτός του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, μετείχαν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρης Μάρδας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος.

Νωρίτερα, η ΕΚΤ αποφάσισε να παγώσει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες, διατηρώντας τον στο τρέχον ύψος, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της και επισημαίνει ότι λαμβάνει υπ' όψιν της την απόφαση για το δημοψήφισμα και την μη παράταση του ελληνικού προγράμματος, όπως αποφάσισε το Σάββατο το Eurogroup.

Το γεγονός ότι η ΕΚΤ παγώνει στα επίπεδα της Παρασκευής την παροχή έκτακτης ρευστότητας και δεν αυξάνει το όριο της χρηματοδότησης έδωσε σήμα για επιβολή capital controls προκειμένου να αποφευχθούν αθρόες εκροές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΚΤ έθεσε ως όρο για τη συνέχιση παροχής έκτακτης ρευστότητας την επιβολή μέτρων περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων, τα οποία θα επιβάλει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΤ η Τράπεζα της Ελλάδος υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα για να "εγγυηθεί την χρηματοπιστωτική σταθερότητα".






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: