Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Γιατί κάνει καλό στα παιδιά όταν τρώμε όλοι μαζί;



Το μικρό σας δεν τρώει καλά; Έχει έρθει η ώρα να "θεσπίσετε" το θεσμό του οικογενειακού γεύματος!


Όσο δύσκολο και αν είναι το πρόγραμμά σας προσπαθήστε να συντονιστείτε και να κατορθώσετε να συγκεντρώνεστε με την οικογένειά σας γύρω από το τραπέζι. 

Μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε πως τα παιδιά που δειπνούσαν μαζί με τους γονείς τους τρέφονταν καλύτερα και πιο υγιεινά εφόσον κατανάλωναν περισσότερες τροφές πλούσιες σε σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρατηρείτε πιο προσεκτικά τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού σας και να επικεντρωθείτε στις όποιες ιδιορρυθμίες του που μπορούν να διορθωθούν με λίγη δουλειά και επιμονή. 

Πέρα από τη συμβολή του στην σωστή διατροφή ένα γεύμα με παρουσία όλης της οικογένειας είναι και μια καλή ευκαιρία για κουβέντα εφόσον οι γονείς μπορούν να αφιερώσουν χρόνο στα παιδιά τους δίνοντας το μήνυμα πως πραγματικά νοιάζονται γι’ αυτά.

Δώστε το καλό παράδειγμα.
Το παιδί σας είναι ο καθρέφτης του εαυτού σας και γι’ αυτό πριν βιαστείτε να το επιπλήξετε για τις όποιες κακές του συνήθειες αναλογιστείτε το δικό σας μερίδιο ευθύνης. 

Αν είστε αγχωμένοι από το πρωί μέχρι το βράδυ, καταναλώνετε έτοιμο φαγητό και καπνίζετε μην περιμένετε το παιδί σας να σας ακούσει. Θα είναι σαν να του λέτε «Μην κοιτάς τι κάνω εγώ, εσύ δεν πρέπει να το κάνεις». Αντί να νιώθετε ενοχές προσπαθήστε να αλλάξετε και εσείς μερικά πράγματα. Μια 15λεπτη βόλτα μαζί του κάθε μέρα, ένα μπολ φρούτα το πρωί, η εξάσκηση ενός σπορ μια φορά την εβδομάδα θα κάνουν καλό όχι μόνο σε εκείνο αλλά και σε εσάς.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: