Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Δεν πληρώνει τη δόση του ΔΝΤ η Ελλάδα



Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει την Τρίτη τη δόση προς το ΔΝΤ, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Reuters.


Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου η Ελλάδα είχε ζητήσει, όπως έχει δικαίωμα, ομαδοποίηση και των τεσσάρων δόσεων του Ιουνίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μία δόση, η οποία επρόκειτο να καταβληθεί την τελευταία μέρα του μήνα. Το ποσό της δόσης ανέρχεται στο 1,6 δισ. ευρώ.

Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις της, αμέσως μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, η Κ. Λαγκάρντ« εάν δεν πληρωθεί η δόση έως το βράδυ της Τρίτης υπάρχει μία σειρά διαδικασιών, τις οποίες θα πρέπει να ενεργοποιήσω.Όμως τεχνικά, εάν μία χώρα δεν πληρώσει στην ώρα της, αρχικά τίθεται σε κατάσταση υπερημερίας από το Ταμείο. Οι συνέπειες είναι ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΔΝΤ έως ότου πληρώσει. Η Ελλάδα παραμένει μέλος του ΔΝΤ. Η Ελλάδα έχει θέσει στη διοίκηση του Ταμείου και έχει πρόσβαση σε τεχνική βοήθεια, υπόκεινται σε επιθεωρήσεις και έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί κεφάλαια, εάν δεν πληρώσει.

Ερωτηθείσα για το πόσο γρήγορα θα ενημερώσει σχετικό το ΔΣ του Ταμείου σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η κ. Λαγκάρντ είχε σημειώσει: Εν ευθέτω χρόνο. Αυτή τη στιγμή, ευελπιστώ ότι θα υπάρξει πληρωμή την Τρίτη. Αλλά εάν δεν συμβεί αυτό θα καλέσω άμεσα τη σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου.

Εξάλλου και ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τ. Ράις είχε ξεκαθαρίσει ότι αν δεν πληρωθεί η δόση στις 30 Ιουνίου η χώρα θα υπαχθεί άμεσα σε καθεστώς καθυστερημένων πληρωμών.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: