Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Μπερέν Σαάτ: Χρυσάφι στα πόδια της μεγάλης τηλεοπτικής σταρ της Τουρκίας!



Η Τουρκάλα ηθοποιός Μπερέν Σαάτ θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά εποχής που εξιστορεί την πολυτάραχη ζωή της ελληνικής καταγωγής σουλτάνας.


Πρόκειται για την πιο ακριβή σειρά της τουρκικής τηλεόρασης μετά τον «Σουλεϊμάν», από την ίδια εταιρεία παραγωγής (Τims productions), η οποία έχει ξεκινήσει γυρίσματα και θα προβληθεί το φθινόπωρο. Η σειρά έχει ήδη προπωληθεί σε 13 χώρες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή τον ρόλο διεκδικούσαν τόσο η Μπερέν Σαάτ, που στην Ελλάδα γνωρίσαμε από τις σειρές «Πειρασμός» και «Φατμαγκιούλ», όσο και η Τουμπά Μπουγιουκουστούν («Διαμάντια και έρωτας»), με την πρώτη να κερδίζει τελικά τον ρόλο αλλά και ένα «χρυσό» συμβόλαιο που της εξασφαλίζει 30.000 ευρώ για κάθε επεισόδιο αλλά και ποσοστά από την προβολή της σειράς στο εξωτερικό, κάτι που δεν είχε καταφέρει η προκάτοχός της στον ρόλο της σουλτάνας Χουρέμ, Μεριέμ Ουζερλί, εξ ου και αποχώρησε στον τέταρτο κύκλο του «Σουλεϊμάν».

Η σουλτάνα Κιοσέμ υπήρξε η ισχυρότερη γυναίκα στην ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καθώς πήρε επίσημα τον τίτλο του αντιβασιλέως. Γεννήθηκε το 1590 στην Τήνο και ήταν κόρη ιερέα. Το πραγματικό όνομά της ήταν Αναστασία. Σε ηλικία μόλις 15 ετών πουλήθηκε στο χαρέμι του σουλτάνου Αχμέτ Α', τον οποίο στη συνέχεια παντρεύτηκε.

Οπως και η Χουρέμ είχε δύο πρόσωπα: Αδίστακτη και φιλόδοξη αλλά και ενοχική δαπανώντας τεράστια χρηματικά ποσά για φιλανθρωπίες. Το 1617, όταν ο άντρας της πέθανε και ο γιος της ο Μουράτ Δ' έγινε σουλτάνος. Επειδή όμως ήταν ανήλικος, η Κιοσέμ πήρε και τον τίτλο του επίσημου αντιβασιλέως.



Τον Μουράτ στον θρόνο διαδέχθηκε ο δεύτερος γιος της Ιμπραήμ Α', αλλά η Κιοσέμ διατήρησε τους τίτλους της. Οταν ο τελευταίος καθαιρέθηκε, η Κιοσέμ σε μια απίστευτη επίδειξη ισχύος ανέβασε στον θρόνο τον επτάχρονο εγγονό της Μεχμέτ Δ'. Το 1651 η Κιοσέμ δολοφονήθηκε από τη μητέρα του Μωάμεθ Δ', που βρισκόταν σε διαμάχη μαζί της.

Την Μπερέν Σαάτ δεν θα τη δούμε στα πρώτα επεισόδια της σειράς, καθώς σε μικρή ηλικία την «Κιοσέμ» ενσαρκώνει η Μπενσού Σοράλ. Στο τρέιλερ που ήδη προβάλλεται στην τουρκική τηλεόραση, ένα μικρό κορίτσι κάθεται στον θρόνο στην κεντρική αίθουσα του παλατιού του Τοπ Καπί φορώντας το περίφημο πράσινο δαχτυλίδι της Χουρέμ, σύμβολο αδιαφιλονίκητης δύναμης και εξουσίας.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωστή εταιρεία παραγωγής έχει ήδη εξασφαλίσει τα δικαιώματα προβολής της «Κιοσέμ» και στη χώρα μας, ενώ τη σειρά διεκδικούν ήδη δύο τηλεοπτικοί σταθμοί, λόγω της αναγνωρισιμότητας και της δημοφιλίας της ηθοποιού στους Ελληνες τηλεθεατές.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: