Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Η πρωινή γυμναστική «κόβει» την όρεξη



Αν θέλεις να χάσεις βάρος, δεν αρκεί μόνο να ακολουθήσεις ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής αλλά πρέπει και να εντάξεις στην καθημερινότητά σου ένα πρόγραμμα σωματικής άσκησης.

Σύμφωνα με μία νέα αμερικανική έρευνα η καλύτερη ώρα για γυμναστική, ώστε να αδυνατίσουμε σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα είναι το πρωί.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι ερευνητές μελετώντας τη συμπεριφορά μιας ομάδας γυναικών-εθελοντριών που συμμετείχαν στην έρευνα. 

Την μελέτη πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brigham Young (BYU) των ΗΠΑ, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ηλεκτρόδια για να μετρήσουν τη νευρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο των γυναικών, την ώρα που έβλεπαν φωτογραφίες τροφίμων. 

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν για δύο ημέρες - την πρώτη ημέρα οι γυναίκες είχαν διαθέσει 45 λεπτά το πρωί για να γυμναστούν, ενώ την δεύτερη όχι.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές οι διαφορές στις μετρήσεις της πρώτης από τη δεύτερη μέρα ήταν μεγάλες. 

Συγκεκριμένα την ημέρα που είχαν γυμναστεί ήταν μεγάλη η μείωση της προσοχής των γυναικών στις φωτογραφίες των τροφίμων, ενώ επιπλέον παρατηρήθηκε ότι καθ' όλη τη διάρκεια εκείνης της ημέρας αυξήθηκε η συνολική φυσική τους δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τον Δείκτη Μάζας Σώματός τους (οι μισές εθελόντριες ήταν παχύσαρκες). Επιπλέον, την ίδια ημέρα οι εθελόντριες δεν κατανάλωσαν περισσότερο φαγητό για να αντισταθμίσουν όσες θερμίδες είχαν κάψει με τη γυμναστική.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η πρωινή γυμναστική «αποδίδει» καλύτερα αν γίνεται τις πρωινές ώρες! Διατηρεί το σώμα μας σε καλή φυσική κατάσταση ενώ ταυτόχρονα περιορίζει την επιθυμία για φαγητό κατά τη διάρκεια της ημέρας.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: