Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

30 δευτερόλεπτα αρκούν για να εντυπωσιάσεις. Δες πώς!



Οσες γνώσεις, ταλέντα και ικανότητες κι αν έχεις, αυτό που κάνει πάντα τη διαφορά σε ένα ραντεβού, είτε επαγγελματικό, είτε προσωπικό, είναι η πρώτη εντύπωση.
Τα vibes που εκπέμπεις στον άλλον είναι πολύ σημαντικά και καθοριστικά για την όποια σχέση και συνεργασία σας στη συνέχεια. Λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για να κερδίσεις την προσοχή και τη συμπάθεια των άλλων, αν ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές:


Μην κάνεις νευρικές κινήσεις και μη μιλάς απότομα:
Τα πρώτα δευτερόλεπτα που βρίσκεσαι απέναντι σε κάποιον, συνήθως είναι αμήχανα μέχρι να μιλήσετε, να τον καταλάβεις και να σπάσει λίγο ο πάγος μεταξύ σας. Αυτά τα πρώτα δευτερόλεπτα, είναι σημαντικό να είσαι χαλαρή και ψύχραιμη, αποφεύγοντας απότομες κινήσεις που δείχνουν νευρικότητα και άγχος. Οι πρώτες σου κουβέντες να είναι απλές και ο τόνος της φωνής σου σε κανονικά επίπεδα. Μη φωνάζεις και μη μιλάς γρήγορα. Και φυσικά, να είσαι σοβαρή, ειδικά αν πρόκειται για επαγγελματικό ραντεβού, αλλά πάντα χαμογελαστή κι ευχάριστη. Αν είσαι θετική, θα προδιαθέσεις και τους υπόλοιπους γύρω σου να σε αντιμετωπίσουν εγκάρδια.

Μην ξεπερνάς τα όρια:
Σεβάσου τον προσωπικό χώρο του συνομιλητή σου και τα όριά του. Αν αποφεύγει να μπει σε συγκεκριμένες συζητήσεις, να είσαι διακριτική και να μην τον πιέσεις. Ακολούθα τα μηνύματα που σου δίνει. Αν είναι ανοιχτός, ανοίξου περισσότερο κι εσύ. Αν είναι συγκρατημένος και τυπικός, καλύτερα να κρατήσεις την ίδια στάση.

Ικανοποίησε τις προσδοκίες του ενδιαφερόμενου:
Η πρώτη εντύπωση έχει άμεση σχέση με τις προσδοκίες που έχει ο άλλος για σένα. Γι’ αυτό φρόντισε ο τρόπος που εκφράζεσαι να είναι ο σωστός και πρέπον ανάλογα με την περίσταση, είτε επικοινωνείς με τον άλλον τετ α τετ, είτε μέσω τηλεφώνου ή mail.

Δώσε σημασία στη γλώσσα του σώματος:
Λέει πολλά για το χαρακτήρα του καθένα και καμιά φορά είναι πιο ηχηρή από τις ίδιες τις λέξεις. Φρόντισε το σώμα σου να είναι στραμμένο προς το συνομιλητή σου, ώστε να έχετε συνεχώς οπτική επαφή.

Ο συγχρονισμός έχει τεράστια σημασία:
Οι λέξεις σου, ο τόνος της φωνής σου και η στάση του σώματός σου, να συνδέονται αρμονικά, ακολουθώντας αυτά που λες.

Χρησιμοποίησε συναισθηματική γλώσσα:
Ενώ λες όσα θες να πεις, όποτε είναι δυνατόν, περιέγραψε εικόνες και συναισθήματα που συνοδεύουν το λόγο σου. Θα γλυκάνουν τη σκληρή και τυπική γλώσσα και θα ανοίξουν ένα μικρό παραθυράκι οικειότητας με τον συνομιλητή.

Δείξε ενδιαφέρον και προθυμία κατά τη διάρκεια της συζήτησης:
Αν του δείξεις ότι σε ενδιαφέρουν τα λόγια του, αν συμμετέχεις με προθυμία στην κουβέντα , θα τον κάνεις να σου μιλάει όλο και περισσότερο και σίγουρα έχεις κερδίσει τη συμπάθειά του.

Ντύσου ανάλογα:
Το ντύσιμο δείχνει πολλά για έναν άνθρωπο και είναι σημαντικό να φοράς κάτι που σου πηγαίνει, σε αναδεικνύει και στέλνει ακριβώς το μήνυμα που θέλεις να περάσεις.







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: