Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Τα smartphones μάς έχουν κάνει πιο αφηρημένους



Λόγω της ψηφιακής τεχνολογίας δεν μπορούμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε κάτι για μεγαλύτερο διάστημα απ' ό,τι ένα χρυσόψαρο.


Αν από τότε που αποκτήσατε κινητό με σύνδεση στο Ίντερνετ δυσκολεύεστε ιδιαίτερα να παρακολουθήσετε μια συζήτηση για περισσότερα από μερικά λεπτά, δεν είστε οι μόνοι. Όπως επιβεβαιώνει μια νέα καναδική έρευνα, τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί δραματικά το διάστημα διατήρησης της προσοχής μας σε ένα αντικείμενο: ενώ το 2000 υπολογιζόταν στα 12'', σήμερα έχει πέσει στα 8'', χαμηλότερα δηλαδή κι από εκείνο ενός χρυσόψαρου (9'').

Οι επιστήμονες ζήτησαν από 2.000 εθελοντές να παίξουν ένα παιχνίδι, στη διάρκεια του οποίου παρατήρησαν την ικανότητά τους να παραμένουν συγκεντρωμένοι. Επιπλέον κατέγραψαν την εγκεφαλική δραστηριότητα 112 ατόμων ενώ αυτά αλληλεπιδρούσαν με διάφορα μέσα και ψηφιακές συσκευές. Όπως διαπίστωσαν, η σύγχρονη... επιδημία της αφηρημάδας συνδέεται με τη διαδεδομένη χρήση της τεχνολογίας στην καθημερινότητά μας (π.χ. μέσα από τα smartphones, τα tablets και τα laptops).

Και να φανταστεί κάποιος ότι η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από τη Microsoft! Πάντως οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία, παρόλο που μας δυσκολεύει στην πνευματική συγκέντρωση, μας έχει κάνει παράλληλα και multitaskers, δηλαδή πιο ικανούς να εκτελούμε σχεδόν ταυτόχρονα πολλές, διαφορετικές δραστηριότητες.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: