Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Πώς να τρέξεις με το σκύλο σου



Σαν λάτρης των σκύλων, είναι λογικό θα θέλεις να συμπεριλάβεις το σκύλο σου και στο πρόγραμμα γυμναστικής σου. Μπορεί να είσαι από τους ανθρώπους που απολαμβάνουν το τρέξιμο σαν φυσική δραστηριότητα. Είτε είσαι ήδη λάτρης και του τρεξίματος, είτε σκοπεύεις να το ξεκινήσεις, μπορείς σίγουρα να τρέξεις με το σκύλο σου. Το θέμα όμως είναι να το κάνεις σωστά.


Όχι κουτάβια
Ενώ το κουτάβι σου μπορεί να τρέξει και να παίξει όσο θέλει, δεν είναι απόλυτα ασφαλές να τρέξει ως μορφή άσκησης. Επειδή είναι στην ηλικία που αναπτύσσεται, το στρες και η κούραση σε μια μεγάλη απόσταση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κάποιο τραυματισμό.

Πρώτα απ΄όλα ο κτηνίατρος
Όποιας ηλικίας κι αν είναι το σκυλάκι σου, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείς τον κτηνίατρό σου, πριν ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής με το σκύλο σου. Ο σκύλος σου μπορεί να αντιμετωπίζει μικρά προβλήματα υγείας που ενδέχεται να επιδεινωθούν με το τρέξιμο.

Γνώρισε το σκύλο σου
Δεν είναι όλα τα σκυλιά για να τρέχουν. Ο σκύλος σου μπορεί να είναι πιο χαρούμενος με μια βόλτα περπατώντας, παρά τρέχοντας. Πολλά σκυλιά δεν έχουν τόσες αντοχές ώστε να τρέχουν για ώρα. Επίσης μερικά σκυλιά είναι πολύ ευαίσθητα στη ζέστη.

Με το μαλακό…

Την πρώτη μέρα που θα πας για τρέξιμο με το σκύλο σου, δεν είναι η μέρα που θα κάνετε μεγάλη απόσταση. Ξεκίνα με 10 λεπτά τρεξίματος σε χαλαρούς ρυθμούς, βλέποντας τις αντιδράσεις του σκύλου σου. Πρόσθετε κάθε μέρα 5-10 λεπτά, αν ανταποκρίνεται καλά. Αν βλέπεις ότι ο σκύλος σου μειώνει τους ρυθμούς του, είναι η ώρα να σταματήσετε και να γυρίσετε σπίτι. Μην το παρακάνεις.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: