Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Μεταγωγή με λευκά σεντόνια από το FBI



Από τα χλιδάτα δωμάτια στα κελιά τα στελέχη της FIFA [εικόνες & βίντεο]
Με αστυνομική ταινία βγαλμένη από το Χόλιγουντ έμοιαζε η σημερινή επιχείρηση του FBI για συλλήψεις των έξι μελών της FIFA.
Στελέχη του FBI και Ελβετοί αστυνομικοί κινήθηκαν πρωί - πρωί στη Ζυρίχη με απόλυτη μυστικοπάθεια και μπήκαν στο ξενοδοχείο «Baur au Lac» όπου είχαν καταλύσει μέλη της FIFA για το ετήσιο συνέδριό τους και τις εκλογές.
Οι περίπου δώδεκα αστυνομικοί, κατόπιν οργάνωσης της επιχείρησης από το FBI και υπό την ευθύνη της εισαγγελέως Νέας Υόρκης, Λορέτα Λιντς, πήραν τα κλειδιά των δωματίων από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και αιφνιδίασαν τα στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Μόλις τα πήραν κινήθηκαν αστραπιαία και ολοκλήρωσαν τις συλλήψεις εντός του ξενοδοχείου, ενώ για την αποχώρηση τους απο αυτό στήθηκε μια... άλλη επιχείρηση στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου.
Υπάλληλος του ξενοδοχείου είχε σηκώσει μπροστά από την έξοδο ένα μεγάλο λευκό σεντόνι για να μην υπάρχει εικόνα των συλληφθέντων προς τα ΜΜΕ που είχαν σπεύσει και με πολιτικά αυτοκίνητα της ελβετικής αστυνομίας παρέλαβαν τα έξι μέλη της FIFA.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρόεδρος Ζεπ Μπλάτερ δεν έχει καμία ανάμιξη και δεν είναι ανάμεσα στους έξι ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αντιπρόεδροι Τζέφρι Γουέμπ και Ευγένιο Φιγερέδο και το πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Τζακ Γουόρνερ θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες.

Οι δύο τελευταίοι άντρες που συνελήφθησαν βγήκαν από το ξενοδοχείο χωρίς χειροπέδες, ενώ ο Εντουάρντο Λι από την Κόστα Ρίκα οδηγήθηκε σε πλαϊνή έξοδο, μαζί με τις αποσκευές του με το λογότυπο της FIFA.


Η FIFA, ο ανώτατος ποδοσφαιρικός οργανισμός με αποθέματα που ξεπερνούν το 1.500.000.000 ευρώ και με ισχύ ικανή να οδηγεί τις χώρες που διοργανώνουν Παγκόσμια Κύπελλα σε τροποποίηση των εθνικών συνταγμάτων τους, εδώ και περίπου 5 χρόνια βρίσκεται στη «δίνη του κυκλώνα» της διαφθοράς.
Το FBI και εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης ερευνούν καταγγελίες για τη FIFA εδώ και χρόνια, ωστόσο η υπόθεση πήρε νέα τροπή το 2011 όταν συνεργάστηκε με τις αμερικανικές αρχές ο Αμερικανός Τσακ Μπλέιζερ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, δίνοντας πληροφορίες για απάτη και ξέπλυμα χρήματος.
Ο Μπλέιζερ που κατείχε υψηλόβαθμη θέση στην ομοσπονδία από το 1990 ως το 2011 ως Γενικός Γραμματέας της CONCACAF, συμφώνησε να ηχογραφεί συνομιλίες μέσα στη FIFA, αφού οι αρχές τον απείλησαν ότι θα του ασκηθεί δίωξη για φοροδιαφυγή.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στον Ζεπ Μπλάτερ ενόψει των προσεχών εκλογών για την προεδρία της FIFA. Ο Ελβετός πρόεδρος της FIFA αναμενόταν να εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία στις αρχαιρεσίες της Παρασκευής, έναντι του μοναδικού αντιπάλου του, Πρίγκιπα Αλί από την Ιορδανία, μετά από την απόσυρση των υποψηφιοτήτων του προέδρου της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Μίχελ φαν Πράαχ και του Λουίς Φίγκο.
Οι συλληφθέντες:
Τζέφρι Γουέμπ (πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Νησιών Κεϊμάν, πρόεδρος CONCACAF, αντιπρόεδρος FIFA)
Κώστας Τάκκας (γενικός γραμματέας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Νησιών Κεϊμάν)
Εντουάρντο Λι (πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Κόστα Ρίκας)
Χούλιο Ρότσα (πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Νικαράγουας, μέλος επιτροπής ανάπτυξης FIFA
Ραφαέλ Εσκιβέλ (πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Βενεζουέλας, μέλος πειθαρχικής επιτροπής FIFA)
Νικολάς Λεός (πρώην πρόεδρος CONMEBOL)
Χοσέ Μαρία Μαρίν (πρώην πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Βραζιλίας)
Εουχένιο Φιγκερέδο (πρώην πρόεδρος CONMEBOL)
Τζακ Γουόρνερ (πρώην πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Τρίνινταντ και Τομπάγκο, πρώην πρόεδρος CONCACAF).
Η δεύτερη υπόθεση έγινε γνωστή προ ολίγων λεπτών και αφορά στην έφοδο των ελβετικών αρχών στα γραφεία της FIFA αξίας 220.000.000 ευρώ, από τα οποία πήραν ηλεκτρονικά δεδομένα και έγγραφα στο πλαίσιο ερευνών για την ανάθεση των Μουντιάλ 2018 και 2022

Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: