Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Η πραγματικότητα γράφει τα πιο εφιαλτικά σενάρια - Αληθινές ιστορίες πίσω από διάσημες ταινίες τρόμου



Την σκοτεινή, τρομακτική και συχνά αποκρουστική πλευρά της ζωής δείχνουν στο πανί οι ταινίες τρόμου.

Αν και οι περισσότερες από αυτές είναι βγαλμένες από την αρρωστημένη φαντασία του σεναριογράφου (ευτυχώς!), υπάρχουν και εκείνες που είναι έχουν ως πηγή έμπνευσης αληθινές ιστορίες.
Σε αυτές το «ήταν απλά μια ταινία» δεν ισχύει, μιας και αυτά που έγιναν έχουν συμβεί στην πραγματικότητα.
Ποιες, όμως, είναι οι ταινίες που μας έκαναν να «μας σηκωθεί η τρίχα», όταν τις είδαμε επειδή ξέραμε πως ήταν αληθινές ιστορίες.
Στημένο παιχνίδι
Μια 14χρονη συναντιέται με έναν 34χρονος φωτογράφο, που γνώρισε μέσω διαδικτύου. Μέσα στο διαμέρισμά του βρίσκεται δεμένος χειροπόδαρα και βασανίζεται από την ανήλικη, ώστε να ομολογήσει πως είναι παιδόφιλος.
Η αληθινή ιστορία θέλει Γιαπωνέζες να ρίχνουν «δολώματα» σε επιχειρηματίας για να τους ρίχνουν σε θανάσιμες παγίδες.
Monster
Η αληθινή ιστορία της πόρνης Αϊλίν Γουόρνος, η οποία προσέλκυε τα θύματά της και μετά τα σκότωνε. Ειχε σκοτώσει και ληστέψει τουλάχιστον 6 άνδρες για να συντηρήσει τη νεαρή φίλη της.
Για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, η Σαρλίζ Θερόν σε serial killer πήρε Οσκαρ ερμηνείας.
Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες
Κλασική και αγαπημένη ταινία με τους εφήβους που τρομοκρατούνται στα όνειρά τους από τον Φρέντυ Κρούγκερ.
Ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης Γουές Κρέιβεν χρησιμοποίησε άρθρο εφημερίδας που έκανε λόγο για τον ομαδικό θάνατο μεταναστών, οι οποίοι βίωσαν ένα περίεργο ομαδικό όνειρο.
Το κάλεσμα
Παραψυχολόγοι, μεταφυσικά φαινόμενα, μια απομονωμένη έπαυλη και μια δαιμονική οντότητα συνθέτουν την συγκεκριμένη ταινία. Η ιστορία βασίζεται στους ερευνητές Εντ και Λόρεν Γουόρεν, οι οποίοι αποκάλυπταν και ξεπερνούσαν κακά δαιμόνια.
Η σιωπή των αμνών
Χάνιμπαλ Λέκτερ, ο πιο διάσημος ψυχοπαθής στην ιστορία. Ο συγγραφέας Τόμας Χάρις βάζει νεαρή μαθητευόμενη πράκτορα του FBI να μιλήσει με τον πανέξυπνο κανίβαλο για να του αποσπάσει πληροφορίες σχετικά με τον κατά συρροήν δολοφόνο Μπάφαλο Μπιλ, που έχει απαγάγει την κόρη γερουσιαστή. Η δράση του Μπάφαλο είναι βασισμένη επάνω σε αυτή μιας σειράς δολοφόνων, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν άθλιες μεθόδους προσέλκυσης των θυμάτων τους.
Ψυχώ
Δεν υπάρχει κανείς που έχει δει ή και όχι την ταινία και να μην γνωρίζει τη σκηνή με τη ντουζιέρα και την σκιά με το μαχαίρι.
Ο Αλφρεντ Χιτσοκ σκηνοθετεί μια από τις κλασικότερες ταινίες τρόμου-μυστηρίου με έναν ψυχωτικό δολοφόνο σε ένα απομονωμένο μοτέλ.
Το σενάριο βασίζεται στην αληθινή ιστορία του δολοφόνου Εντ Γκέιν, ο οποίος έσφαζε βίαια γυναίκες.
Η τελετή
Στην ταινία παρακολουθούμε την ιστορία του φοιτητή, Μάικλ Κόβακ, ο οποίος βρίσκεται σε σχολή εξορκισμού στο Βατικανό, παρά τις αμφιβολίες του για τη συγκεκριμένη πρακτική. Ως μαθητευόμενος του Πάτερ Λούκας οι αντιστάσεις του αρχίζουν και κάμπτονται, όταν ο «δάσκαλός» του έρχεται σε επαφή με το κακό που δυσκολεύεται να νικήσει.
Η πραγματικότητα πίσω από την ταινία αφορά τον Πάτερα Γκάρι Τόμας και την εκπαίδευσή του στον εξορκισμό. Μάλιστα, υπήρξε σύμβουλος της ταινίας.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ



SHARE THIS

0 σχόλια: