Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Η Νόριτς νίκησε στον τελικό των 170 εκ. ευρώ



Νόριτς και Μίντλεσμπρο αναμετρήθηκαν στον τελικό των πλέι οφ ανόδου της Championship στο "Γουέμπλεϊ", με τα "καναρίνια" να φτάνουν στη νίκη με 2-0 και να εξασφαλίζουν 170.000.000 ευρώ για τη νέα αγωνιστική περίοδο!


Οι δύο ομάδες διεκδικούσαν το 3ο και τελευταίο "εισιτήριο" ανόδου στην Premier League, ακολουθώντας τις Μπόρνμουθ και Γουότφορντ που τερμάτισαν στις πρώτες δύο θέσεις και προβιβάστηκαν αυτομάτως.

Μετά από τα ημιτελικά και τους αποκλεισμούς των Μπρέντφορντ και Ίπσουιτς, διασταύρωσαν τα "ξίφη" τους μπροστά σε 85.636 θεατές, σε ένα από τα παραδοσιακά πιο περίεργα παιχνίδια του κόσμου.

Αιτία, η οικονομική σημασία που κατέχει και ξεπερνά ακόμα και τελικό Champions League. Μέχρι και πέρυσι, η συμμετοχή στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος σήμανε εξασφάλισμένα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα που ξεπερνούσαν τα 100.000.000 ευρώ.

Με τη νέα τηλεοπτική συμφωνία που υπέγραψε η Premier League για την τριετία 2015-2018, το ποσό αυτό αυξήθηκε κατακόρυφα και πλέον αγγίζει τα 170.000.000 ευρώ, ανεξαρτήτως θέσης που θα τερματίσουν οι σύλλογοι τη νέα σεζόν.

Η "Μπόρο" του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στο τέρμα δεν άντεξε στην πίεση των "καναρινιών" και τα γκολ των Κάμερον Τζερόμ και Νέιθαν Ρέντμοντ μέσα σε ένα τέταρτο έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του 33χρονου Άγγλου προπονητή Άλεξ Νιλ, που ανέλαβε μόλις τον Ιανουάριο.

Η Νόριτς επιστρέφει μετά από έναν χρόνο απουσίας από τα "μεγάλα σαλόνια", ενώ η Μίντλεσμπρο περιμένει την επάνοδό της στην Premier League μετά από τον υποβιβασμό του 2009.









ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: