Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

15 τρόποι για να νιώσεις καλύτερα με τον ίδιο σου τον εαυτό!



Υπάρχουν πολλές στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας που ίσως να νιώσουμε αρκετά κουρασμένοι. Είναι εκείνη η φάση που ενώ δεν ξέρεις ποιος και τι σου φταίει νιώθεις νευριασμένος και το μόνο που θες είναι να μην κάνεις απολύτως τίποτα, μένοντας σπίτι και κοιτάζοντας το ταβάνι.


Επειδή όμως τίποτα δε λύνεται πάνω σε καναπέδες και κρεβάτια, καίγοντας κύτταρα στην τηλεόραση, παρακάτω θα δεις 15 τρόπους, ώστε να νιώσεις καλύτερα, όταν έχεις τις μαύρες σου. Ειδικά τώρα, που η εξεταστική πλησιάζει με γρήγορους ρυθμούς θα σε βοηθήσουν πολύ!

1. Απενεργοποίησε όλες τις συσκευές: κινητό, υπολογιστή, tablet, και κάνε μια βόλτα, χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα και κανέναν.

2. Σκέψου ρεαλιστικά. Ειλικρινά όσο δύσκολα κι αν φαίνονται τα πράγματα, αποκλείεται να είναι τόσο τραγικά όσο νομίζεις. Συχνά έχουμε την τάση να βλέπουμε παντού προβλήματα. Δες και λίγο χρώμα.

3. Γράψε σε ένα χαρτί, όλα εκείνα που έχεις καταφέρει μέχρι τώρα. Είδες που τελικά ήταν περισσότερα απ’ όσα πίστευες;

4. Κάνε μία λίστα με τους στόχους σου κι όλα όσα θες να κάνεις. Προσπάθησε μόνο να καταγράψεις όσα είναι πραγματικά εφικτά, διότι πολλές φορές προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα την τελευταία στιγμή.

5. Βάλε τέρμα τη μουσική και χόρεψε. Χόρεψε σαν να μην σε βλέπει κανείς. Απλά αν όντως το κάνεις αυτό, φρόντισε να μην σε βλέπει κανείς.

6. Σταμάτα να σκέφτεσαι τι κάνουν οι άλλοι, και γιατί οι άλλοι έχουν σχέση, ενώ εσύ όχι και γιατί οι άλλοι έχουν καταφέρει όσα θέλουν ενώ εσύ όχι. Ο καθένας ορίζει τη ζωή του, όπως εκείνος επιθυμεί. Έχεις σκεφτεί ότι οι άλλοι, που τόσο ζηλεύεις, θα ήθελαν να μοιάζουν σε σένα;

7. Σταμάτα να προσπαθείς να είσαι τέλειος. Η γοητεία βρίσκεται στις ατέλειες του καθενός μας. Και να θυμάσαι πως μπορεί κάποιος να παρατηρεί την ομορφιά, αλλά εκείνο που σίγουρα ξεχωρίζει είναι η γοητεία.

8. Πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου πως όλα θα πάνε καλά. Ίσως να σου ακούγεται γελοίο, αλλά αν το επαναλαμβάνεις συχνά, στο τέλος το πιστεύεις κιόλας.

9. Ανακάλυψε ένα καινούριο χόμπι. Η ενασχόληση με καινούρια πράγματα μας εξιτάρει και μας χαλαρώνει ταυτόχρονα.

10. Πάρε τηλέφωνο το καλύτερο σου φίλο. Πολλές φορές ακόμη κι όταν ακούμε τη φωνή των φίλων μας, νιώθουμε περισσότερη ήρεμοι, γιατί νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια.

11. Κάλεσε την παρέα σου σπίτι.

12. Δες μία κωμωδία. Αφ΄ενός θα χαλαρώσεις και αφ΄ετέρου θα ξεχαστείς.

13. Εκτόνωσε όλη την ενέργειά σου στο γυμναστήριο. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καλό αγχολυτικό είναι η άσκηση.

14. Αν έχεις τη δυνατότητα, κάνε μία μικρή εκδρομή. Θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις απ’ όλους και απ’ όλα.

15. Χαμογέλα. Είναι το καλύτερο κόλπο. Πιάνει ακόμη κι αν το κάνεις και σε εκείνους που δεν συμπαθείς. Δώσε ένα χαμόγελο και θα δεις πόσα θα σου έρθουν πίσω.
Αρθρογράφος: Σταυρούλα Πλατάρου








ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: