Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ζοζεφίν Βιτ: Μεγάλη κινητοποίηση για την Ελλάδα



Με την εντυπωσιακή ακτιβιστική διαμαρτυρία της κατά του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι θέλησε να στείλει το μήνυμα πως "όλοι μπορούμε να αλλάξουμε το σύστημα" δήλωσε η νεαρή φοιτήτρια Φιλοσοφίας και μέλος των Femen, Ζοζεφίν Βιτ, μιλώντας στο Greek Reporter.


Μιλώντας από το Αμβούργο όπου κατοικεί δήλωσε πως θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη. "Είμαι σίγουρη ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες που είδαν τη διαμαρτυρία μου γνωρίζουν ότι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, μεγάλη μερίδα κόσμου που είναι υπέρ της Ελλάδας, υπέρ της αλληλεγγύης και αντιδρούν έντονα στη λιτότητα" αναφέρει.

Στην ερώτηση για το τί συνέβη μετά τη διαμαρτυρία της, ανέφερε πως οι φύλακες την μετέφεραν στο υπόγειο του κτιρίου και κάλεσαν την Αστυνομία. Την οδήγησαν με χειροπέδες στο τμήμα που ήταν εκεί κοντά.

"Έμεινα στο τμήμα για δυόμιση ώρες, ίσως γίνει δίκη για διατάραξη της κοινής ειρήνης. Δεν ξέρω αν η ΕΚΤ θα ασκήσει δίωξη, είπαν πως αν αυτό συμβεί θα με ενημερώσουν" σημείωσε.

Έμπνευση για την πράξη της στάθηκαν οι διαδηλώσεις στα εγκαίνια του νέου κτιρίου, όπως λέει και καταγγέλλει την βιαιότητα των αστυνομικών στους διαδηλωτές, οι οποίοι ήταν ειρηνικοί αλλά δεν έφτασαν ποτέ στο κτίριο του 1,9 δισ. ευρώ, για να εκφράσουν δημοκρατικά τα αιτήματα και τη γνώμη τους.

Όπως λέει θεωρεί προβληματικό το γεγονός ότι ένας φορέας χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση επιβάλλει τόσο σκληρά μέτρα στους πολίτες της ΕΕ. "Πρέπει να υπάρξει κριτική σε αυτό και αυτό θέλησα να καταδείξω" ανέφερε επίσης.

"Δεν έχω σπουδάσει οικονομία, αλλά βλέπω την ανισότητα να μεγαλώνει, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών να αυξάνεται, ενώ το μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ είναι τεράστιο" τόνισε.









ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: