Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Σεξ: Οι γυναίκες δηλώνουν ξεκάθαρα πως εκείνο που μετράει δεν είναι το μήκος



Η συζήτηση γύρω από το μέγεθος του ανδρικού μορίου είναι λεπτή και προκαλεί αμηχανία. Τι είναι όμως ακριβώς αυτό που θέλουν οι γυναίκες από αυτό το ανατομικό μέρος του ανδρικού σώματος;


Όταν το θέμα περιστρέφεται γύρω από το ανδρικό μόριο, τότε μια φράση, ένα ερώτημα γεννάται στο μυαλό όλων. Τελικά το μέγεθος μετράει; Είναι τελικά το μήκος ή το πάχος του πέους που θα μπορούσε όντως να κάνει τη διαφορά στη σεξουαλική απόλαυση; 

Μήπως το XL έχει τα αντίθετα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική απόλαυση των γυναικών, καθαρά για ανατομικούς λόγους;
Κλασικό, αλλά ανεξάντλητο το θέμα και ζητήσαμε την πολύτιμη βοήθεια της Δρ. Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικευμένη στην Κλινική Σεξολογία και υπεύθυνη του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του ΑΠΘ Εύης Κυράνα.
Αυτό που (λένε ότι) θέλουν οι γυναίκες
Σε πρώτη φάση πρέπει κανείς να απευθυνθεί στο γυναικείο πληθυσμό που έχει και τον πρώτο λόγο στο θέμα σεξ και μέγεθος. Η κα. Κυράνα μας δίνει στοιχεία πρόσφατης μελέτης, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν πως το 21% έκρινε ως "σημαντικό" το μέγεθος του πέους και μόλις 1% το χαρακτήρισε "πάρα πολύ σημαντικό".
Άλλο ενδιαφέρον εύρημα της έρευνα είναι πως σε αντίθεση με τα κοινώς λεγόμενα το 32% των γυναικών που ερωτήθηκαν απάντησαν πως το πάχος του ανδρικού μορίου είναι σημαντικό και όχι τόσο το μήκος του. Με άλλα λόγια ίσως όλη η συζήτηση για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το ανδρικό πέος να μην έχει καμιά σημασία, αλλά να είναι πιο σημαντικό το πάχος.
"Αν παίζει κάτι ρόλο αυτό είναι περισσότερο η διάμετρος του πέους και όχι τόσο το μήκος. Ο κόλπος άλλωστε έχει 7 εκ. μήκος, οπότε το παραπάνω στην ουσία δεν είναι... ωφέλιμο" σημειώνει η σεξολόγος.

Το ανδρικό πέος με αριθμούς
Για να έχει κανείς σαφή εικόνα του τι θα πει μεγάλο ή μικρό πέος, πρέπει να ξέρει τα δεδομένα.
"Οι διακυμάνσεις στο μήκος του πέους καθορίζονται από πολλούς παράγοντες, κυρίως φυλετικούς" σημειώνει η σεξολόγος. Το μήκος ενός μέσου πέους σε στύση κυμαίνεται από 11εκ. έως 15εκ., ενώ καλό είναι να σημειωθεί πως σε ό, τι αφορά τη λευκή φυλή, ο μέσος όρος είναι 13 εκ.

Όσες υποθέσεις λοιπόν κι αν κάνει κανείς, η επιστήμη έχει καθορίσει ως παθολογικό μήκος πέους, αυτό κάτω των 7 εκ. κι αυτό κυρίως ως αναλογία με το μήκος του γυναικείου κόλπου, που έχει το ίδιο μήκος. Πρόκειται για την πάθηση μικροφαλία, που συνήθως συνδέεται με έλλειψη τεστοστερόνης κατά την ανάπτυξη του παιδιού.
Τι βλέπει, τι νιώθει και τι αισθάνεται μια γυναίκα
Έχοντας όλα τα στοιχεία πρέπει να ομολογήσουμε πως δύσκολα το μέγεθος ενός αντρικού μορίου μπορεί να αποτελέσει πράγματι πρόβλημα, για ανατομικούς λόγους κι αυτό γιατί ο κόλπος προσαρμόζεται στο μέγεθος του πέους, προσαρμόζεται και εφάπτεται.
"Η μεγαλύτερη διαφορά έχει να κάνει αυτό που αντιλαμβάνεται και αυτό που βλέπει η γυναίκα. Αν την κάνει να σκεφτεί 'θα ευχαριστηθώ ή όχι'. Δεν νομίζω ότι ανατομικά είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές".

Τι είναι λοιπόν αυτό που έχει πραγματική σημασία; "Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτό που μάλλον παίζει ρόλο, είναι το στερεότυπο που έχει κάθε γυναίκα στο μυαλό της. Δηλαδή πως θα δει έναν άνδρα με μεγαλύτερο μέγεθος και θα θεωρήσει ότι, α θα ευχαριστηθώ, οπότε την προδιαθέτει ενδεχομένως".
Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός
Στο δια ταύτα η Εύη Κυράνα εξηγεί πως τόσο μια γυναίκα, όσο και έναν άνδρας μπορούν να επιτύχουν τη σεξουαλική απόλαυση, χωρίς να πάρουν το μέτρο:
"Πιστεύω γενικά ότι αν οι γυναίκες θέλουν να ευχαριστηθούν, αν θέλει μια γυναίκα να περάσει ωραία με έναν άνδρα και εφόσον νιώθει καλά με αυτόν τον άνθρωπο, σίγουρα μπορούν αυτοί οι δύο άνθρωποι να περάσουν πολύ καλά και δεν θα επηρεαστεί από τα δύο εκατοστά πάνω ή κάτω".

Με άλλα λόγια, εκείνο που μετρά περισσότερο από όλα είναι η επιθυμία και η προθυμία και από τις δύο πλευρές να περάσουν καλά και να απολαύσουν το σεξ και όχι να αναμετρηθούν με τον παγκόσμιο πρωταθλητή στην τεχνική, το μήκος ή το πάχος!

*Η Εύη Κυράνα είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικευμένη στην Κλινική Σεξολογία και υπεύθυνη του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του ΑΠΘ, www.kyrana.gr









ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: