Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Ροκ σταρ που απολύθηκαν από τα ίδια τους τα συγκροτήματα: Σεξ, βια και ναρκωτικά


Υπάρχουν στιγμές που τα πράγματα φτάνουν στο αμήν. Στιγμές που ακόμα και στις μεγαλύτερες μπάντες τα μέλη τους δε τα βρίσκουν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα κάποιο από αυτά να απομακρύνεται.


Οι λόγοι που αυτοί οι μουσικοί έχουν απολυθεί από τις μπάντες τους ποικίλουν. Μερικές φορές μπήκαν στη μέση οι προσωπικές φιλοδοξίες και άλλες φορές έφταιγαν τα ναρκωτικά και οι καταχρήσεις.

Η HuffPost Greece σας παρουσιάζει εννέα μουσικούς που είτε απολύθηκαν από τις μπάντες με τις οποίες έγιναν γνωστοί είτε τις εγκατέλειψαν για να κάνουν σόλο καριέρα.
  • Steven Adler (από τους Guns N’ Roses)
    ASSOCIATED PRESS
    Με τον Axl Rose δεν είναι εύκολο να συνεργαστείς. Ένας από τους πρώτους που απολύθηκαν από τη μπάντα των Guns N Roses ήταν ο ντράμερ του συγκροτήματος Steven Adler. O Steven Adler είχε δηλώσει το 2012 τη μεγάλη του απογοήτευση για την αποτυχημένη προσπάθεια επανένωσης της original σύνθεσης των Guns n`Roses στο Rock n` Roll Hall Of Fame. "Πίστευα ότι οι πέντε μας θα μπορούσαμε να βρεθούμε ξανά μαζί και να παίξουμε Live για να ευχαριστήσουμε το κοινό μας. Τελικά μόνο οι τρεις μας δείξαμε ενδιαφέρον. Το τελευταίο πράγμα που θα πω για τον Axl Rose είναι αυτό: Εκτιμώ όλα όσα μου έχει δώσει, τον σέβομαι και τον ευχαριστώ για την συνεργασία μας, αλλά μέχρι εκεί, αυτό ήταν, δεν θέλω να έχω καμία επαφή πια μαζί του." είπε στο Rolling Stone.
  • Lemmy Kilmister (από τους Hawkwind)
    KGC-243/STAR MAX/IPx
    Το 1972, έγινε μέλος του space rock συγκροτήματος Hawkwind, μαζί με το ντράμερ Σάιμον Κινγκ. Το συγκρότημα εμφανίστηκε στη φιλανθρωπική εκδήλωση "Greasy Truckers" και συμπεριλήφθηκε στη συλλογή "Greasy Truckers Party", με το σινγκλ του τραγουδιού "Silver Machine" να ανεβαίνει στο #3 των βρετανικών τσαρτ, όντας η μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος. Ακολούθησε ο δίσκος "Doremi Fasol Latido" το οποίο σκαρφάλωσε στο # 14, αλλά ακόμη μεγαλύτερη ήταν η επιτυχία του "Space Ritual" το οποίο μπήκε στο Top-10, ωθούμενο από την επιτυχία του σινγκλ "Urban Guerrilla". Το 1974 περιόδευσαν στη Βόρεια Αμερική και ηχογράφησαν το άλμπουμ "Hall of the Mountain Grill", ακολουθούμενο από το "Warrior on the Edge of Time" στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Κατά τη διάρκεια άλλης μία αμερικάνικης περιοδείας, ο Lemmy συνελήφθη για κατοχή αμφεταμίνης όταν περνούσαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον Καναδά και οι Hawkwind τον απέλυσαν, αντικαθιστώντας τον με τον μπασίστα των Pink Fairies, Πολ Ράντολφ.
  • Tom DeLonge (από τους Blink-182)
    ASSOCIATED PRESS
    Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Blink-182, Tom DeLonge, αποχώρησε από την αμερικανική μπάντα. "Ο Matt Skiba των Alkaline Trio θα αντικαταστήσει τον Tom DeLonge στους Blink-182 στο 8ο ετήσιο Musink Music and Tattoo Festival.” “Ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε στο φεστιβάλ και να ηχογραφήσουμε το νέο άλμπουμ αλλά ο Τομ συνέχεια το ανέβαλε χωρίς λόγο", ανέφεραν σε δελτίο τύπου τα άλλα μέλη της μπάντας.
  • Brian Wilson (από τους the Beach Boys)
    Paul A. Hebert/Invision/AP
    Ήταν η ψυχή των Beach Boys. Ο Brian συνέχισε να γράφει για τους δίσκους του γκρουπ κρυμμένος στον κόσμο που είχε φτιάξει: έναν κόσμο γεμάτο ναρκωτικά, χάμπουργκερ, μέρες ολόκληρες κάτω από τα σεντόνια και νύχτες ατελείωτες στο στούντιο, όπου έγραφε για τους Beach Boys, αλλά και για τον εαυτό του ­ τραγούδια που δεν τα κυκλοφόρησε ποτέ! Οι λοιποί Beach Boys μπορεί να μη σημείωναν υψηλές πωλήσεις με τους νέους δίσκους τους, έπαιζαν όμως σταθερά σε προσοδοφόρες συναυλίες και έβλεπαν και τα παλιότερα τραγούδια τους να πουλάνε συνέχεια.
  • Dave Navarro (από τους the Red Hot Chili Peppers)
    Owen Sweeney/Invision/AP
    Το 1993 ο Dave Navarro μπήκε στο συγκρότημα και έπαιξε με τους RHCP στο Woodstock του '94. Όταν η μπάντα, όμως, μπήκε στο studio για την ηχογράφηση του 6ου δίσκου τους, η ασυμβατότητα του Navarro με τα άλλα 3 μέλη ήταν εμφανής.
  • Brian Jones (από τους the Rolling Stones)
    ASSOCIATED PRESS
    Βρετανός μουσικός και ιδρυτής του συγκροτήματος Rolling Stones. Αν και ιδρυτής των Rolling Stones το 1962 και βασικός διαμορφωτής του ήχου τους, σύντομα επισκιάστηκε από τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Κιθ Ρίτσαρντς και από τον τραγουδιστή Μικ Τζάγκερ, ιδιαίτερα όταν οι δυο τους έγιναν πολύ πετυχημένη συνθετική ομάδα το 1965. Η αίσθηση της αποξένωσης από το συγκρότημά του και ο τρόπος ζωής των ροκ σταρ τον οδήγησαν στο να αναπτύξει σοβαρό εθισμό στο αλκοόλ, αλλά και τα ναρκωτικά. Ο ρόλος του στο συγκρότημα υποβαθμίστηκε δραματικά. Του ζητήθηκε να εγκαταλείψει τους Rolling Stones τον Ιούνιο του 1969. Βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στο Sussex, λίγες μέρες μετά.
  • Scott Weiland (από τους Stone Temple Pilots)
    Invision for Hard Rock Cafe
    Οι περισσότεροι από τους μουσικούς σε αυτή τη λίστα που απολύθηκαν είναι κιθαρίστες, μπασίστες, ή ντράμερ. Στη περίπτωση του Scott Weiland αυτός που εγκατέλειψε την μπάντα ήταν ο τραγουδιστής της.
  • Ozzy Osbourne (από τους Black Sabbath)
    Christie Goodwin via Getty Images
    Τα ναρκωτικά, οι groupies και το αχαλίνωτο προ-AIDS σεξ ήταν η κύρια “ανησυχία” του Ozzy και της παρέας του. Επί διοίκησης Don Arden η βάση των Sabbath μεταφέρθηκε στις Η.Π.Α λόγο των βαριών Αγγλικών φόρων. Κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ "We sold our souls for Rock ‘n’ roll" και αμέσως μετά το "Technical Ecstasy" στο οποίο παραγωγός ήταν ο Tony Iommy. Αυτό ήταν ίσως το μεγαλύτερο τους λάθος, αφού ο τελειομανής κιθαρίστας ανάγκαζε το συγκρότημα να κάνει ατελείωτες πρόβες για να δημιουργήσει το "τέλειο". Ο Ozzy ήταν ράκος. Έπασχε από βαριά κατάθλιψη, ενώ το πρόβλημα του με τα ναρκωτικά και το ποτό μεγάλωνε. Τελικά ανακοίνωσε ότι παραιτείται μέχρι νεωτέρας και κλείστηκε στο σπίτι του.
  • Mike Starr (από τους Alice in Chains)
    Steve Jennings via Getty Images
    Ο Mike Starr ήταν ο αρχικός μπασίστας των Alice In Chains. Ήταν μέλος των Alice In Chains από την ίδρυση τους το 1987 μέχρι το 1994, όταν έφυγε από το συγκρότημα, ενώ έκαναν περιοδείες για το άλμπουμ τους "Dirt". Κατά τη στιγμή της αναχώρησής του το Φεβρουάριο του 1994, ο Layne Staley, δήλωσε ότι η αναχώρηση του Starr από τους Alice in Chains προήλθε από "απλά μια διαφορά στις προτεραιότητες. Θέλαμε να συνεχίσουμε έντονες περιοδείες και ο Mike ήταν έτοιμος να πάει στο σπίτι." Ο Starr ο οποίος εμφανίστηκε σε μια εποχή της Celebrity Rehab αργότερα είπε ότι τον έδιωξαν από το συγκρότημα λόγω της τοξικομανίας του. Στις 8 Μαρτίου 2011 και ώρα 13:45, ο Starr βρέθηκε νεκρός σε αυτό το σπίτι στο Σολτ Λέικ Σίτι και ο θάνατος του προήλθε απο υπερβολική δόση ναρκωτικών. Ο συγκάτοικός του δήλωσε ότι ο Starr προφανώς πέθανε από ένα θανατηφόρο μείγμα μεθαδόνης και φαρμακευτική αγωγής για το άγχος.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ



SHARE THIS

0 σχόλια: