Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Προσοχή στην καστανή ζάχαρη: Παχαίνει



Σας αρέσει ο καφές και βάζετε πολύ ζάχαρη ; Παράλληλα θέλετε να χάσετε βάρος ; Κάποιος μπορεί να σας έλεγε να χρησιμοποιήσετε αντί για άσπρη καστανή ή μαύρη ζάχαρη, ώστε να γλιτώσετε θερμίδες. Στην πραγματικότητα όμως θερμιδικά δεν θα κερδίζατε κάτι.


Μάλιστα, ορισμένες φορές, η επιλογή αυτή εμπεριέχει και μια μικρή παγίδα, για άτομα που προσέχουν το βάρος τους ή είναι σε δίαιτα.

Με την πεποίθηση ότι τρώνε κάτι πιο «καθαρό» σε σχέση με την άσπρη ζάχαρη, πολλές φορές καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα.

Προσοχή όμως. Τόσο οι θερμίδες όσο και η περιεκτικότητα σε απλά σάκχαρα είναι περίπου η ίδια και στα δύο είδη ζάχαρης. Κατά συνέπεια, μην το παρακάνετε, γιατί το αποτέλεσμα στο βάρος αλλά και στην υγεία σας θα είναι το ίδιο επιβαρυντικό, όπως και με τη χρήση άσπρης ζάχαρης.

Καστανή ζάχαρη : Η καστανή ζάχαρη αποτελείται από κρυστάλλους σακχαρόζης με υπολείμματα μελάσας από ζαχαροκάλαμο ή παράγεται από την επαναπρόσθεση της μελάσας σε λευκή ζάχαρη.

Η καστανή ζάχαρη του εμπορίου περιέχει κατά βάρος 10% μελάσα.

Η μελάσα είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγγανίου, φωσφόρου και ψευδαργύρου.

Μαύρη ζάχαρη : Η μαύρη ζάχαρη παράγεται από την πρώτη κρυσταλλοποίηση του ζαχαροκάλαμου και αποδίδει, μετά από κατεργασία, 70% κατά βάρος λευκή ζάχαρη.

Ουσιαστικά, περιέχει περισσότερη μελάσα από την καστανή ζάχαρη, άρα περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα από την τελευταία.

Αναλυτικότερα, τα 100 gr μαύρης ζάχαρης περιέχουν 377 kcal, 97,3% υδατάνθρακες και 1,77% νερό και μέταλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και νάτριο.


Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: