Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Αυτά είναι τα superfoods για μακριά και δυνατά μαλλιά



Τα μακριά και υγιή μαλλιά είναι ένα από τα δυνατά σημεία των γυναικών, γι' αυτό και ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για να το πετύχουν.

Όσα χρήματα όμως και αν δώσει μία γυναίκα σε κομμωτήρια και προϊόντα styling, η σωστή και ισορροπημένη διατροφή θα παίζει πάντα τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού και κατά συνέπεια και των μαλλιών.
Και αυτό γιατί προβλήματα όπως η θαμπάδα ή η αραίωση των μαλλιών οφείλονται στην έλλειψη βιταμινών και μετάλλων.
Αντί, λοιπόν, να γεμίζετε τα ράφια του μπάνιου σας με προϊόντα, προτιμήστε να εφοδιάσετε την κουζίνα σας με τα superfoods των μαλλιών.
Φακές
Η έλλειψη σιδήρου είναι η πιο κοινή αιτία λέπτυνσης της τρίχας και απώλειας μαλλιών. Αν τα επίπεδα είναι αρκετά χαμηλά, τότε τα μαλλιά αρχίζουν να «ζητούν τροφή», ενώ σταματούν να μακραίνουν. Ο καλύτερος συνδυασμός για την πρόσληψη και την απορρόφηση σιδήρου είναι οι φακές με το ρύζι.
Καρύδια
Τα καρύδια είναι πλούσια σε βιοτίνη, βιταμίνη Ε και ωμέγα έλαια. Περιέχουν επίσης ίχνη του χαλκού, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που δίνει χρώμα στα μαλλιά
Η έλλειψη χαλκού είναι μια από τις αιτίες, που η τρίχα «γκριζάρει» πρόωρα. Έτσι, μια χούφτα καρύδια μπορούν να καθυστερήσουν την εμφάνιση της ανεπιθύμητης άσπρης τρίχας.
Κινόα
Η τρίχα αποτελείται από περίπου 90% πρωτεΐνη. Το κινόα είναι ένα εξαιρετικά πλούσιο τρόφιμο σε πρωτεΐνη και ιδανικό για τους χορτοφάγους. Ο σπόρος αυτός προμηθεύει τον οργανισμό μας με αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένης και της λυσίνης, βασικό συστατικό των σαμπουάν για απώλεια μαλλιών.
Αυγά
Το είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και βιταμίνη D, που τονώνουν την τρίχα αλλά και βιοτίνη, η οποία ενισχύει την παραγωγή κερατίνης και αυξάνει την ελαστικότητα της τρίχας.
Θαλασσινά
Εάν υποφέρετε από ξηρό δέρμα κεφαλής, τότε η έλλειψη ψευδαργύρου είναι η αιτία. Το μέταλλο αυτό βοηθάει στην διατήρηση της λειτουργίας του ελαίου, που εκκρίνουν οι αδένες, που περιβάλλουν τους θύλακες των τριχών.
Τα στρείδια, τα καβούρια και ο αστακός είναι οι πλουσιότερες πηγές, όπως και οι σπόροι κολοκύθας.
Βρώμη
Όσο γερνάμε τα μαλλιά γίνονται πιο εύθραυστα και θαμπά και ένας από τους λόγους είναι η πτώση των επιπέδων του διοξειδίου του πυριτίου, το οποίο είναι σημαντικό για την ορμονική ισορροπία.
Η βρώμη είναι μια θαυμάσια πηγή διοξειδίου του πυριτίου, οπότε το κουάκερ στο πρωινό επιβάλλεται.
Πιπεριές
Η βιταμίνη C προστατεύει τα μαλλιά από τις ελεύθερες ρίζες. Είναι σημαντικό για την παραγωγή κολλαγόνου. Όσοι έχουν ξηρά μαλλιά και ψαλίδα σημαίνει πως δεν λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη C. Κόκκινες πιπεριές, πορτοκάλια, φράουλες, ντομάτες και το μπρόκολο είναι πηγές πλούσιες σε αυτή τη βιταμίνη.




Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: