Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

6 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να σε επηρεάζει η γνώμη των άλλων!



Σκεφτείτε πόσο χάλια θα ήταν η ζωή αν όλη την ημέρα σπαταλάγαμε πολύτιμο χρόνο για να φανταζόμαστε τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς. Για τις επιλογές μας, για το πως δείχνουμε, για το πως είμαστε... και πάει λέγοντας. Όλα θα ήταν άσχημα αν μια ζωή ανησυχούσαμε για το πως μας βλέπει ο κόσμος. Ο καθένας είναι διαφορετικός, συνάμα και ξεχωριστός.
Επομένως πόση σημασία και πόσο αντικειμενικός μπορεί να είναι τελικά οποιοσδήποτε μιλάει για εμάς; Μάλλον όσο θα ήταν ο καθένας μας αν μίλαγε για έναν τρίτο (Πόσο μάλλον όταν δεν τον γνωρίζει καλά). 

Είναι κάποια συγκεκριμένα πράγματα, εξαιτίας των οποίων καταλήγει σαν απόρροια το γεγονός πως ίσως τελικά δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε τόσο από το τι λένε οι τρίτοι. 

Μια μέτρια κατάσταση θα ήταν καλή. Να ακούγαμε δηλαδή τι έχουν να μας πουν τα κοντινά μας άτομα (έστω κι όσοι δεν γνωρίζουμε αρκετά) αλλά ποτέ να μην ενστερνιζόμαστε την άποψη αυτή σαν να είναι απόλυτα σωστή. Ας δούμε γιατί δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε καταληκτικά από την γνώμη του κόσμου:


1. Διαφορά προσωπικοτήτων

Αν έχεις περπατήσει έστω και μια φορά στο κέντρο της Αθήνας, είναι σίγουρο πως θα έχεις παρατηρήσει πόσο διαφορετικά φέρεται ο κόσμος. Οι άνθρωποι όσο διαφέρουν εξωτερικά και εσωτερικά, άλλο τόσο διαφέρουν και ως προς την προσωπικότητα τους. Επομένως, από την στιγμή που ο καθένας έχει διαφορετική προσωπικότητα μέσα στον όχλο πως είναι δυνατόν εν συνεχεία να έχουνε ομοφωνία στις απόψεις μας; ε;

2. Δεν είναι στη θέση μας

Μια σοφή φράση λέει "όσοι είναι έξω απ'το χορό, καλά χορεύουν". Τη υποστηρίζω ακράδαντα καθώς δεν είναι μια και δυο οι φορές που ένας τρίτος όσο μα όσο και να προσπαθήσει να δει από την δική σου οπτική γωνία ένα θέμα, δεν θα το καταφέρει ποτέ στο 100%. Δύο βασικοί παράγοντες για τους οποίους συμβαίνει αυτό; Συναισθήματα και αντίληψη (όχι δεν εννοώ ότι είναι χαζός, απλά ότι αντιλαμβάνεται αλλιώς τα πράγματα από εσένα). Πάντως σίγουρα σε ένα μεγάλο βαθμό όταν καταφέρνουμε να δούμε λίγο και από την πλευρά του άλλου, αυτό βοηθάει (Ακόμα κι αν αυτό δεν συμβαίνει πάντα).

3. Ο καθένας είναι ξεχωριστός

Φαντάσου πόσο βαρετός θα ήταν ο κόσμος αν εγώ έμοιαζα με εσένα και με 100 ακόμη. Κανένα νόημα. Στην τελική τι θα είχαμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλον σε ένα ομοιογενές περιβάλλον; Τίποτα! Γεννηθήκαμε για να είμαστε μοναδικοί κι αυτόν ακριβώς τον σκοπό πρέπει να υπηρετούμε. Το τι λένε οι άλλοι για εμάς δεν καθορίζει το τι είμαστε στην πραγματικότητα (πόσοι κακόβουλοι άνθρωποι υπάρχουν εξάλλου).

4. Ισχυρή προσωπικότητα

Είναι αδύνατον να προσπαθήσεις να επηρεάσεις σε μεγάλο βαθμό ένα άτομο το οποίο θα έχει ισχυρή προσωπικότητα. Οι προσπάθειες σου θα πέσουν στο κενό καθώς ένας τέτοιος άνθρωπος ξέρει τι είναι, τι θέλει, πως το θέλει και γιατί. Θα ακούσει σίγουρα την γνώμη σου όμως αυτή δεν θα έχει τον τελευταίο λόγο στο μυαλό του. (παρεμπιπτόντως είναι οι άνθρωποι που θαυμάζω περισσότερο)

5. Έχουμε διαμορφώσει ήδη ορισμένες αξίες στο μυαλό μας

Όσο μεγαλώνουμε ξεκινάει η διαδρομή της διάπλασης του εαυτού μας , της σκέψης μας ,του τι μας αρέσει ,τι όχι. Επομένως, σε μια τέτοια περίπτωση είναι σχετικά δύσκολο να δεχτούμε χωρίς σκέψη μια γνώμη η οποία δεν συμπίπτει με τις ήδη υπάρχων αξίες μας ή με την δική μας λογική (Να σημειώσω ότι αυτό δεν είναι καλό όλες τις φορές).

6. Άσχημες ή προσβλητικές απόψεις

Για αυτήν την κατηγορία δεν θα το συζητήσω καν ότι ούτε κατά διάνοια δεν πρέπει να μας αγγίζουν. Όποιος θέλει το καλό μας, το δείχνει σίγουρα με διακριτικό και όμορφο τρόπο όχι επικριτικά, όχι συνεπώς και σαν προσβολή. Γενικά οι άνθρωποι που ξέρουν να σέβονται θα στο αποδείξουν! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σπαταλάμε λόγια, στεναχώρια και σκέψη σε απόψεις τρίτων που θέλουν το κακό μας. Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους δυστυχώς.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: