Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Τάρτα με φράουλες



Συνταγή για απολαυστική τάρτα φράουλα

Υλικά

Ζύμη:

150γρ. βούτυρο
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 αυγό
50γρ. αλεσμένο αμύγδαλο
200γρ. αλεύρι μαλακό

Κρέμα:

500γρ. φρέσκο γάλα
125γρ. ζάχαρη
1 αυγό + 2 κρόκους
40γρ. κορν φλαουερ
30γρ. βούτυρο
1 βανίλια
450γρ. φράουλες
Εκτέλεση:

Για την κρέμα:
Βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Ανακατεύουμε τα αυγά με τον κρόκο και κορνφλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα λίγο λίγο στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Ξαναβάζουμε το μείγμα στη φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Όταν πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τη βανίλια.

Το μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη χτυπάμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε βελούδινη υφή.

Για τη ζύμη:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το γάντζο και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μια μαλακιά χωρίς να κολλάει ζύμη. Διπλώνουμε τη ζύμη μας σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Μετά την ανοίγουμε πάνω σε μια λαδόκολλα σε πάχος 3-4 εκ. και την τοποθετούμε στην ταρτιέρα μας. Στρώνουμε καλά την ζύμη και στα πλαϊνά τοιχώματα και με ένα πιρούνι κάνουμε ελαφρά τρυπήματα στο κέντρο της ζύμης.

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και στρώνουμε με φασόλια ή τα ειδικά βαρίδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά. Μετά αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα βαρίδια και συνεχίζουμε το ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Αφού ψηθεί και κρυώσει η ζύμη μας, την μεταφέρουμε σε μια πιατέλα γεμίσουμε με την κρέμα και συμπληρώνουμε με τις φράουλες κομμένες ή ολόκληρες.

Αν θέλουμε γαρνίρουμε και με λίγη άχνη ζάχαρη. Αφήνουμε για 1-2 ώρες σο ψυγείο και απολαμβάνουμε!!






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: