Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Τα ψηλοτάκουνα γερνούν τις αρθρώσεις



Το περπάτημα πάνω σε γόβες στιλέτο γερνούν πρόωρα τις αρθρώσεις


Οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν ψηλοτάκουνα παπούτσια για να δείχνουν πιο όμορφες, να αναδεικνύουν τα πόδια τους και να μαγνητίζουν τα ανδρικά βλέμματα. Η προσπάθειά τους, όμως, να ισορροπήσουν πάνω σε γόβες στιλέτο προκαλεί –σύμφωνα με ερευνητές- αλλαγές στο περπάτημά τους, το οποίο παραπέμπει σε βάδισμα ηλικιωμένων ανθρώπων ή ατόμων με αρθριτικά.
Μελέτη του Πανεπιστημίου του Stanford έδειξε ότι το συστηματικό περπάτημα πάνω σε τακούνια των 8-9 εκατοστών αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης αρθρίτιδας στο μέλλον.

Τα ευρήματα της έρευνας μάς βοηθούν να κατανοήσουμε γιατί η οστεοαρθρίτιδα εμφανίζεται με διπλάσια συχνότητα στις γυναίκες από ότι στους άνδρες, εξηγούν οι ερευνητές.

Η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας, η οστεοαρθρίτιδα, που προκαλείται από τη φθορά και το σχίσιμο του χόνδρου, ο οποίο βοηθά τις αρθρώσεις μας να αντέχουν το τέντωμα κατά το σκύψιμο, το γονάτισμα ή το σήκωμα βάρους απασχολεί περισσότερους από 8 εκατομμύρια Βρετανούς.

Οι ερευνητές μελέτησαν το περπάτημα γυναικών με διαφορετικά είδη παπουτσιών, από αθλητικά μέχρι γόβες στιλέτο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο πιο ψηλό το τακούνι, τόσο περισσότερο αλλάζει το περπάτημά τους, συμπεριλαμβανομένης και της κίνησης των γονάτων.

Τα πράγματα είναι ακόμα δυσκολότερα για τις υπέρβαρες γυναίκες που φοράνε τακούνια στην καθημερινότητά τους, επισημαίνουν οι επιστήμονες, αφού η καθημερινή χρήση τακουνιού, σε συνδυασμό με επιπλέον βάρος, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας στις γυναίκες, καταλήγουν.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: