Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Το ψέμα του Πάνου Καμμένου για το βίντεο με τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚάδων [βίντεο]


Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος έσπευσε να υποστηρίξει ότι τα συνθήματα που φώναζαν άνδρες των ΟΥΚ κατά την χθεσινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ήταν... περσινά.


Οι αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την Βασιλική Κατριβάνου και τον Γ. Βαρεμένο, όπως και από το ΠΑΣΟΚ ήταν έντονες.

Ο ίδιος ο ΥΕΘΑ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο, είπε ότι τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε περσινά συνθήματα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας:

«Ο υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι διέταξε έρευνα για το γεγονός, υποστήριξε ωστόσο ότι οι άνδρες της ΟΥΚ τραγουδούσαν απλώς το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» που εκείνη την ώρα παιάνιζε η μπάντα, ενώ τα άλλα συνθήματα που αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα αφορούν την περσινή παρέλαση, όταν ο ίδιος δεν ήταν υπουργός».

Την ίδια απάντηση έδωσε και η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας στις αιτιάσεις της Χ. Τρικούπη: «Στο ΠΑΣΟΚ μάλλον είδαν το βίντεο της παρέλασης με τα συνθήματα των ΟΥΚ όταν υπουργός Aμυνας ήταν ο κ. Βενιζέλος. Και παρασύρθηκαν βλέποντας το παλιό βίντεο».

Ωστόσο, η πραγματικότητα διαψεύδει τον υπουργό Αμυνας και τους ΑΝΕΛ.

Το βίντεο που αναρτήθηκε προέρχεται από το φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο Eurokinissi. Είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα του και φέρει ημερομηνία 25 Μαρτίου 2015.

Το iefimerida.gr, που συνεργάζεται με το εν λόγω πρακτορείο, επικοινώνησε με τους υπευθύνους οι οποίοι απάντησαν:

«Εμείς ανεβάσαμε το βίντεο ανήμερα της φετινής παρέλασης. Και το ανεβάσαμε αυτούσιο. Ούτε αλλοιώσαμε, ούτε κάναμε κάποια παρέμβαση. Το τι ισχυρίζεται ο καθένας δεν μας αφορά. Εξάλλου, πέρσι δεν είχαμε υπηρεσία βίντεο στο πρακτορείο μας».

Ιδού το επίμαχο βίντεο. Στο σημείο 1:24 ακούγονται τα συνθήματα:

«Και το όνειρό μας είναι
στην Πόλη εμείς να μπούμε,
σημαία να υψώσουμε,
τον ύμνο εμείς να πούμε»
Πάντως το φαινόμενο των ρατσιστικών ή εθνικιστικών συνθημάτων δεν είναι κάτι καινούργιο στις παρελέσεις. Τόσο το 2014 όσο και σε παρελάσεις προηγούμενων ετών (2010, 2012) υπήρξαν τέτοια φαινόμενα.





Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: