Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Πέθανε ένας από τους μεγαλύτερους έρωτες του Κάστρο


Δεν παντρεύτηκαν ποτέ και απέκτησαν μια κόρη - Η παθιασμένη ιστορία αγάπης τους


Πλήρης ημερών, στα 89 της χρόνια «έφυγε» στην Αβάνα η πρώην αγαπημένη και μητέρα ενός από τα παιδιά του Φιντέλ Κάστρο, Ναταλία Ρεβουέλτα.

Η Ρεβουέλτα, υπήρξε μια από τις εμβληματικές προσωπικότητες της κοσμικής ζωής της Κούβας, και όπως αναφέρουν πολλοί βιογράφοι του πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους έρωτες του κουβανού ηγέτη. Σύμφωνα με το BBC, η Ρεβουέλτα γνωρίστηκε με τον νεαρό επαναστάτη Κάστρο το 1952. Το ζευγάρι αντάλλασσε ερωτικές επιστολές με τον Κάστρο, με τον τελευταίο να χρησιμοποιεί συχνάκις το σπίτι της ως ορμητήριο για τις επαναστατικές συναντήσεις του, στις αρχές της δεκαετίας του 50.

Μαζί απέκτησαν μια κόρη, την Αλίνα, σήμερα 59 ετών, αλλά δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Κι αυτό γιατί τότε ο Φιντέλ Κάστρο ήταν παντρεμένος με την Μίρτα Ντιάζ-Μπάλαρτ.

«Φλέγομαι. Γράψε μου, γιατί δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τα γράμματά σου», φέρεται να της έγραφε ο Κομαντάντε από τη φυλακή. Μάλιστα, λέγεται ότι ο γάμος του με την Μπάλαντ έληξε όταν ένα από τα γράμματα έπεσαν κατά λάθος σε εκείνη. Το 1955, οπότε και ο Κάστρο αποφυλακίστηκε, έγιναν ζευγάρι. Εκείνη έμεινε έγκυος

Όταν ο Κάστρο αποφυλακίστηκε το 1955, οι δυο τους έγιναν ζευγάρι. Εκείνη τότε έμεινε έγκυος, ωστόσο δεν ενημέρωσε τον Κάστρο ο οποίος έφυγε για το Μεξικό. Ο κουβανός ηγέτης της ζήτησε να τον ακολουθήσει, αλλά εκείνη πίστευε ότι δεν θα επιβίωνε από την επανάσταση. Η Αλίνα γεννήθηκε το 1956 και ο Κάστρο επέστρεψε στην Κούβα.

Ο Κάστρο αναγνώρισε την κόρη του, όταν εκείνη ήταν 12 ετών. Η Ρεβουέλτα, επέστρεψε στην Αβάνα πιστεύοντας ότι θα γινόταν πρώτη κυρία, ωστόσο ο Κάστρο την είχε σε απόσταση. Το 2008 σε συνέντευξή της ανέφερε πως δεν κράτησε κακία στον Φιντέλ «που έβαλε την επανάσταση πάνω από την προσωπική του ζωή».
Η Ναταλία Ρεβουέλτα 





Ο Φιντέλ με την κόρη του Αλίνα








Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: