Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Μωσαϊκό



Το αγαπημένο αυτό γλυκό, ετοιμάζεται σε χρόνο dt και εξαφανίζεται σε χρόνο dt αφού κάνει εμφάνιση στο τραπέζι. Αν είσαι λάτρης του αλκοόλ μπορείς να του βάλεις κονιάκ ή vinsanto. Εάν είναι να το απολαυσετε μαζί με το παιδί σας.. τότε αστο! Μπορείς επίσης να προσθέσεις ξηρους καρπούς και σταφίδες. Το μόνο σίγουρο είναι πως το γλυκό αυτό είναι τέλειο.


Υλικά
• 2 1/2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
• 1 αυγό
• 1/2 φλιτζάνι και 1 κουτ. σούπας (125 γρ.) βούτυρο
• 3/4 φλιτζανιού και 1 κουτ. σούπας (90 γρ.) ζάχαρη άχνη
• 1/4 φλιτζανιού (25 γρ.) κακάο σε σκόνη
• 1/4 φλιτζανιού (25 ml) κονιάκ ή vinsanto

Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα σε κομματάκια. Σε μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρώς με πιρούνι το αυγό. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά. Το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αυγό, το κακάο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με την κουτάλα, ώστε να σκορπιστούν τα μπισκότα στο μείγμα. Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας μια στήλη. Με τα χέρια τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώσπου να σφίξει. Σερβίρουμε κρύο, ξετυλίγοντας τη λαδόκολλα και κόβοντας σε φέτες.








ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: