Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Μοντέρνες Μούσες

Μπορεί φέτος να μην ήταν υποψήφιες στα Όσκαρ, όμως αυτές οι γυναίκες είναι η crème de la crème του σύγχρονου Χόλιγουντ, τα νέα διαχρονικά σύμβολα ομορφιάς και θηλυκότητας.
Kate Winslet



Xαρακτήρες που έχουν κότσια. Έτσι επιλέγει η Kate Winslet τους ρόλους της, ακόμη κι αν πρόκειται για την εκ πρώτης όψεως ρομαντική ιδεαλίστρια Μαριάν στο Λογική και Ευαισθησία (1995) που μας τη σύστησε ή την τρυφερή αριστοκράτισσα Ρόουζ του Τιτανικού (1997) που την εκτόξευσε στον πλανήτη των σουπερστάρ.

Επιλογές που έχουν επιβεβαιώσει το επαγγελματικό της ένστικτο με ένα Όσκαρ (Σφραγισμένα Χείλη, 2009) και το ρεκόρ των 89 υποψηφιοτήτων σε κινηματογραφικούς θεσμούς, από τις οποίους έχει κερδίσει 69 βραβεία! Αντίστοιχα, το μότο της είναι ≪Let’s do this!≫, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα και το πάθος της για δράση, κίνηση, αλλαγή.

Τα τελευταία χρόνια η Βρετανίδα ηθοποιός (συχνά την αποκαλούν English Rose) μοιάζει να ξαναγεννήθηκε: χώρισε τον δεύτερο σύζυγό της, ξαναπαντρεύτηκε, απέκτησε και ένα τρίτο παιδί, άλλαξε χώρα διαμονής, μέγεθος στα ρούχα και χρώμα στα μαλλιά. Από ένα ντροπαλό ≪αγγλικό ρόδο≫ μεταμορφώθηκε σε μια δυναμική ώριμη γυναίκα, που διεκδικεί χωρίς ταμπού αυτό που θέλει, κερδίζει τη ζωή της και δεν διστάζει να αφήσει τον φακό των Mert & Marcus να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής για τις ανάγκες της τελευταίας καμπάνιας της για τη Lancome.

Σε συνέντευξή της μάλιστα αποδίδει τη νεοαποκτηθείσα αυτοπεποίθηση εν μέρει στη συ- νεργασία της με τον γαλλικό οίκο ομορφιάς, που ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια. Και σίγουρα δεν εννοεί μόνο τις καινοτόμες κρέμες, τα σέρουμ νεότητας και το κολακευτικό μακιγιάζ στα οποία έχει πρόσβαση, αλλά και την εμπιστοσύνη που της έδειξε το διεθνές brand χρίζοντάς την επίσημη πρέσβειρα ομορφιάς, κάτι που της χάρισε την εσωτερική δύναμη, που η ίδια θεωρεί ό,τι πιο σημαντικό για να αισθάνεταιμια γυναίκα όμορφη και μοναδική. Ρομαντική, πάντα αυθεντική και φυσική σαν την Κλεμεντίν, τον αγαπημένο της ρόλο που ενσάρκωσε στην Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού, διαβεβαιώνει πως λίγο πριν από τα 40 οι ρυτίδες δεν την ενοχλούν. Θέλει απλώς το δέρμα της να είναι και να δείχνει υγιές και λαμπερό.

Aυτό είναι και το μήνυμα που επιθυμεί να περάσει στις γυναίκες. Να νιώθουν άνετα μέσα στο ίδιο τους το δέρμα – όπως οι Γαλλίδες, που τόσο θαυμάζει για τη φυσικότητα και την ενέργεια που εκπέμπουν.

Το μυστικό για να κατακτήσει το άλλοτε 20χρονο κορίτσι με το προβληματικό δέρμα, ένα πρόσωπο που πια δεν χρειάζεται καν μακιγιάζ; Όπως αποκαλύπτει, το βρήκε σε έναν πιο υγεινό τρόπο ζωής, που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, και στην καθημερινή ιεροτελεστία ομορφιάς της.

Τρώει υγιεινά, πίνει άφθονο νερό, έχει σταματήσει το κάπνισμα εδώ και 4 χρόνια και είναι ευλαβικά προσηλωμένη στην περιποίηση του προσώπου της. Κάθε πρωί χρησιμοποιεί τον επαναστατικό ορό Visionnaire και την ενυδατική Hydra Zen Neurocalm Day της Lancome, ενώ κάθε βράδυ, πριν πέσει για ύπνο, επικεντρώνεται στην περιοχή των ματιών με την κρέμα Renergie Yeux, που απαλύνει τις γραμμές και φωτίζει το βλέμμα. Αν είναι να αντιγράψουμε τα μυστικά ομορφιάς μιας σταρ, η Kate Winslet θα ήταν αναμφισβήτητα πρώτη στη λίστα μας, διότι μοιάζει σαν να μην την αγγίζει ο χρόνος.

Κάθε μέρα που περνά δείχνει όλο και πιο λαμπερή, φρέσκια, ευτυχισμένη. Δεν μοιάζει με καμία άλλη, αλλά με την ολοένα καλύτερη εκδοχή του εαυτού της.


Penelope Cruz


Mικρή ήθελε να γίνει χορεύτρια. Έγινε, όμως, ηθοποιός, για να μπορέσει να δουλέψει με τον Αλμοδόβαρ και τη Μέριλ Στριπ. Και μολονότι το διαβατήριό της αναγράφει Ισπανίδα (η μόνη μάλιστα με Όσκαρ στην ιστορία του θεσμού), θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει για σταρ της πάλαι ποτέ ιταλικής Cinecitta.

Τόσο λαμπερή, πληθωρική και σέξι στην οθόνη και στο κόκκινο χαλί, τόσο καθημερινή και οικεία στη ζωή της. Κι ενώ οι ηρωίδες της παίζουν συνήθως με τα όρια του μυαλού, εκείνη στην πραγματικότητα είναι ίσως η πιο φυσιολογική σταρ σήμερα.

Η Πενέλοπε Κρούζ ενσαρκώνει το παλιάς κοπής glamour και την ίδια στιγμή παραμένει προσγειωμένη, ανεπιτήδευτη, αληθινή. Μια αυθεντική μεσογειακή καλλονή, που αφέθηκε στη γοητεία ενός γνήσιου αρσενικού, όπως ο Χαβιέ Μπαρδέμ, με τον οποίο είναι παντρεμένη από το 2010.

Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει, δεν την ενδιαφέρει να παίζει τον εαυτό της, αλλά να αφηγείται ιστορίες μέσα από τους ρόλους που επιλέγει. Έτσι όταν βρέθηκε με τη Lancome, δημιούργησαν έναν χαρακτήρα, μια γυναίκα ικανή να ενσαρκώσει αυτό το αξεπέραστο συναίσθημα που γεννά εδώ και 20 χρόνια το θρυλικό άρωμα Tresor.

Ένας ρόλος που δεν πρέπει να τη δυσκόλεψε, αφού και η ίδια το φοράει από τα 13 της – ήταν το πρώτο της άρωμα επηρεασμένη απο την εικόνα της Ιζαμπέλα Ροσελίνι ως ισχυρής, ανεξάρτητης και ταυτόχρονα γοητευτικής και ρομαντικής γυναίκας στις θρυλικές διαφημιστικές καμπάνιες που υπέγραφε ο Πίτερ Λίντμπεργκ.

Ακόμη και σήμερα δεν βγαίνει από το σπίτι αν δεν το φοράει, σαν μια προληπτική καθημερινή συνήθεια για καλή τύχη. Έστω κι αν είναι το μόνο που θα βάλει μαζί με μια ιδέα Teint Miracle για φυσικό αποτέλεσμα και λίγη μάσκαρα, την οποία το κορίτσι με τα πιο εκφραστικά μάτια του σινεμά θεωρεί το ≪μικρό μαύρο φόρεμα≫ του μακιγιάζ.

Αυτό τον καιρό δηλώνει ενθουσιασμένη με την Grandiose και το κυρτό βουρτσάκι της, που φτάνει σε κάθε βλεφαρίδα. Κραγιόν φοράει μόνο όταν θέλει να παίξει κάποιον ρόλο, να μπει σε μια συγκεκριμένη διάθεση. Και τότε το προτιμά έντονο, όπως και οι ρόλοι που επιλέγει όλα αυτά τα χρόνια. Οι αγαπημένες της ηρωίδες (η Ρεϊμούντα από το Volver του Αλμοδόβαρ, η Μακαρένα από Το Κορίτσι των Ονείρων σου και η Μαρία Ελένα του Vicky Cristina Barcelona) θα δανείζονταν σίγουρα τα αγαπημένα της Rose Amnesia, Rouge Carousel και Rouge Amour της νέας σειράς κραγιόν L’Absolu Rouge της Lancome που θα έβρισκαν στην τσάντα της.



Julia Roberts


Την αγαπήσαμε ως μοντέρνα Σταχτοπούτα στο Pretty Woman, την παραδεχθήκαμε ως Έριν Μπρόκοβιτς στην ερμηνεία που της χάρισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και το φημισμένο κασέ των 20 εκατ. δολαρίων ανά ταινία.

Λατρεύουμε να τη βλέπουμε να αλλάζει παραμυθένια στρατόπεδα ανάμεσα στο καλό και στο κακό φορώντας άλλοτε τα λιλιπούτεια φτερά της Τίνκερμπελ και άλλοτε το στέμμα της Κακιάς Βασίλισσας στη Χιονάτη.

Με το χαρακτηριστικό τεράστιο χαμόγελό της που σε κάνει να νιώθεις κι εσύ ανεξήγητα ευτυχισμένη, μάτια λαμπερά να το φωτίζουν και την αύρα του κοριτσιού της διπλανής πόρτας να παραμένει –μολονότι ο τίτλος της mega star τής αναλογεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη–, η 48χρονη Τζούλια Ρόμπερτς δίνει σάρκα και οστά στην έκφραση ≪Η ζωή είναι ωραία!≫, σε ένα μότο που έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε περισσότερο από ποτέ. Και με τον ρόλο της ως ηγερία της Lancome, τον πιο μεγάλο της καριέρας της αφού τον κρατά εδώ και 5 χρόνια, μοιάζει να θέλει να μοιραστεί και να μοιράσει την αίσθηση αυτή απλόχερα.

Ομορφιά για εκείνη είναι η εικόνα μιας Κυριακής, ≪όπου όλη η οικογένεια γίνεται ένα κουβάρι στο κρεβάτι μου≫, αλλά και η γεύση ενός γλυκού ζουμερού μάνγκο. Η αίσθηση του να κοιτάς στα μάτια κάποιον που αγαπάς. Και αναφωνεί ≪La vie est belle!≫ τις μέρες που μπορεί αρμονικά, χωρίς δυσκολίες, να χαρεί την προσωπική και την επαγγελματική της ζωή. Να έρθουν τα τρία της παιδιά στο σετ και να περάσουν μια υπέροχη και δημιουργική μέρα γεμάτη αγάπες και γέλια, την ώρα που η ομάδα της Lancome την περιποιείται με πλούσιες κρέμες και απλώνει στις βλεφαρίδες της την καλύτερη μάσκαρα πριν από το πρώτο κλικ. Η αλαβάστρινη επιδερμίδα της έγινε ο τέλειος καμβάς για το φον ντε τεν Teint Miracle της Lancome, τα σπινθιροβόλα μάτια της έλαμψαν με τις φημισμενες μάσκαρα του οίκου, η καρδιά της όμως φαίνεται ότι χτύπησε με τη δημιουργία του αρώματος La Vie est Belle, στην οποία και συμμετείχε ενεργά.

Σε εκείνη ανήκει η ιδέα να προστεθεί στις νότες βανίλιας η αγαπημένη μυρωδιά των παιδικών της χρόνων. Και εκείνη έχει ταυτιστεί μαζί του, όχι μόνο ως πρόσωπο αλλά και ως στάση ζωής, ως φιλοσοφία.

Έντονη και ζεστή συγχρόνως η ίδια, όπως η αίσθηση του best seller αρώματος, η ίσως μεγαλύτερη χολιγουντιανή σταρ σήμερα έχει αναγνωρίσει την ομορφιά της ζωής νστις προσωπικές στιγμές, παίρνοντας μεγάλα διαστήματα διαλείμματος ανάμεσα στους ρόλους, ώστε να μπορεί να περνάει πολύτιμο χρόνο με τον σύζυγο και τα παιδιά της. Να απολαμβάνει την πραγματική ομορφιά της ζωής. Όταν της ζητούν να περιγράψει την Lancome με 3 λέξεις επιλέγει τις ≪φινετσάτη≫, ≪πολυτελής≫, ≪χαρούμενη≫. Τι περίεργο! Με τις ίδιες ακριβώς θα περιγράφαμε κι εμείς εκείνη.


Cate Blanchett


Έντονα θηλυκή, όχι όμως προκλητική. Θερμή, αλλά και cool. Αιθέρια, ανάλαφρη παρά το αδιαμφισβήτητο ειδικό βάρος της. Ποιος θα έλεγε ≪όχι≫ σε αυτή τη γυναίκα; Στην ανεπιτήδευτη ομορφιά, στην αριστοκρατική κομψότητα, στην αφοπλιστική αυτή αντίθεση ζεστασιάς, αλήθειας και ευγένειας με το πάθος, το πείσμα, την υπεροχή.

Μια γυναίκα που ξέρει πότε να πει ≪ναι≫ και, όπως έχει δηλώσει, δεν το λέει τυχαία ή ανάλαφρα. Αυτό ίσως εξηγεί ότι σχεδόν κάθε ταινία στην οποία συμμετέχει φτάνει με αξιώσεις μέχρι τα Όσκαρ, με την ίδια να έχει διεκδικήσει το χρυσό αγαλματάκι έξι φορές έχοντας ενσαρκώσει πολυσχιδείς ρόλους (από τη βασίλισσα Ελισάβετ Α’ και την Κάθριν Χέπμπορν μέχρι τον Μπομπ Ντίλαν) και να το παίρνει σπίτι δις.

Έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες αλλά και βραβεία στο ράφι του σπιτιού της από οποιαδήποτε άλλη ηθοποιό της γενιάς της, με τους εξπέρ του Χόλιγουντ να λένε πως αν συνεχίσει με αυτή την ορμή, θα ξεπεράσει ακόμα και το ρεκόρ της Μέριλ Στριπ. 

Είπε το ≪ναι≫ και στον Giorgio Armani, όταν εκείνος αναζητούσε για την εμψύχωση του πιο μεγαλειώδους αρώματός του μέχρι σήμερα μια γυναίκα με χάρη, προσωπικότητα και ανεξάρτητο πνεύμα, μια γυναίκα που τη θαυμάζουν για την κομψότητά της, για τη γαλήνια αυτοπεποίθησή της, μια γυναίκα, που –όταν το αποφασίζει– μπορεί να γίνει άκρως σαγηνευτική και ακαταμάχητη. Πετυχημένη, τολμηρή, γοητευτική.

Ο Ιταλός μαέστρος του στυλ είδε σε αυτή τις αγαπημένες του κλασικές φόρμες με ένα απρόσμενο twist.

Τη μοντέρνα θηλυκότητα και την ακαταμάχητη μίξη δύναμης και ελεύθερου πνεύματος που ήθελε να αιχμαλωτίσει με το Si και το νέο και πιο έντονο Si Intense. Ένα νέο εμφατικό ≪ναι≫ στα συναισθήματα, στο ρίσκο, στο να τα έχεις όλα. ≪Φοράω το Si Intense κάθε πρωί για να μου θυμίζει όλα αυτά που θέλω να είμαι: δυναμική, σοφιστικέ και απροσποίητα κομψή.

Μια φίνα συνομιλία του θηλυκού με το αρρενωπό≫, εκμυστηρεύεται η Κέιτ Μπλάνσετ. Και της αρέσει να το φοράει από το πρωί σε κρυφά και απρόσμενα σημεία του σώματός της, ώστε καθώς περνούν οι ώρες, μέχρι το βράδυ, να έχει γίνει δικό της, ένα με εκείνη. Όσο για τη δική της πιο intense στιγμή; Ήταν όταν κέρδισε το Όσκαρ για την καθηλωτική ερμηνεία της στη Θλιμμένη Τζασμίν του Γούντι Άλεν, και όλοι στην αίθουσα την χειροκροτούσαν όρθιοι. Ανυπομονεί άραγε να ξαναζήσει αυτή τη στιγμή; ≪Δεν βιάζομαι. Αυτοί οι ρόλοι δεν έρχονται κάθε μέρα.

Αν δεν υπάρχει κάτι που να με κάνει να θέλω να γυρίσω στη δουλειά, είμαι πανευτυχής να μένω σπίτι≫, δηλώνει, αποκαλύπτοντας μια γυναίκα που δεν φοβάται να πει ≪ναι≫ όχι μόνο στη δύναμη και στην επιτυχία, αλλά και στη γλύκα τη ζωής, την οποία υποδέχεται με γαλήνια ευγνωμοσύνη. Να πει ≪ναι≫ στην αγάπη και στην ελευθερία, στον ίδιο της τον εαυτό.




Πηγή 

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: