Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Carmen Jordá...οδηγος F1 ή μοντέλο;



Η Lotus F1 ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την ισπανίδα Carmen Jordá, για το ρόλο της «οδηγού εξέλιξης»! Μία συνεργασία την οποία ο κόσμος της Formula 1 υποδέχθηκε με σκεπτικισμό καθώς παρά τις… προφανείς αρετές της, δεν θεωρείται σπουδαίο ταλέντο.


ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ

Βέβαια θα μας πείτε, είναι μακροσκελής η λίστα οδηγών που χάρη στην οικονομική υποστήριξη που μπορούσαν να παρέχουν, βρήκαν θέση σε ομάδες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ακόμα και σε ρόλο επίσημου οδηγού. Και θα έχετε δίκιο. Τουλάχιστον η Carmen της F1, θα προσφέρει και λίγη λάμψη στα paddock και στα γκαράζ της ομάδας του Ένστον.

Τι σημαίνει «οδηγός εξέλιξης»; Είναι ρόλος πρόσφατα «γεννημένος» και αφορά οδηγούς που περνούν τον περισσότερο χρόνο τους πίσω από το τιμόνι του προσομοιωτή. Παράλληλα, η 26χρονη θα ταξιδεύει μαζί με την ομάδα στα Grand Prix και στις δοκιμές εξέλιξης ενώ όπως ανακοινώθηκε, θα οδηγήσει και τη νέα E23 Hybrid. Ωστόσο, δεν αποκαλύφθηκε το πότε.


Ποια είναι όμως η Carmen Jordá; Είναι κόρη του βετεράνου οδηγού αγώνων José Miguel Jordá. Μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στη Βαλένθια και το Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής – άλλωστε και η έως τώρα καριέρα της περιελάμβανε συμμετοχή σε θεσμούς και στις δύο άκρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ξεκίνησε να κάνει καρτ σε ηλικία 12 ετών και την πορεία της σε αγώνες μονοθεσίων το 2005. Συμμετείχε στη Master Junior Formula, στην ισπανική F3 και στη συνέχεια στο θεσμό Euro F3 Open όπου ανέβηκε τρεις φορές στο βάθρο. Το 2009 τόλμησε τη συμμετοχή της στο Le Mans Series και ξεκίνησε δοκιμές στις ΗΠΑ. Το 2010 συμμετείχε στο πρωτάθλημα Indy Lights, με καλύτερο τερματισμό την ενδέκατη θέση στον αγώνα του Σεντ Πέτερσμπουργκ.

Το 2012 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ocean Racing για το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του GP3, στο οποίο συμμετείχε και τις δύο επόμενες σεζόν με τις Bamboo Engineering και Koiranen GP αντίστοιχα. Σε 44 αγώνες στον υποστηρικτικό της F1 σεζόν, δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί. Όμως αυτό, όπως πολλάκις έχει αποδειχθεί στη σύγχρονη εποχή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δεν σημαίνει πολλά…


Από πλευράς Lotus, ο Διευθύνων Σύμβουλος Matthew Carter ήταν αυτός που καλωσόρισε τη Jordá: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και κάποια στιγμή να τη δούμε και πίσω από το τιμόνι. Θα φέρει φρέσκο αέρα στην ομάδα μας. Έχουμε συμφωνήσει ένα πλήρες πρόγραμμα, με παρουσία της στα Grand Prix και εκτενείς δοκιμές στον προηγμένο μας προσομοιωτή στο Ένστον. Είναι μία ξεχωριστή προσθήκη στην ομάδα μας και ανυπομονούμε να τη βοηθήσουμε να προοδεύσει και να πετύχει τους στόχους της, βοηθώντας παράλληλα στην εξέλιξη της Ε23 Hybrid».

Όσο για την όμορφη Carmen, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της: «Είναι σαν όνειρο. Από πολύ μικρή ήθελα κάποτε να οδηγήσω ένα μονοθέσιο της F1. Η συνεργασία με τη Lotus είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου και θα προσπαθήσω να βελτιωθώ, βοηθώντας παράλληλα και την ομάδα, δοκιμάζοντας αναβαθμίσεις στον προσομοιωτή. Είναι μόνο η αρχή και η μεγάλη πρόκληση είναι μπροστά. Όμως νιώθω τιμή που είμαι μέλος μίας τόσο ιστορικής ομάδας».

Το πόσο πραγματικά θα βοηθήσει στην εξέλιξη της Lotus E23 Hubrid σηκώνει πολλή συζήτηση. Το αν όμως θα εξασφαλίσει προβολή στην ομάδα, είναι δεδομένο…








ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: