Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Από τι κινδυνεύουν τα παιδιά που κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς τους;



Ακόμη ένας λόγος που μας υπενθυμίζει ότι το να κοιμόμαστε μαζί με τα παιδιά δεν τους κάνει (πάντα) καλό!

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση European Respiratory Journal, η πρακτική που ακολουθούν αρκετοί γονείς να «μοιράζονται» το κρεβάτι τους με τα παιδιά τους, (co-sleeping) μπορεί να οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης άσθματος αργότερα στην παιδική ηλικία.

Στην έρευνα συμμετείχαν 6.160 μητέρες και τα παιδιά τους από το Ρότερνταμ. Οι ερευνητές συγκέντρωσαν πληροφορίες αναφορικά με τα συμπτώματα του άσθματος και το συριγμό μέσω ερωτηματολογίων, από την ηλικία του 1 έως 6 ετών. Επιπλέον, αξιολόγησαν τις συνήθειες ύπνου στην ηλικία των 2 μηνών και 24 μηνών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, τα παιδιά που μοιράζονταν το κρεβάτι των γονιών τους στη βρεφική ηλικία –περίπου 2 μηνών- δεν εμφάνισαν μεγαλύτερο κίνδυνο συριγμού ή διάγνωσης με άσθμα στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής τους. Όταν όμως η πρακτική αυτή συνεχιζόταν στην ηλικία των 2 ετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σχετιζόταν με αυξημένο κίνδυνο συριγμού όταν τα παιδιά έφταναν στην ηλικία των 3-6 ετών, καθώς επίσης και με αυξημένο κίνδυνο διάγνωσης άσθματος στην ηλικία των έξι ετών.

«Η παρούσα μελέτη υποδηλώνει, ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην πρακτική πολλών γονέων να κοιμούνται με τα παιδιά τους, την ηλικία τους και την εμφάνιση άσθματος αργότερα στην παιδική ηλικία. Ωστόσο, η έρευνά μας δεν παρέχει αιτιακές αποδείξεις και αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει για πολλούς λόγους. Γι’ αυτό απαιτείται να γίνουν περαιτέρω έρευνες, για να προσδιοριστούν οι λόγοι που μπορεί να έχουν επίδραση στην εμφάνιση άσθματος σε σχέση με το μοίρασμα του κρεβατιού των γονιών με τα παιδιά τους» επισήμανε ο Dr Maartje Luijk από το πανεπιστήμιο Erasmus.
Από: Ελένη Χαδιαράκου 





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: