Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

6 απλά βήματα για επίπεδη κοιλιά



Η αμερικανίδα διαιτολόγος - διατροφολόγος Κέιτι Ντέιβις, που ειδικεύεται στην αθλητική διατροφή και τη διαχείριση βάρους, ισχυρίζεται ότι -αν θέλουμε- μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας, αρκεί να κάνουμε μικρές και απλές αλλαγές στις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες. Μας προτείνει, λοιπόν, 6 εύκολα tips, για να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά, χάνοντας το λίπος που έχει εγκατασταθεί εκεί και δεν λέει να φύγει με τίποτα…

1. Μην παραλείπετε το πρωινό
Πριν αρχίσει το σώμα μας το καθημερινό «τρέξιμο», έχει ανάγκη από… καύσιμα. Αν καταναλώσουμε το πρώτο μας γεύμα 90 λεπτά μετά την πρωινή μας αφύπνιση, ξυπνάμε το μεταβολισμό μας με τον πιο ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο. Οι άνθρωποι που τρώνε ένα θρεπτικό πρωινό καθημερινά, εξασφαλίζουν περισσότερη ενέργεια στον οργανισμό τους, ενώ επιπλέον κάνουν πιο προσεγμένες διατροφικές επιλογές στην υπόλοιπη διάρκεια της μέρας τους.

2. Να τρώτε τακτικά
Καταναλώνοντας μικρά γεύματα κάθε 3-4 ώρες μάς βοηθάει να κρατήσουμε το μεταβολισμό σας σε σταθερή λειτουργία. Το σώμα μας μπορεί να κάψει συγκεκριμένη ενέργεια κάθε φορά, οπότε, τρώγοντας 5-6 μικρά γεύματα αντί για 3 μεγάλα, το διευκολύνουμε να κάψει θερμίδες αντί να τις αποθηκεύσει σε λίπος.

3. Αυξήστε τις φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες είναι μία από τις πιο πολύτιμες ενεργειακά τροφές, που βοηθούν τον οργανισμό να έχει αντοχή και δύναμη για πολλές ώρες. Πηγές φυτικών ινών είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης (ψωμί ολικής, ανεπεξέργαστο ρύζι, κινόα, φασόλια και φακές). Υπάρχουν, λοιπόν, πολλές επιλογές για να διαλέξουμε!

4. Μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης
Τα απλά σάκχαρα συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού λίπους, επειδή είναι γενικά πολύ θερμιδογόνα. Αποφεύγοντας τροφές όπως σόδα, παγωτό, κέικ, μπισκότα και σοκολάτες, μπορείτε να γλιτώσετε από αρκετές περιττές θερμίδες. Τα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, οι φυσικοί χυμοί και το παγωμένο γιαούρτι είναι επιλογές που θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο μας με φυσικά σάκχαρα.

5. Επιλέξτε τα καλά λιπαρά
Τα «υγιή» λίπη -που βρίσκονται στο ελαιόλαδο, τα καρύδια, το φυστικοβούτυρο, το σολομό, τον τόνο και το αβοκάντο- ενισχύουν την αίσθηση του κορεσμού και μας γεμίζουν με ενέργεια. Συμπεριλαμβάνοντάς τα στην καθημερινή μας διατροφή (πάντα, με μέτρο), εξασφαλίζουμε ισορροπία τόσο στον οργανισμό μας όσο και στο… βάρος μας!

6. Να σκέφτεστε έξυπνα, όταν τρώτε έξω
Κάθε φορά που επιλέγουμε να βγούμε έξω για φαγητό με την παρέα μας, καλό είναι να προσπαθούμε να μην καταλήγουμε τρώγοντας ό,τι πιο ανθυγιεινό υπάρχει στον κατάλογο. Εφόσον έχουμε τη δυνατότητα να διαλέξουμε από ένα πλούσιο μενού, μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα πιάτο που δεν είναι πολύ εύκολο να παρασκευάσουμε στο σπίτι, το οποίο θα απαρτίζεται από υγιεινούς συνδυασμούς, που ο οργανισμός διαχειρίζεται καλύτερα και ξυπνούν το μεταβολισμό. Είναι μύθος ότι τα πιο νόστιμα φαγητά είναι και τα πιο ανθυγιεινά. Μια σαλάτα με ένα ωραίο ντρέσινγκ σε συνδυασμό με ψητό κοτόπουλο ή ψάρι αποτελεί μια πολύ θρεπτική, γευστική, αλλά και άκρως υγιεινή επιλογή!





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: