Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

5 πράγματα που πρέπει να σταματήσουν οι γονείς να λένε σε όσους δεν είναι γονείς



Και οι μπαμπάδες ξέρουν… και οι μπαμπάδες μπλογκάρουν! Όλο και περισσότεροι νέοι μπαμπάδες ασχολούνται με την καθημερινότητα των παιδιών και προβληματίζονται τόσο για τα μικρά καθημερινά, όσο και για τα μεγάλα μελλοντικά που έχουν σχέση με το παιδί τους!
Το dadsrules.gr είναι μία εναλλακτική ιδέα από νέους μπαμπάδες (και όχι μόνο) η οποία φιλοδοξεί να παρέχει σε όλους μία διαφορετική – νεανική – ματιά στην πατρότητα! Μέσα από βιωματικά άρθρα των συντακτών αλλά και μέσω συνεργασιών με ελληνικά και διεθνή σχετικά sites η πληροφόρηση είναι αντικειμενική και αληθινή με στόχο την ψυχαγωγία αλλά και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.


Ένα τέτοιο άρθρο κέντρισε και το δικό μου ενδιαφέρον…. Όλα όσα εμείς οι γονείς λέμε σε αυτούς που δεν έχουν κάνει ακόμη παιδιά. Και ναι έχω 5 στα 5!!!!! Μπορεί να μην τα λέω ακριβώς στη μούρη του άλλου, αλλά σίγουρα τα έχω σκεφτεί συνομιλώντας με φίλους που δεν έχουν παιδιά….

Ήμασταν σε μια παρέα τις προάλλες, και μεταξύ μας ήταν και κάποιοι φίλοι που πριν από λίγο καιρό απόκτησαν παιδί. Για να μην τα πολυλογώ, πήγε να ξεσπάσει σαματάς γιατί ένα από αυτά τα ζευγάρια που έχει παιδί “αρπάχτηκε” με ένα άλλο ζευγάρι που δεν έχει παιδί με θέμα τι άλλο από “το παιδί”.

Ξεκίνησαν με διάφορες ατάκες τύπου:

“Σιγά που κουράστηκες στην δουλειά. Για να είχες να φροντίσεις και το παιδί όταν γυρίσεις σπίτι”

“Καλά, γίνε μάνα και θα δεις”

“Η ζωή μου ξεκίνησε αφότου έγινα γονιός”

Έψαξα στο internet λοιπόν και τους αφιερώνω παρακάτω τα 5 πράγματα που οι γονείς πρέπει να σταματήσουν να λένε σε όσους δεν είναι γονείς, όπως τα κατέγραψε ένας γονιός παρακαλώ!

1. Το να έχεις σκυλί δεν είναι σα να έχεις παιδί

Συνήθως πάει ως εξής «Μου την δίνει που ο Χ και ο Υ συγκρίνουν το σκυλί τους με το παιδί μου ή όταν η Ζ αναφέρεται στο σκυλί της ως ‘το παιδί μου’».

Βασικά, αν οι Χ,Υ,Ζ δεν είναι άτομα που χρήζουν ιατρικής ή ψυχιατρικής βοήθειας, τότε σίγουρα γνωρίζουν ότι το σκυλί τους δεν είναι παιδί. Επίσης γνωρίζουν ότι το να έχεις παιδί δεν έχει καμία σχέση με το να έχεις σκύλο. Απλά, αυτό που έμμεσα λένε είναι ότι «Ναι, και εγώ έχω ένα ζωντανό ων στο σπίτι που κάνει κακά του και με κάνει χαρούμενο».

Μέχρι εκεί όμως. Ούτε ζήτημα σύγκρισης τίθεται ούτε παραλληλισμού. Απλά οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να συσχετιστούν μαζί σου και θέλουν να γίνουν μέρος της ζωής σου. Μιας ζωής που περιστρέφεται, αναπόφευκτα και λογικά, γύρω από το πολύτιμό σου τέκνο.

2. Νομίζεις ότι κουράστηκες μετά από όλη μέρα στη δουλειά; Αν είχες παιδιά θα σου έλεγα εγώ αν κουράστηκες!

Η κούραση της καθημερινότητας με όλα της τα εμπόδια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!

Ναι, προφανώς είναι δύσκολο να δουλεύεις σαν τρελός όλη μέρα και μετά να γυρνάς σπίτι και να πρέπει να φροντίσεις και το παιδί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και άλλος δεν κουράζεται.

Αφήστε τους διαγωνισμούς κούρασης και απλά γίνεται συμπονετικοί στην ταλαιπωρία του άλλου και προσπαθήστε να του δώσετε ακόμη και συμβουλές. Έτσι εκείνος θα εκτιμήσει ακόμη περισσότερο τον αγώνα που δίνετε να ανταπεξέλθετε στον καθημερινό μαραθώνιο.

3. Καλά…κάνε και εσύ παιδιά και τότε πες μου!

Και ποιος σου είπε ότι ο άλλος θέλει να κάνει παιδιά; Κάποιοι προσπαθούν σκληρά να αποκτήσουν παιδιά αλλά δεν τα καταφέρνουν, ενώ κάποιοι άλλοι δεν θέλουν να αποκτήσουν και για αυτό δεν το επιδιώκουν κιόλας.

Ειδικά για τους πρώτους, το να τους λες και να τους ξαναλές το «κάνε και εσύ παιδιά και τότε πες μου!» μοιάζει σα να θες να τους πεις ότι μόνο όταν θα φτάσουν στο επίπεδό σου και μόνο, θα έχουν πραγματοποιήσει στη ζωή τους κάτι.. ενώ μέχρι τότε ήταν στο απόλυτο μηδέν.

4. Μπορώ να φέρω και το παιδί στο πάρτι γενεθλίων σου;

Εκτός αν το αναφέρει «ρητά» η πρόσκληση, τότε όχι δεν μπορείς να φέρεις το παιδί σου στο πάρτι γενεθλίων του φίλου σου. Δεν χρειάζεται καν ερώτηση αυτό. Αν ήταν και για παιδιά θα το έλεγαν ή θα το έκαναν Κυριακή μεσημέρι και όχι Σάββατο βράδυ και θα σου έλεγαν ότι θα έχει και άλλο παιδάκια για να παίξει μαζί τους και το δικό σου.

Κάνοντας αυτή την ερώτηση είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φέρεις τον οικοδεσπότη σε δύσκολη θέση καθώς δεν ακούγεται και πολύ ωραία το «Όχι, δεν μπορείς να φέρεις και το παιδί μαζί σου» όσο και να θέλει να το πει.

5. Η ζωή μου ήταν ένα τίποτα πριν αποκτήσω παιδιά

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να το πεις πιο όμορφα, όπως λέγοντας «Η ζωή χωρίς παιδιά είναι δίχως νόημα». Η διαφορά μεγάλη αλλά το νόημα ίδιο.

Το να αποκτήσεις παιδιά είναι ένα γεγονός που σου αλλάζει τη ζωή σου και που σε κάνει άλλο άνθρωπο, και αυτό θέλεις να το εκφράσεις και να το μοιραστείς με όλους. Και καλά κάνεις! Αλλά μην ξεχνάς ότι και η ζωή σου πριν αποκτήσεις παιδί ήταν πολύ σημαντική. Είχες επιτύχει πολλά και επίσης όλα αυτά που έζησες μέχρι τότε είναι εκείνα που σε οδήγησαν να αποκτήσεις παιδί.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: