Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

O Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ζητά από την βρετανική κυβέρνηση να καθαρίσει το μητρώο 49.000 ομοφυλόφιλων


Γνωστός υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της ενσάρκωσης του Αλαν Τιούρινγκ στο «Παιχνίδι της Μίμησης» για να δηλώσει την οργή του για τη βρετανική κυβέρνηση για τη μη
αναγνώριση του Τιούρινγκ ως ενός από τους ήρωες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και την υποκρισία της «συγγνώμης» που του παραχωρήθηκε μετά θάνατον.

Διαβάστε ακόμη: O Μπένεντικτ Κάμπερμπατς θα πολεμούσε για τα gay δικαιώματα μέχρι θανάτου

Τώρα ο Κάμπερμπατς υπογράφει μια ανοιχτή επιστολή προς τη βρετανική κυβέρνηση ζητώντας τον καθαρισμό του ποινικού μητρώου 49.000 ομοφυλόφιλων που καταδικάστηκαν όσο ίσχυε ακόμη ο νόμος που καταδίκαζε την ομοφυλοφιλία. Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει ο Guardian όπου και δημοσιεύτηκε η επιστολή, ο Κάμπερμπατς ζητάει από τη βασιλική οικογένεια (και ειδικά απευθυνόμενος στο Δούκα και τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ) να δώσει άφεση σε 15.000 άνδρες που είναι ακόμη ζωντανοί, αλλά και στους υπόλοιπους 29.000 που δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

The Imitation Game 607
Mπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Αλαν Τιούρινγκ στο «Παιχνίδι της Μίμησης»
«Οι ομοφοβικοί νόμοι της Μεγάλης Βρετανίας έκαναν τη ζωή γενιών ομοφυλόφιλων και αμφισεξουαλικών ανδρών αφόρητη. Τώρα είναι πια στα χέρια των νεαρών ηγετών, συμπεριλαμβανομένων του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, να αναγνωρίσουν αυτό το σημάδι στην ιστορία μας και να μην το αφήσουν να συνεχίσει να υπάρχει. Καλούμε την κυβέρνηση της μεγαλειότητας να ξεκινήσει συζήτηση για την πιθανότητα άφεσης όλων των ανδρών, νεκρών ή ζωντανών που καταδικάστηκαν όπως ο Αλαν Τιούρινγκ».

Την επιστολή έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 40.000 άνθρωποι, αναμεσά τους και ο Στίβεν Φράι, ο σκηνοθέτης του «Παιχνιδιού της Μίμησης» Μόρτεν Τίλντουμ, η ανηψιά του Τιούρινγκ Ρέιτσελ Μπαρνς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής της Βρετανίας.

Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: