Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

6 δύσκολες στιγμές που θα αντιμετωπίσουν όλα τα ζευγάρια



Ακόμα κι εκείνα τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια που βλέπετε στο Facebook να έχουν την τέλεια ζωή, αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές, όπως οι παρακάτω.


Ένας καυγάς για το τίποτα
Υπάρχουν σημαντικά θέματα για τα οποία καυγαδίζουν συνήθως τα ζευγάρια, όπως το σεξ, τα χρήματα και τα παιδιά, αλλά οι σύντροφοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ομάδα και όχι ο καθένας μόνος, προσπαθώντας να επιβάλει το δικό του."Ο γάμος είναι ένα αλεξικέραυνο που απορροφά το άγχος από κάθε πηγή - παρελθόν και παρόν", λέει η ψυχολόγος Harriet Lerner. "Όταν το στρες αυξάνεται, ακόμη και το πιο αγαπημένο ζευγάρι αρχίζει να δυσλειτουργεί και μπορεί να αρχίσει τον καυγά για κάτι εντελώς ασήμαντο, όπως π.χ ποιο μαχαίρι είναι κατάλληλο για να κόψουμε τη ντομάτα", λέει η ίδια. Για να μετριάσετε το άγχος σας, πάρτε μια βαθιά ανάσα και πριν τη μεγάλη κραυγή, σκεφτείτε αν το μαχαίρι είναι πραγματικά το πρόβλημα. Σε περίπτωση όμως που έχετε ήδη κάνει την έκρηξη ζητήστε συγνώμη και εξηγήστε τι πραγματικά σας ενοχλεί.

Οικονομικές δυσκολίες
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα χρήματα είναι η ρίζα σε πολλά δεινά και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα οικονομικά θέματα είναι υπεύθυνα για πολλά προβλήματα σε μια σχέση. Επειδή όμως τα οικονομικά έρχονται και παρέρχονται, το σίγουρο είναι ότι όλα τα ζευγάρια θα περάσουν κάποια στιγμή μια ποιο «στριμωγμένη» περίοδο της σχέσης τους. "Ο σύζυγός μου και εγώ θέλαμε να παντρευτούμε νέοι και πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι που το κάναμε τελικά αλλά μας ήταν δύσκολο να προσαρμοστούμε στη νέα καθημερινότητα και να ασχολούμαστε με δάνεια ψάχνοντας παράλληλα για δουλειά. Ο στόχος μας όμως ήταν κοινός, να αγοράσουμε το πρώτο μας σπίτι. Ήμασταν πρόθυμοι να κάνουμε κάποιες θυσίες όπως τα περιορισμένα ψώνια, αλλά τώρα που τα καταφέραμε είμαστε πολύ περήφανοι", εξομολογείται η Τσέλσι από το Οχάιο.

Πραγματικό μέλος μιας άλλης οικογένειας
Γνωρίσατε την οικογένειά του, γνώρισε την οικογένειά σας και οι οικογένειες γνωρίστηκαν και μεταξύ τους και περάσατε όλοι υπέροχα στον γάμο σας. Δεν τελειώσαμε όμως εδώ! Σύμφωνα με την Lerner υπάρχουν ζευγάρια που αντιμετωπίζουν θέματα όπως το πόσο συχνά οι παππούδες θα επισκέπτονται τα εγγόνια και ποια είναι τα όρια. Ωστόσο αν πραγματικά θέλετε να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας με τον/την σύντροφό σας, ίσως θα πρέπει να επανεξετάσετε το γάμο και να συμφιλιωθείτε με την ιδέα ότι ο/η σύντροφός σας δεν ήρθε ουρανοκατέβατος σε αυτόν τον κόσμο αλλά έχει οικογένεια με την οποία θέλετε δεν θέλετε θα περνάτε κάποιον κοινό χρόνο. Για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα σε τέτοιου είδος θέματα και να υπάρχει ένα καλό κλίμα συζητήστε το με τον σύζυγό σας και βρείτε μια λύση που θα ικανοποιεί και τους δύο, όπως π.χ που θα περάσετε τις διακοπές σας, πόσο καιρό θα φιλοξενείτε τη μαμά του σπίτι σας και παρουσιάστε μια σταθερή και ενωμένη εικόνα μπροστά στα πεθερικά σας.

Πρώτοι φορά γονείς
Όσο ευτυχισμένοι και να είστε με τον ερχομό του πρώτου σας μωρού, η περίοδος προσαρμογής κατά την οποία θα αναρωτιέστε ποιος θα πρέπει να σηκώνεται κάθε φορά που το μωρό κλαίει, θα είναι μια περίοδος δύσκολη. "Μπορεί να είναι εκπληκτικό το συναίσθημα αλλά δεν παύει να είναι δύσκολα στην αρχή" λέει η 31χρονη Erin . Οι ελάχιστες ώρες ύπνου και οι πολλές υποχρεώσεις κάνουν τα νεύρα κουρέλια. Τα καλά νέα είναι ότι αργά ή γρήγορα όλα θα μπουν σε πρόγραμμα και απλά πρέπει να δώσετε χρόνο στους εαυτούς σας και να μοιράζεστε τις ευθύνες. Τα κακά νέα είναι για τους άντρες μόνο, καθώς είναι η σειρά σας να σηκωθείτε και να αλλάξετε την πάνα, τώρα!

Σεξουαλικά προβλήματα
Είτε έχετε προβλήματα στο γάμο σας είτε απλά έχει καταλαγιάσει η σπίθα, όλοι λίγο πολύ περνάνε μια περίοδο ξηρασίας στο σεξ. "Υπήρξε μια περίοδος που πραγματικά δεν με ενδιέφερε να κάνω σεξ και στεναχωριόμουν όχι μόνο επειδή μου αρέσει το σεξ αλλά γιατί έχασα αυτό το αίσθημα της οικειότητας με τον άντρα μου", θυμάται η 34χρονη Κλαίρη. "Μετά από πολλές απογοητεύσεις, συνειδητοποίησα ότι τα αντικαταθλιπτικά μου ήταν η αιτία και ο γιατρός μου με βοήθησε να επιτύχουμε μια λύση δουλεύοντας τη σεξουαλική μου ζωή. Τώρα εκτιμώ το σεξ ακόμα περισσότερο", συμπληρώνει η ίδια. Είτε πρόκειται για αϋπνίες, προβλήματα υγείας, ή συναισθηματικές αναταραχές, το να βρείτε την ρίζα του προβλήματος είναι το πρώτο βήμα για να έχετε μια ενεργή σεξουαλική ζωή.

Μια απρόβλεπτη τραγωδία
Το πιθανότερο είναι να έχετε βρει τον τρόπο να αντιμετωπίζετε το καθημερινό στρες στη δουλειά, αλλά δυστυχώς στη ζωή συμβαίνουν και απρόβλεπτα γεγονότα, όπως μια χρόνια και ανίατη ασθένεια, η απώλεια μιας θέσης εργασίας, η απιστία, κ.α. Ίσως λοιπόν να χάσατε κάποιο πολύ αγαπημένο πρόσωπο του οικογενειακού σας περιβάλλοντος ή να διαγνώστηκε κάποιος με μια ασθένεια που δύσκολα αντιμετωπίζεται και η καθημερινότητα να είναι δύσκολη με τα νέα αυτά δεδομένα. 

Δυστυχώς τέτοιου είδους προβλήματα δεν λύνονται εύκολα και διαταρράσουν την ζωή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά το κλειδί είναι να γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνη και έχετε καλή παρέα."Αποδεχτείτε το γεγονός ότι οι αναποδιές και οι δυσκολίες δεν κάνουν διακρίσεις και συμβαίνουν όπως λέμε και στις καλύτερες οικογένειες", συμβουλεύει η σύμβουλος σχέσεων και ψυχολόγος Harriet Lerner.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: