Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Τζουλιάν Μουρ και Ρόμπερτ Πάτινσον μιλούν για τον Οδηγό Επιτυχίας (video)

Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Οδηγός Επιτυχίας/Maps to the Stars, εκτυλίσσεται με βάση το σενάριο που έγραψε ο συγγραφέας Μπρους Βάγκνερ, με πρωταγωνιστές τη Τζούλιαν Μουρ, τον Τζον Κιούζακ, τη Μια Γουασικόφσκα και τον Ρόμπερτ Πάτινσον. Τι έχουν να που δύο από τους βασικούς συντελεστές, η Τζουλιάν Μουρ και ο Ρόμπερτ Πάτινσον;



Η οικογένεια Γουάις είναι μια αρχετυπική Χολιγουντιανή δυναστεία: ο πατέρας, Σάνφορντ, είναι ψυχοθεραπευτής και διάσημος συγγραφέας βιβλίων αυτοβοήθειας. Η μητέρα, Κριστίνα, κυρίως φροντίζει την καριέρα του γιου τους, Μπέντζι, ήδη σταρ στην ηλικία των 13, ο οποίος έχει μόλις ολοκληρώσει το πρόγραμμα αποτοξίνωσης που ξεκίνησε στα 9 του. Η αδελφή του, Αγκαθα, βγαίνει από το σανατόριο όπου νοσηλευόταν για εγκληματική πυρομανία.
Μια από τις ασθενείς του Σάνφορντ, η Αβάνα, είναι ηθοποιός και ονειρεύεται να γυρίσει ριμέικ της ταινίας που έκανε τη μητέρα της, Κλαρίς, διάσημη τη δεκαετία του '60. Η Κλαρίς έχει πεθάνει, αλλά στοιχειώνει την Αβάνα σε νυχτερινά οράματα.



Η Τζουλιάν Μουρ, βασική πρωταγωνίστρια στην ταινία με πρωτότυπο τίτλο Maps to the Stars, που κυκλοφορεί και στις ελληνικές αίθουσες, από τις 22 Ιανουαρίου 2015, έχει εξαιρετικά δυναμική παρουσία φέτος. Ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, για τον ρόλο της ως Αβάνα, σε αυτήν την ταινία, ενώ κατάφερε να φύγει νικήτρια από τις Κάννες, για τον ίδιο ρόλο, και ο Κρόνενεμπεργκ κέρδισε μία υποψηφιότητα για Χρυσό Φοίνικα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, η Μουρ εκφράζει το θαυμασμό της για τον σκηνοθέτη αλλά και για την ιστορία που έγραψε και έκανε σενάριο ο Μπρους Βάγκνερ. Εξηγεί σε τι συνίσταται ο ρόλος της, τι είναι αυτό που περνά η Αβάνα, τι της συνέβη, τι προκάλεσε το θυμό για τη μητέρα της.

Εστιάζει στη δημιουργική και αστεία γραφή του Βάγκνερ, που εκφράζει, από τη μία στιγμή στην άλλη, το μεγαλειώδες και το γελοίο. Σχολιάζει ότι η ταινία έχει να κάνει, όχι τόσο με τη δημοσιότητα, όσο με το πώς επιλέγουμε να ζήσουμε τη ζωή μας, τι είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε στα στενά όρια της θνητότητάς μας.

Εν τέλει, είναι μια ταινία για την ανθρώπινη φύση και όχι για την κουλτούρα των διασήμων.

Δείτε το video





Ο Ρόμπερτ Πάτινσον, αγαπημένος πρωταγωνιστής της νέας γενιάς ηθοποιών του Χόλιγουντ, μιλά επίσης για το τι στο καλό είναι αυτή η ταινία.

«Δέχτηκα να συμμετάσχω, χωρίς να διαβάσω το σενάριο, γιατί μου αρέσει η δουλειά του Κρόνενεμπεργκ» σχολιάζει.
«Είναι προκλητικός αλλά και ξεκαρδιστικός. Είναι σατυρική ταινία, είναι ιστορία φαντασμάτων, είναι θρίλερ; Δύσκολο να το ταξινομήσεις. Θα έλεγα ότι είναι μια τρελά αλλόκοτη κωμωδία με τρελούς ανθρώπους και ανθρώπους που λένε ψέματα στον εαυτό τους...»

Δείτε το video





Ανάμεσα στις έννοιες που πραγματεύονται διαχρονικά οι ταινίες του Κρόνενμπεργκ είναι η βία, η σεξουαλικότητα, η πραγματικότητα και η αλλοίωσή της, η κοινωνική σάτιρα και η βιολογική φρίκη.

Η πρώτη εμπορική του επιτυχία, το Shivers, το 1975, έγινε μία από τις ταινίες με ταχύτερη απόσβεση στην ιστορία του καναδικού κινηματογράφου. Μέσα σε μια δεκαετία, είχε κάνει τρομερές ταινίες, όπως η Videodrome and The Dead Zone, για τα μεγάλα στούντιο. Η Νεκρή Ζώνη κέρδισε τρία από τα πέντε βραβεία στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου Avoriaz, καθώς και επτά υποψηφιότητες για βραβείο Edgar Allan Poe.

Άλλες επιτυχίες τους ήταν τα Fly, μια νέα έκδοση της κλασικής ταινίας τρόμου του 1958, η οποία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ (1987) και Dead Ringers, με πρωταγωνιστή τον Τζέρεμι Άιρονς, η οποία απέδωσε στον Κρόνενμπεργκ το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας από το Σύλλογο Κριτικών Κινηματογράφου του Λος Άντζελες.

Η ταινία του, Naked Lunch, προσαρμοσμένη από τα μυθιστορήματα και τα έργα του William S. Burroughs, συγκέντρωσε βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας της Εθνικής Εταιρείας Κριτικών Κινηματογράφου, και αναφορές ως Καλύτερο Σενάριο από τον κύκλο κριτικών ταινιών της Νέας Υόρκης.

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου




Πηγή 


ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: