Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές 2015: Ιστορική νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ



Ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.


Ο Α. Σαμαράς τηλεφώνησε λίγο μετά τις 22.00 στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη.

Τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε ανάμεσα σε Αβραμόπουλο και Τσίπρα. Ο έλληνας επίτροπος συνεχάρη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη στις εκλογές.

Τον κ. Τσίπρα συνεχάρη ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.

Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών

Τσίπρας

"Ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία. Έδωσε καθαρή εντολή, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην πανηγυρική του ομιλία στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

"Ο ελληνικός λαός αφήνει πίσω την λιτότητα, το φόβο και τον αυταρχισμό, αφήνει πίσω μία πενταετία ταπείνωσης και οδύνης", τόνισε για να συμπληρώσει ότι "ο λαός μας είναι δείγμα της Ευρώπης που αλλάζει".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι "από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειάς" και επισήμανε ότι "η ετυμηγορία του λαού κλείνει το φαύλο κύκλο της λιτότητας, ακυρώνει τα μνημόνια της λιτότητας και καταστροφής, καθιστά την τρόικα παρελθόν".

Πρόσθεσε ότι "θα σχηματίσουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων, θα ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας σε νέες σταθερές και δίκαιες βάσεις".

"Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι, σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ και της διαπλοκής. Νίκησε η Ελλάδα της γνώσης της δημιουργίας και του πολιτισμού", είπε.

"Η νίκη μας είναι νίκη όλων των λαών της Ευρώπης που αγωνίζονται εναντίον της λιτότητας", υπογράμμισε, τονίζοντας: "Είμαστε έτοιμοι για να διαπραγματευτούμε για λύση με τους εταίρους. Σε αυτή τη διαπραγμάτευση η Ελλάδα θα προσέλθει με το δικό της εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών. Χωρίς νέα ελλείμματα αλλά χωρίς εξωπραγματικά πλεονάσματα".

Σαμαράς

Δεν άνοιξε θέμα ηγεσίας μέσω συνεδρίου ο Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του στο Ζάππειο, σχολιάζοντας την ήττα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης του, λέγοντας: "Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου, πήρα αναμμένα κάρβουνα, αποτρέψουμε τα χειρότερα, βγάλαμε τη χώρα από την ύφεση, βάλαμε τα θεμέλια για την ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από την κρίση".

Έκανε αυτοκριτική, σημειώνοντας ότι "πήραμε μέτρα επώδυνα, έγιναν σφάλματα και αδικίες" και συμπλήρωσε: "Παραδίδω μία χώρα χωρίς ελλείμματα και ασφάλεια για τον πολίτη".

"Παραδίδω μία χώρα που είναι μέλος της ΕΕ και του ευρώ. Για το καλό του τόπου εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση αυτά τα κεκτημένα να τα διατηρήσει".

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και ευχήθηκε "να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις μας", σημειώνοντας ότι ο ίδιος όφειλε να προειδοποιήσει.

Μιχαλολιάκος

Μήνυμα από το κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού έστειλε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, γενικός γραμματέας της Χρυσής αυγής, χαιρετίζοντας τη "μεγάλη νίκη του εθνικιστικού κινήματος".

Όπως αναφέρει, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται τρίτη δύναμη για δεύτερη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014.

"Και αυτό ενώ ευρίσκομαι τόσο εγώ όσο οι συναγωνιστές-βουλευτές και άλλα στελέχη της ΧΑ, παράνομα και άδικα στη φυλακή για ενάμιση έτος" προσθέτει.

Θεοδωράκης

"Πριν από 300 μέρες μία παρέα ξεκίνησε το Ποτάμι,. Σήμερα είναι τρίτη δημοκρατική πολιτική δύναμη. Είναι η νίκη της κοινωνίας. Χωρίς λεφτά, χωρίς προστάτες, χωρίς συμφωνίες, συμφέροντα και συντεχνίες κατορθώσαμε το ακατόρθωτο, να είμαστε στη Βουλή με 16 έδρες", είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

"Το μυστικό της επιτυχίας μας είναι οι εθελοντές μας σε όλη την Ελλάδα. Θα τους είμαι ευγνώμων, η νίκη είναι δική τους. Σε αυτούς που τόλμησαν και μπήκαν στο ποτάμι, έχω να τους πω ότι δεν θα σας προδώσουμε και ξέρουμε ότι είστε υπερήφανοι για την επιλογή σας. Ήταν μια ψήφος λογικής και θάρρους", είπε και τόνισε πως "Δεν είναι η ώρα όμως για πανηγυρισμούς. Είμαστε ακόμη στο χείλος της καταστροφής".

Τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογική νίκη του, πραγματοποίησε ο κ. Θεοδωράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν ότι θα έχουν συνάντηση τις επόμενες ημέρες.

Κουτσούμπας

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

"Υπάρχει μια τάση επανασυσπείρωσης στο ΚΚΕ. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους ψηφοφόρους που ψηφίσαν για πρώτη φορά το ΚΚΕ εκτιμώντας την ανιδιοτέλεια του κόμματος. Το εκλογικό αποτέλεσμα εκφράσει τη μεγάλη δυσαρέσκεια της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που οδήγησαν τη χώρα στη φτώχεια", είπε.

Καμμένος

"Οι Έλληνες μέσα σε ένα κλίμα τρόμου επέλεξαν την ελπίδα και την ανεξαρτησία. Ο ελληνικός λαός επέλεξε μια νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα" δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στις πρώτες τους δηλώσεις, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα βοηθήσουν ώστε αυτή η νέα πραγματικότητα να σταθεροποιηθεί για το καλό της πατρίδας, του έθνους και του λαού", πρόσθεσε.

Βενιζέλος

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ μέσω ενός συνεδρίου προσεχώς έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος επιφύλαξε και σκληρότατη επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο -ούτε λίγο ούτε πολύ- κατηγόρησε ως υπεύθυνο για την τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής.

Εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Βενιζέλος συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει, για να προσθέτει: "Ελπίζω ότι έχει συναίσθηση της ευθύνης που επωμίζεται".

"Το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε ποσοστό μικρό και ανεπαρκές. Δεν μας ικανοποιεί καθόλου. Αυτή είναι η επιλογή του λαού και οφείλουμε να τη δεχθούμε", τόνισε.

Ακολούθησε μία εξαιρετικά σκληρή επίθεση εναντίον του κ. Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε ότι διέσπασε την παράταξη "χωρίς κανένα λόγο. Για ένα καπρίτσιο".

ΓΑΠ

"Η απόφαση του λαού θα πρέπει να γίνει σεβαστή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Η θέση μας παραμένει ισχυρή. Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση με ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο. Κανένα κόμμα, ακόμα και αυτοδύναμο, δεν μπορεί στις σημερινές συνθήκες μόνο του.

Πρέπει να συνεργαστούμε για να μην μπούμε σε δίνη περιπετειών με δικό μας ελληνικό σχέδιο, με βαθιές προοδευτικές αλλαγές. Απέναντι σε όσους αμφισβητούν τη βούληση να αλλάξουμε τη χώρα μας να δημιουργήσουμε ουσιαστική και λειτουργική δημοκρατία. Η διαπραγμάτευση για το χρέος πρέπει να έχει την υπογραφή του λαού. Εμείς θα είμαστε και αύριο εδώ, όπως υποσχεθήκαμε".

Ο ίδιος ζήτησε εκ νέου δημοψήφισμα.

Κουβέλης

Ο Φώτης Κουβέλης χαιρέτησε τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων και την πολιτική αλλαγή στην οποία συνέβαλε και η ΔΗΜΑΡ με τη στάση της, όπως είπε στη δήλωση του, λίγο μετά τις 10 το βράδυ κι αφού είχε νωρίτερα συγχαρεί τηλεφωνικά τον Αλέξη Τσίπρα για τη μεγάλη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς χαρακτήρισε τεράστια επιτυχία τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι θα έρθει στην Αθήνα και στη συνέχεια θα μεταβεί στην καγκελάριο Μέρκελ για να μεσολαβήσει για τις διαπραγματεύσεις.

Δηλώσεις βουλευτών/στελεχών:

Μηλιός: Είναι μία ιστορική νίκη του ελληνικού λαού. Είναι μία αλλαγή σελίδας, είναι μια ιστορική στιγμή για όλη την Ευρώπη. Αλλάζουμε σελίδα στη χώρα μας, ο ελληνικός λαός παίρνει το μέλλον του στα χέρια του.

Μητσοτάκης: Εύχομαι να διαψευστεί το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ για το καλό της χώρας. Είναι μία δύσκολη βραδιά για τη ΝΔ.

Κωνσταντοπούλου: Οι δεσμεύσεις μας οι προεκλογικές ότι θα ανοίξει η ΕΡΤ, εννοείται ότι θα υλοποιηθούν.

Βορίδης: Πρόκειται για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ Η ΝΔ άσκησε περιοριστική πολιτική. Κατά την άποψη μας αυτό έπρεπε να γίνει. Οι πολίτες δεν θέλουν αυτή την πολιτική.

Βαλαβάνη: Δεν πανηγυρίζουμε ακόμα, αλλά πρόκειται για ιστορική νίκη.

Χατζηδάκης: Στις Δημοκρατίες ο λαός είναι το αφεντικό. Αλλάζει η κυβέρνηση, αλλά δεν αλλάζουν τα δεδομένα.

Βούτσης: Νομίζω ότι γίνεται ένα πολύ μεγάλο βήμα για την Αριστερά, την Ελλάδα και την Ευρώπη και ένα ακόμα πιο μεγάλο βήμα για τον ελληνικό λαό, αλλά και για τους λαούς της Ευρώπης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Η δήλωση του Βάιντμαν δίνει ένα πρώτο δείγμα για τη στάση των ευρωπαίων.

Βαρβιτσιώτης: Δεν θεωρώ ότι με το ποσοστό αυτό πρέπει να ξεκινήσει ένα ξήλωμα προσώπων.

Στρατούλης: Ζητάγαμε καθαρή εντολή, από ότι φαίνεται αυτό θα υπάρξει, εμάς αυτό μας λύνει τα χέρια.

Ντινόπουλος: Δεν αμφισβητώ το exit poll αλλά ας περιμένουμε το αποτέλεσμα.

Παναγιωτόπουλος: Εύχομαι ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κωλοτούμπα.

Ψαριανός: Είμαι ικανοποιημένος. Ελπίζουμε να είμαστε τρίτοι και όχι οι νεοναζί.

Τατσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ζωτικό χρόνο. Αν θέλει να συνεργαστεί μαζί μας, γίνεται.

Ν. Ανδρουλάκης: Μακάρι οι επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να μην διακυβεύσουν όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα.

Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αλλάξει την πολιτική του, να φτιάξει ένα πιο ρεαλιστικό πρόγραμμα. Το ΠΑΣΟΚ πληγώθηκε πολύ, δεν καταφέραμε να πείσουμε τον κόσμο.

Σοφιανός: Το ΚΚΕ άντεξε γιατί μίλησε καθαρά, έτσι καθαρά θα σταθεί και απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που την επόμενη ημέρα θα πρέπει να διαχειριστεί όσα περιέγραφε.

Λυκούδης: Καλά έκανε ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και ακούμπησε στον ΣΥΡΙΖΑ για να φύγουν οι άλλοι.

Χαϊκάλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος να πετύχει.

Σαχινίδης:Τα εκλογικά αποτελέσματα είναι τα μόνα που θα επιβεβαιώσουν την εκπροσώπηση μας στο κοινοβούλιο.

Τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα στο 

80% της Επικράτειας:
ΣΥΡΙΖΑ: 36,26%, έδρες 149
ΝΔ: 27,91%, έδρες 76
Χρυσή Αυγή: 6,31%, έδρες 17
ΠΟΤΑΜΙ: 6,01%, έδρες 17
ΚΚΕ: 5,47%, έδρες 15
ΠΑΣΟΚ: 4,71%, έδρες 13
ΑΝΕΛ: 4,71%, έδρες 13
ΚΙΝΗΜΑ: 2,44%, έδρες 0 





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: