Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Το άγχος «φορτώνει» την ακμή των ενηλίκων



Η ακμή στην ώριμη ηλικία αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς συνδέεται με μειωμένη αυτοπεποίθηση του ατόμου, κακή ψυχολογία, προβλήματα στις διαπροσωπικές του σχέσεις, ακόμη και στην εργασία του

Στον σύγχρονο τρόπο ζωής και κυρίως στο άγχος αποδίδεται η έξαρση ενός φαινομένου που σπάνιζε τα παλαιότερα χρόνια: της ανάπτυξης ακμής στους ενήλικες.

Είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα που αφορά κυρίως γυναίκες ηλικίας από 25 έως και 40 ετών, ανεξαρτήτως του αν είχαν αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα στην εφηβική τους ηλικία.

Είναι αρκετές: Σύμφωνα με έρευνες τουλάχιστον μία στις 10 ενήλικες γυναίκες υποφέρει σήμερα από ακμή. Οι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι σε περίπτωση εμφάνισης επίμονης ακμής σε ώριμα άτομα θα πρέπει κατ' αρχάς να πραγματοποιηθούν ορμονολογικές εξετάσεις. Εφόσον αποκλειστεί αιτιολογία ορμονολογικής φύσεως, ο γιατρός θα προχωρήσει στη διάγνωση.

Το θέμα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς συνδέεται με μειωμένη αυτοπεποίθηση, με κακή ψυχολογία και με προβλήματα στην κοινωνική ζωή του ατόμου, στις διαπροσωπικές του σχέσεις, ακόμη και στην εργασία του.



Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: