Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Συγκλονισμένη η Μαλάλα για την επίθεση των Ταλιμπάν



Η Πακιστανή έφηβη Μαλάλα Γιουσαφζάι, στην οποία απονεμήθηκε, από κοινού με τον Ινδό Καϊλάς Σατιάρτι, το Νόμπελ Ειρήνης,
δήλωσε σήμερα ότι είναι συντετριμμένη αφού πληροφορήθηκε την είδηση της επίθεσης σε ένα σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσάβαρ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 132 άνθρωποι, στην συντριπτική πλειονότητά τους παιδιά.

Η Μαλάλα είχε τραυματιστεί στο κεφάλι μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο από πυρά των Ταλιμπάν στην κοιλάδα Σαβάτ.

Απέκτησε τεράστια παγκόσμια φήμη για το πάθος με το οποίο προασπίζει το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

«Είμαι συντετριμμένη από αυτή την παράλογη και εν ψυχρώ τρομοκρατική ενέργεια στην Πεσάβαρ», ανέφερε η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία ζει σήμερα στην κεντρική Αγγλία.

«Τα αθώα παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο τους δεν υπήρχε κανένας λόγος να βιώσουν μια φρίκη όπως αυτή. Καταδικάζω αυτές τις στυγερές και άνανδρες ενέργειες και στέκομαι στο πλευρό της κυβέρνησης και των ένοπλων δυνάμεων του Πακιστάν, οι προσπάθειες των οποίων να αντιμετωπιστεί αυτό το φρικτό γεγονός είναι αξιέπαινες», επισήμανε.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη εξ ονόματος του κινήματος των ισλαμιστών αυτών, λέγοντας ότι η επίθεση εξαπολύθηκε σε αντίποινα για τη μεγάλη επιχείρηση που έχουν διεξαγάγει οι ένοπλες δυνάμεις στις περιοχές των φυλών.

«Και εγώ, όπως κι εκατομμύρια άλλοι σε όλο τον κόσμο, θρηνώ αυτά τα παιδιά, τους αδελφούς μου και τις αδελφές μου, αλλά δεν θα νικηθούμε, ποτέ», τόνισε.





Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: