Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Red Velvet Cupcakes



Σε αυτήν την συνταγή έχουμε 2 μυστικά.


Το πρώτο αφορά στο χρώμα. Για να πετύχετε ένα έντονο και λαμπερό κόκκινο χρώμα στα κεκάκια θα χρειαστεί να αγοράσετε επαγγελματικό προϊόν που θα βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής. Τα προϊόντα που συνήθως βρίσκετε στα super market δεν είναι αρκετά δυνατά ώστε να καλύψουν τη σοκολάτα.

Το δεύτερο μυστικό έχει να κάνει με την κρέμα βουτύρου – τυριού και συγκεκριμένα τον χρόνο χτυπήματος. Όσο περισσότερο χτυπάτε τα υλικά στο μίξερ, τόσο πιο «νερουλή» γίνεται η κρέμα. Για να μείνει πηχτή και να μπορέσετε να διακοσμήσετε τα κέικ σας, περάστε οπωσδήποτε την ζάχαρη άχνη από το κόσκινο για να μη δημιουργηθούν σβόλοι (οπότε αναγκαστικά θα χρειαστεί να χτυπήσετε την κρέμα για περισσότερο χρόνο ώστε να διαλυθούν) και χρησιμοποιήστε το μίξερ σε χαμηλή ένταση.

Καλή επιτυχία!

Υλικά

για τα κέικ
250gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125gr. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου.
120ml. γάλα
200gr. ζάχαρη
2 αυγά
1.5 κ.σ. σκόνη κακάο
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

για τη βουτυρόκρεμα
100γρ. βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
200gr. τυρί κρέμα
300γρ. ζάχαρη άχνη
¾κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1/3 στικ βανίλιας

Εκτέλεση

τα κέικ
Προθερμάνετε το φούρνο, αέρα 170 ° C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Προσθέστε τα αυγά, ένα – ένα.
Προσθέστε το γάλα, το κακάο και το χρώμα.
Προσθέστε το αλεύρι σταδιακά.
Γεμίστε τα φορμάκια σας στα 2/3 και ψήστε για 18-20 λεπτά. Ελέγξτε τρυπώντας με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός κέικ. Αν βγει καθαρή, τα κέικ είναι έτοιμα.
Περιμένετε μέχρι να κρυώσουν και διακοσμήστε με την κρέμα.

Η Κρέμα
Ανακατέψτε το τυρί βουτύρου και κρέμας γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ

Προσθέστε τη βανίλια (εκχύλισμα ή τους σπόρους).
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη σταδιακά.

Γεμίστε με κρέμα ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμήστε τα κέικ.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: