Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Ποιοι τραγουδιστές το «γύρισαν» στην υποκριτική



Με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα ανάμεσα στη Χρυσούλα Διαβάτη και τον Σάκη Ρουβά στην απονομή των θεατρικών Βραβείων, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε ποιοι τραγουδιστές έχουν είτε κατά καιρούς είτε και μόνιμα μετακινηθεί και στα λημέρια της υποκριτικής.


Θυμίζουμε πως η Χρυσούλα Δαβιάτη αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο της αναφέροντας: «Να καλέσουν την αστυνομία θεάτρου να τακτοποιήσει τα θέματα γιατί τα βραβεία πηγαίνουν σε stars και μοντέλα!» Η Ελληνίδα ηθοποιός στοχοποίησε με τα λεγόμενά της τον Ρουβά, ο οποίος ήταν υποψήφιος για το βραβείο «Αρχαίο Δράμα» για την συμμετοχή τους στις «Βάκχες», στο ρόλο του θεού Διόνυσου.

Πολλοί από τους τραγουδιστές που σας παρουσιάζουμε θα σας εκπλήξουν, καθώς λίγοι ξέρουν πως ο Γουίλ Σμιθ ξεκίνησε ως ένας μέτριος ράπερ την καριέρα του ή πως ο Μάικλ Τζάκσον έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινία του Κόπολα!

Έλβις Πρίσλεϊ (Elvis Presley)

Ο "Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ" έχει πουλήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα, περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη. Πολλά από αυτά έγιναν χρυσά ή πλατινένια, ακόμη και περισσότερες από μια φορές. Εκτός αυτών, τιμήθηκε με 14 υποψηφιότητες για βραβείο Γκράμι, εκ των οποίων τρεις φορές ήταν νικητής. Στην ηλικία των 36 ετών τιμήθηκε με το Grammy Lifetime Achievement Award για το σύνολο της καριέρας του.

Εκτός από την καριέρα του στη μουσική, ο Πρίσλεϊ εμφανίστηκε και σε 33 κινηματογραφικές ταινίες. Αν και δεν είχαν καλή υποδοχή από τους κριτικούς, ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρες. Ακόμη, ιστορικές έχουν μείνει οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του και τα ειδικά αφιερώματα.

Φρανκ Σινάτρα (Frank Sinatra)

Χαρακτηρίζεται ως ο σπουδαιότερος αμερικανός τραγουδιστής του 20ου αιώνα, αλλά και συμβολική μορφή της αμερικανικής κουλτούρας. Το μουσικό έργο του είναι ογκώδες, με περισσότερες από 1400 ηχογραφήσεις. Του απονεμήθηκαν συνολικά έντεκα βραβεία Γκράμι, μεταξύ αυτών και το βραβείο για τη συνολική προσφορά του. Ως ηθοποιός απέσπασε το βραβείο Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου για την ταινία Όσο υπάρχουν άνθρωποι (From Here to Eternity, 1953), ενώ ήταν υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο δραματικό έργο «Ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι» (The Man with the Golden Arm, 1955).

Μάικλ Τζάκσον ( Michael Jackson)

Ότι και να πει κανείς για τον Βασιλιά της Ποπ είναι λίγα, αφού θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος, ενώ τιμήθηκε μεταξύ άλλων μετά θάνατον με Βραβείο Γκράμι για το σύνολο της προσφοράς του.

Πολλοί ωστόσο δεν γνωρίζουν πως ο Μάικλ Τζάκσον, εκτός από το “Moonwalker” και το 14λεπτο αριστούργημα του Thriller, που το 1983 άλλαξε τελείως τον τρόπο που αντιμετωπίζονταν τα video clip, πρωταγωνίστησε στo "The Wiz”, μια τελείως διαφορετική εκδοχή του Μάγου του Οζ, αλλά και στην ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα “Captain EO”. Τελευταίες του ταινίες όπου υποδύεται τον εαυτό του; Το «Τhis Is It» και το «The Life Of An Icon» που κυκλοφόρησε μετά το θάνατό του…

Μαντόνα (Madonna)

Το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες έχει αναγνωρίσει την Βασίλισσα της Ποπ, ως την πιο επιτυχημένη τραγουδίστρια όλων των εποχών, με πωλήσεις που ξεπερνούν τους 390 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Επίσης, είναι η πιο ακριβοπληρωμένη τραγουδίστρια όλων των εποχών, ενώ το Billboard την κατέταξε στη δεύτερη θέση με τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές στην ιστορία των Αμερικανικών charts, πίσω από το συγκρότημα των Beatles.To περιοδικό TIME την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις "25 πιο ισχυρές γυναίκες του 20ού αιώνα" εξαιτίας της επίδρασής της στη μαζική κουλτούρα και τη μουσική πραγματικότητα των τελευταίων δεκαετιών.

Μια τέτοια σταρ δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί και με την υποκριτική. Σημειώστε λοιπόν πως έχει παίξει σε 26 ταινίες, επτά μικρού μήκους, τρία θεατρικά έργα, δέκα τηλεοπτικά επεισόδια και 15 διαφημιστικά. Αποκορύφωμα; Ο ρόλος της Εβίτας που ερμήνευσε στην ομώνυμη ταινία για την οποία μάλιστα απέσπασε και τη Χρυσή Σφαίρα Γυναικείου Ρόλου.

Σερ (Cher)

Είναι γνωστή ως η "Θεά της ποπ» και έχει κερδίσει βραβεία όπως Όσκαρ, Grammy, Emmy, 4 Χρυσές Σφαίρες, ένα βραβείο από το φεστιβάλ των Καννών και ένα People's Choice Award για το έργο της στην μουσική, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Οι πωλήσεις των δίσκων της αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως ως solo καλλιτέχνης, ενώ ξεκίνησε την καριέρα της το 1963 στο πλευρό του Sonny Bono. Τη δεκαετία του 70 επιδίωξε να μετατραπεί σε τηλεοπτική ντίβα, παρουσιάζοντας πολύ επιτυχημένα ψυχαγωγικά σόου που άφησαν εποχή, ενώ τη δεκαετία του 1980 ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την καριέρα της στην υποκριτική. Το 1986 κέρδισε το βραβείο Όσκαρ A' Γυναικείου Ρόλου για τη ταινία "Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού", ενώ τη δεκαετία του 1990, έπειτα από μια "χλιαρή περίοδο" στην καριέρα της, κυκλοφόρησε το 1998 το άλμπουμ Believe το οποίο πούλησε περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα. Το ομώνυμο single μπήκε στη λίστα με τα 30 πιο εμβληματικά και εμπορικά επιτυχημένα singles όλων των εποχών.

Ντέιβιντ Μπάουι (David Bowie)

Εξαιρετικός ως μουσικός με λαμπρή καριέρα, ο Βρετανός Ντέιβιντ Μπάουι δεν δίστασε να το γυρίσει και στην υποκριτική. Συμμετείχε σε πολύ μεγάλες θεατρικές παραγωγές στο Broadway, αλλά το ευρύ κοινό τον απόλαυσε στη μεγάλη οθόνη σε ανατρεπτικούς ρόλους, όπως ως άλιεν στην ταινία «The Man Who Fell to Earth», ως βρικόλακα στη ταινία "The Hunger" και ως Andy Warhol στο "Basquiat", ως Νικόλα Τέσλα στο Prestige κ.ά.

Μπάρμπαρα Στρέιζαντ ( Barbara Streisand)

Μπορεί να τη μισείς, μπορεί να τη λατρεύεις, η αλήθεια ωστόσο είναι πως αποτελεί μία από τις πιο ταλαντούχες μορφές που έχουν περάσει από το μουσικό και κινηματογραφικό στερέωμα. Το 1968 κέρδισε το Όσκαρ Α Γυναικείου για την ερμηνεία της στο Funny Girl, το 1976 κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού με την ερμηνεία της στο «Α Star Is Born», ενώ το 1991 σκηνοθέτησε τον «Πρίγκιπα της Παλίρροιας» και απέσπασε το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Είναι ενεργή μέχρι και σήμερα που την απολαύσαμε στη σειρά ταινιών με τα Πεθερικά της Συμφοράς.

Κουίν Λατίφα (Queen Latifah)

Μετά την κυκλοφορία του τρίτου της άλμπουμ, η , Queen Latifah αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Συμμετείχε σε τηλεοπτικά αμερικανικά σόου, σε σειρές, αλλά το μπαμπ της καριέρας της ήταν η συμμετοχή της στο μιούζικαλ "Chicago"του Ρομπ Μάρσαλ. Για τη συμμετοχή της αυτή προτάθηκε για Όσκαρ β΄ γυναικείου ρόλου.

Τζένιφερ Χάντσον (Jennifer Hudson)

Η 33χρονη Τζένιφερ Χάντσον ξεκίνησε ως διαγωνιζόμενη στο “American Idol", όπου και τερμάτισε έβδομη, δοκίμασε την υποκριτική και κέρδισε Όσκαρ β΄ γυναικείου ρόλου στο μιούζικαλ «Dreamgirls» το 2006, ενώ το 2008 κέρδισε Γκράμι με το μουσικό ντεμπούτο- άλμπουμ της «Jennifer Hudson». Αν μη τι άλλο μιλάμε για ένα ταλαντούχο υπερόπλο!

Τζάστιν Τίμπερλέικ (Justin Timberlake)

Με τους πρώτους δύο δίσκους του κατάφερε να πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και είναι ο πρώτος άντρας τραγουδιστής που κατάφερε να αποκτήσει 6 επιτυχίες στα top twenty hits των Η.Π.Α., μετά τον Μάικλ Τζάκσον. Ο Τζάστον Τιμπερλέικ είναι επιτυχημένος ποπ τραγουδιστής, στιχουργός, παραγωγός, χορευτής, αλλά και ηθοποιός. Όταν πρόκειται για ταινίες, εκεί επιλέγει συνήθως σκοτεινούς, μυστηριώδεις ρόλους σε έργα όπως το "Alpha Dog" και «Southland Tales». Δεν λείπουν και περάσματά του από κωμωδίες, όπως το "Bad Teacher" και το "Friends With Benefits”

Μαρκ Γουόλμπεργκ (Mark Wahlberg)

Μπορείτε να κάνετε όσα αστεία θέλετε με τον Marky Mark. Όμως ελάχιστοι μπορούν να καταφέρουν αυτό που ο ίδιος κατάφερε. Διότι μπορεί να έγινε αρχικά διάσημος ως νεότερος αδερφός του Donnie Wahlberg στο συγκρότημα New kids on the block και μετά τη δύση της καριέρας του αδερφού του, να ξεκίνησε να ηχογραφεί με το όνομα Marky Mark & the Funky Bunch, κάνοντας επιτυχίες, όπως "Good Vibrations" και "Wild Side" από το Music for the People, όμως όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική το έκανε άψογα! Ο κατά κόσμον Μαρκ Γουόλμπεργκ είδε τον εαυτό του να φιγουράρει στους υποψήφιους για το Όσκαρ Β΄Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία του Σκορτσέζε «The Departed». Πρωταγωνίστησε σε εξαιρετικά εμπορικές ταινίες, όπως "Three Kings", "The Perfect Storm" , «We Own the Night", “The Happening”, “Max Payne”, ενώ έλαβε εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία του στο «The fighter”.

Γουίλ Σμιθ (Will Smith)

Ελάχιστοι γνωρίζουν πως ο Γουιλ Σμιθ ξεκίνησε την καριέρα του ως ράπερ με το ψευδώνυμο The Fresh Prince. Το 1990, η δημοτικότητά του αυξήθηκε δραματικά όταν πρωταγωνίστησε στην δημοφιλή τηλεοπτική σειρά O Πρίγκιπας του Μπελ Αιρ (The Fresh Prince of Bel-Air). Εν συνεχεία ο Σμιθ στράφηκε στον κινηματογράφο, όπου και πρωταγωνίστησε σε πολλές επιτυχημένες ταινίες ("Bad Boys", "Independence Day"). Αποκορύφωμα; Οι ερμηνείες του ως Μοχάμεν Αλι στην ομώνυμη ταινία καθώς στο εξαιρετικό «Κυνήγι της Ευτυχίας». Σημειώστε πως είναι ο μοναδικός ηθοποιός που έχει οχτώ συνεχόμενες ταινίες με απολαβές στο εγχώριο box office πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια και ο μοναδικός που έχει οχτώ συνεχόμενες ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί με άνοιγμα στην 1η θέση στο εγχώριο box office. Τον Απρίλιο του 2007, η εφημερίδα Newsweek τον αποκάλεσε τον πιο ισχυρό ηθοποιό του Χόλιγουντ, ενώ έχει προταθεί για τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, δύο Όσκαρ και έχει κερδίσει πολλά Βραβεία Γκράμι.

Ντόλι Πάρτον (Dolly Parton)

Η Βασίλισσα της Country μουσικής Ντόλι Πάρτον (Dolly Parton) , που μετρά περισσότερα από σαράντα μουσικά άλμπουμ στη βιβλίοθήκη της, έκανε εξαιρετικά περάσματα από τη μεγάλη οθόνη. Στους πρώτους της ρόλους στις ταινίες "Nine to Five" και "The Best Little Whorehouse in Texas" μάλιστα ήταν μάλιστα και υποψήφια στις Χρυσές Σφαίρες. Πρόσφατα την ακούσαμε στο εξαιρετικό παιδικό "Gnomeo and Juliet."

Έμινεμ (Eminem)

Μέχρι σήμερα, έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχει τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών μεταξύ των καλλιτεχνών ραπ. Κατέχει επίσης, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες, το ρεκόρ σε πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας ενός δίσκου, καθώς το "The Marshall Mathers LP" πούλησε 1,76 εκατομμύρια αντίγραφα (ο Snoop Dogg με το Doggystyle είχε πουλήσει 1,5 εκατομμύρια αντίγραφα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του).

Έχει κερδίσει Οσκαρ τραγουδιού για το «Loοse Yourself» από την αυτοβιογραφική του ταινία 8 Mile στην οποία και πρωταγωνιστούσε. Έχει πρωταγωνιστήσει και σε πολλές άλλες ταινίες, όπως το «Funny People», το «Southpaw» κ. ά.

Μπιορκ (Bjork)

Η διάσημη ισλανδή τραγουδίστρια προξένησε ιδιαίτερη αίσθηση όταν το 2000, όχι μόνο συνέθεσε το soundtrack, αλλά έπαιξε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της τυφλής Σέλμα στην ταινία «Dancer in the Dark» του Λαρς Φον Τρίερ.

Μαράια Κάρει ( Mariah Carey)

Τα καλά νέα είναι πως όταν η Μαράια Κάρεϊ αποφάσισε να αφήσει για λίγο τη μουσική και να γίνει ηθοποιός πήρε το πρώτο της βραβείο! Τα κακά νέα ήταν πως αναδείχθηκε «η χειρότερη ηθοποιός για το 2001» για τη συμμετοχή της στην ταινία «Glitter». Δεν το έβαλε ωστόσο κάτωμ ξαθώς πρωταγωνίστησε και σ΄άλλες ταινίες, όπως το «Precious» και το "Look at me!".

Μπιγιονσέ (Beyoncé)

Έγινε διάσημη από το RnB γυναικείο γκρουπ Destiny's Child με τις Kelly Rowland, Michelle Williams, Letoya και Latavia Roberson, ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά συγκροτήματα όλων των εποχών. Η σόλο ωστόσο καριέρα της είναι ακόμα μεγαλύτερη. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, όπως σ΄αυτές του Austin Powers, αλλά και στο οσκαρικό "Dreamgirls".

Τζένιφερ Λόπεζ (Jennifer Lopez)

Ξεκίνησε ως χορεύτρια και τραγουδίστρια, μετά την κέρδισε η υποκριτική, αλλά τελικά με ένα μαγικό τρόπο μπορεί και τα κάνει όλα! Η πραγματική πορεία για τη δόξα έρχεται το 1997, όταν οι παραγωγοί του Hollywood βρίσκουν στο πρόσωπό της την κατάλληλη γυναικεία παρουσία για να ενσαρκώσει την αδικοχαμένη ντίβα Σελένα Κιντανίγια Πέρεζ (Selena Quintanilla Perez) σε ένα μεγαλειώδες βιογραφικό αφιέρωμα για την Τεχάνο (Tejano). Το Hollywood θα την αγκαλιάσει σύντομα, καθώς οι προτάσεις για κινηματογραφικές ταινίες άρχισαν να πέφτουν βροχή.

Το 1998, την είδαμε στο πλευρό του Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney) στην ταινία Out Of Sight, ρόλος που την ανακήρυξε επάξια ως την πιο ακριβοπληρωμένη λατίνα ηθοποιό της ιστορίας του Hollywood, με αμοιβή που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια. Στο μεταξύ έχουν προηγηθεί συνεργασίες με τον Όλιβερ Στόουν (Oliver Stone) στο «U Turn», με τον Φράνσις Φορντ Κοπολα (Francis Ford Copolla) στο «Jack» με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς συμπρωταγωνιστή, και το «Ανακόντα» μαζί με τους Γιόν Βόιντ (Jon Voight), Έρικ Στολτζ (Eric Stoltz) και Άις Κιούμπ (Ice Cube).

Μετά το «Out of Sight» η Τζένιφερ δανείζει τη φωνή της στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Antz» (1998), ενώ το 1999 πρωταγωνιστεί στην ταινία «Thieves». Στα τέλη του 2000 έρχεται η ταινία επιστημονικής φαντασίας «The Cell» και ένα χρόνο αργότερα η πολύ πετυχημένη κωμωδία «Wedding Planner», το «Angel Eyes» και το «Untitled Frida Kahlo». To 2002, πρωταγωνιστεί σε δύο άκρως επιτυχημένες εμπορικά ταινίες. Ο λόγος για το θρίλερ «Enough» και την ρομαντική κωμωδία «Maid in Manhattan» όπου ενσαρκώνει τον ρόλο μιας μαχόμενης καμαριέρας.

Ακολουθούν πολλά χρόνια επιτυχίας στον κινηματογράφο και συνεργασίες που άφησαν εποχή, όπως αυτή με την Τζέιν Φόντα στην ταινία «Monster-in-Law» και με την Κάμερον Ντίαζ στο "What to Expect When You're Expecting" το 2012.

Γεωργία Οικονόμου





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: