Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Δήμας: 160, Παρών: 135, Απόντες: 5


Με 160 ψήφους υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα στην προεδρία της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε η πρώτη ψηφοφορία. "Παρών" ψήφισαν 135 βουλευτές, ενώ υπήρχαν και 5 απόντες.


Μοναδική έκπληξη της αποψινής ψηφοφορίας αποτέλεσε το "παρών" του ανεξάρτητου βουλευτή Π. Μελά, ο οποίος είχε εκφραστεί υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα.

Απόντες ήταν οι βουλευτές: Χατζησοφιά, Γιοβανόπουλος, Κασαπίδης, Μπούκουρας, Αλεξόπουλος.

Πως ψήφισαν οι ανεξάρτητοι:

Οι ανεξάρτητοι Γρηγόρης Ψαριανός, Σπ. Λυκούδης, Γ. Νταβρής, Χρ. Αηδόνης και Κ. Μάρκου ψήφισαν "Δήμας".

Ο Βύρωνας Πολύδωρας ψήφισε "παρών". Το ίδιο και ο Πέτρος Τατσόπουλος και η Νίκη Φούντα.

"Παρών" ο Παναγιώτης Μελάς.

"Παρών" ο Β. Καπερνάρος.

"Παρών" ο Βασίλης Οικονόμου.

"Παρών" ο Γ. Κουράκος.

"Παρών" ο Μ. Μπόλαρης.

"Παρών" η Μίκα Ιατρίδη.

"Παρών" ο Θ. Παραστρατίδης.

"Παρών" ο Π. Μουτσινάς.

"Απών" οι πρώην χρυσαυγίτες Ευ. Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

"Απών" ο ανεξάρτητος Κ. Γιοβανόπουλος.

Σύμφωνα με το άρθρο 32 του Συντάγματος από την πρώτη ψηφοφορία απαιτείται συμφωνία των 2/3 της Βουλής - δηλαδή 200 βουλευτών.




LIVE



* Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον Ευ. Μεϊμαράκη να περιγράφει τη διαδικασία. Δεν θα υπάρξουν τοποθετήσεις και ομιλίες.

* Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον για την ψηφοφορία. Δεκάδες ξένα δίκτυα βρίσκονται στη Βουλή.

* Έφθασε στις 18.30 στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς. Κατά την είσοδο του, ένας άνδρας γλίστρησε με τον πρωθυπουργό να σπεύδει προς βοήθεια.

* Στις 18.40 προσήλθε ο Αλέξης Τσίπρας.

* Στα θεωρεία της Βουλής επικρατεί το αδιαχώρητο.

* Στην αίθουσα της Ολομέλειας από νωρίς έχουν πάρει θέσεις τρεις βουλευτές της Χ.Α.

* Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Κασαπίδης δεν θα παραστεί στην ψηφοφορία λόγω πένθους, καθώς έχασε τον πατέρα του.

Διαβάστε: Η αριθμητική της προεδρικής εκλογής

* Η προεδρική πλειοψηφία δεν ταυτίζεται εξ ορισμού με την κυβερνητική πλειοψηφία, τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε ότι η εκλογή ΠτΔ δεν είναι μηχανισμός πρόκλησης εκλογών, αλλά διαδικασία συναίνεσης. Τόνισε επίσης: Να βγάλουμε ΠτΔ, να κλείσει η συμφωνία και τα συζητάμε όλα.

* Χωρίς χειροπέδες εισήλθαν από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης στο περιστύλιο, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που είναι προφυλακισμένοι.Με αστυνομική συνοδεία, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, και οι υπόλοιποι βουλευτές οδηγήθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας. Περίπου μισή ώρα νωρίτερα το περιστύλιο και ο διάδρομος που οδηγεί στη δεξιά πτέρυγα της Ολομέλειας αποκλείστηκε σε δημοσιογράφους και επισκέπτες, ενώ και ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, στάθηκε για αρκετή ώρα στο περιστύλιο παρατηρώντας διακριτικά τα μέτρα της φρουράς.
Μόνη εξαίρεση από τα αυστηρά μέτρα ήταν η στιγμή που η φρουρά επέτρεψε στιγμιαία στον Χρήστο Παππά να χαιρετίσει τη σύζυγο και τον γιο του που τους είχε επιτραπεί να βρεθούν για λίγο στο περιστύλιο.

* Στο προσωπικό του γραφείο στην οδό Σόλωνος θα παρακολουθήσει ο Σταύρος Δήμας την ψηφοφορία. Εκεί βρίσκεται με την οικογένεια του και μετά το τέλος της ψηφοφορίας δεν θα κάνει δηλώσεις. Δήλωση θα κάνει μετά την τρίτη ψηφοφορία.

* Με τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θα συναντηθεί την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά από τηλεφωνική πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Καμμένο. "Από το 1991 βρισκόμαστε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με μεγάλη μου χαρά θα τον συναντήσω", τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στους συνεργάτες του μετά την πρόσκληση.

* "Στις 29 του μηνός η χώρα αλλάζει σελίδα", δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, προσερχόμενος στη Βουλή για την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ερωτηθείς δε για το αν η αυριανή συνάντησή του με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θα αφορά την προεδρική εκλογή, απάντησε: "Όχι απαραίτητα".

* Τη θέση του για εκλογή ισχυρού Προέδρου από αυτή τη Βουλή επαναλαμβάνει το Ποτάμι, τονίζοντας ότι θα το επαναλαμβάνει "κάθε μέρα μέχρι το τέλος της διαδικασίας".

* Κατά της εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή, έχουν ταχθεί οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ (71 βουλευτές), του ΚΚΕ (12 βουλευτές), της Χρυσής Αυγής (16 βουλευτές), της ΔΗΜΑΡ (10 βουλευτές) και των Ανεξάρτητων Ελλήνων (12 βουλευτές) - αν και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, έχει δηλώσει πως ενδεχόμενη διαφορετική ψήφος βουλευτή του κόμματος, δεν πρόκειται να θεωρηθεί ως "αποστασία".

* Η ομάδα των "Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών" (17 πρόσωπα) δεν έχει υιοθετήσει κοινή στάση, όπως βεβαίως και οι υπόλοιποι 7 ανεξάρτητοι βουλευτές.



Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: