Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Μια επαναστατική ανακάλυψη για την αντιμετώπιση του πόνου



Μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο των αναλγητικών φαρμάκων που δεν θα έχουν παρενέργειες και κίνδυνο εθισμού.


Σε μερικά χρόνια ίσως να έχουμε στα χέρια μας το τέλειο παυσίπονο. Για την ακρίβεια αυτό μπορεί να κρύβεται... μέσα μας, όπως διαπίστωσαν Αμερικανοί επιστήμονες. Έπειτα από πειράματα που έκαναν σε ποντίκια, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Σεντ Λούις στο Μιζούρι βρήκαν ότι, αρκεί να ενεργοποιήσουμε στον εγκέφαλο το λεγόμενο υποδοχέα Α3, είτε μέσω της φυσικής ουσίας αδενοσίνης είτε με συνθετικά φάρμακα, για να μπλοκάρουμε τον πόνο. Τα συμπεράσματά τους δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Brain.

«Εδώ και καιρό πιστεύαμε ότι η εκμετάλλευση της δυνητικά αναλγητικής δράσης της αδενοσίνης θα μπορούσε να αποτελέσει μια πρωτοποριακή μέθοδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου» δήλωσε η Ντανιέλα Σαλβεμίνι, καθηγήτρια Φαρμακολογίας και Φυσιολογίας στο συγκεκριμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Προς το παρόν τα διαθέσιμα φάρμακα -τα οποία στοχεύουν σε νευρωνικά μονοπάτια οπιοειδών και άλλων φυσικών αναλγητικών- συνήθως μας καλύπτουν σε περιπτώσεις ήπιων, καθημερινών ενοχλήσεων, ωστόσο μπορεί να αποδειχτούν ανεπαρκή όταν πρόκειται για πιο οξεία και επίμονα προβλήματα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά επιπλέον ενδέχεται να συνοδεύονται από διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες, αλλά και από την πιθανότητα εξάρτησης.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: