Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Μεταδίδουν τα κατοικίδια Εμπολα;



Ο σκύλος της ισπανίδας νοσηλεύτριας που μολύνθηκε με Εμπολα θανατώθηκε δίχως δεύτερη κουβέντα. Ο σκύλος της αμερικάνας από το Τέξας όμως κρατήθηκε σε καραντίνα. Και τελικά είναι υγιέστατος. Μπορεί οι περιπτώσεις των δύο σκύλων να μοιάζουν ασήμαντες μπροστά στις ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί, αλλά και μόνο αυτοί οι δύο διαφορετικοί χειρισμοί απέναντι σε μία –λίγο πολύ- άγνωστη ασθένεια, υπογραμμίζουν ότι οι Αρχές ελάχιστα γνωρίζουν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου.


Ετσι, είναι φυσικό που βλέπουμε γιατρούς και νοσοκόμες να μολύνονται, ενώ τα «γνωρίζουν όλα», αλλά και εύκολο να καταλάβουμε πόσο εύκολα μπορεί να χαθεί το παιχνίδι. Ο ρόλος των κατοικίδιων στη δημόσια υγεία είναι μεγάλος και μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την εξέλιξη της Ιστορίας.

Μάλιστα, το Κέντρο Πρόληψης Μεταδιδόμενων Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), διερεύνησε όλα τα δεδομένα και εξέδωσε ήδη οδηγίες ώστε να μην υπάρξουν και άλλοι θάνατοι για… προληπτικούς λόγους.

Έχει στο σκυλί κίνδυνο να νοσήσει ή να μεταδώσει Εμπολα;

Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά για σκύλο ή γάτα που έχει νοσήσει από Εμπολα, ή που να έχει μεταδώσει τη νόσο σε άνθρωπο ή άλλο ζώο. Ακόμη και στις περιοχές της Αφρικής όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα με τον Εμπολα, δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά ούτε σκύλου, ούτε γάτας. Υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία που δείχνουν ότι σκυλιά έχουν προσβληθεί από τον ιό, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι κάποια σκυλί έχει εκδηλώσει τα συμπτώματα της νόσου και έχει πεθάνει.

Τι πρέπει να γίνει εάν το αφεντικό του σκύλου μολυνθεί από Εμπολα;

Το CDC προτείνει οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές σε συνεργασία με κτηνίατρο, και αφότου το εξετάσουν, να το θέσουν σε παρακολούθηση και ακολούθως και αναλόγως της κατάσταση να αποφασίσουν.

Υπάρχει εξέταση Εμπολα για τους σκύλους;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνετε εξέταση Εμπολα στο σκυλί που δεν έχει έρθει σε επαφή με κάποιον άρρωστο, αλλά ούτε και υπάρχει εξέταση σκύλου για τη νόσο.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: