Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-2



Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαίο διπλό κόντρα στον μαχητικό Λεβαδειακό (2-1) και ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Super League.


Με τον Μαντούρο στην βασική ενδεκάδα, για πρώτη φορά μετά τις 31 Αυγούστου και το ματς κόντρα στον Πλατανιά, ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα απέναντι στην πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή του Λεβαδειακού. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς ο "δικέφαλος" να καταφέρει να φανεί απειλητικός, ωστόσο, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί στο 12ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας.

Ο Ρατς εκτέλεσε φάουλ, ο Τζαβέλλας έπιασε την κεφαλιά, ο Σηφάκης απέκρουσε, ο Σαλπιγγίδης όμως, επανέφερε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, ο Αθανασιάδης πήρε νέα κεφαλιά κι ο Τζαβέλλας λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή την έσπρωξε στα δίχτυα με προβολή.

Στο 13' ακολούθησε ένα σουτ του Σαλπιγγίδη, ο οποίος είδε τον Σηφάκη εκτός εστίας, το οποίο, πάντως, δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 15' μία κεφαλιά του Μάγκα πέρασε άουτ. Στο 23' και οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκαν οι Μάντζιος και Τζαβέλλας για επεισόδιο που είχαν και στο 27' ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από το 0-2.

Ο Παπαδόπουλος βρήκε τον Περέιρα στο ύψος της περιοχής, ο Αργεντινός άδειασε δύο αντιπάλους του, πλάσαρε, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι σταματώντας στο κάθετο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κάτσε σούταρε άουτ. Ο Άγγελος Αναστασιάδης, από την πλευρά του, μετά την αποβολή του Τζαβέλλα τοποθέτησε τον Σκόνδρα ως αριστερό στόπερ και γύρισε τον Σαλπιγγίδη δεξί μπακ.

Στο 39' ο Κονέ εκτέλεσε φάουλ, αλλά δεν ανησύχησε τον Ιτάνζ και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μιλοσάβλιεβ βρήκε χώρο στο ύψος της περιοχής, σούταρε, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ σε δύσκολη απόκρουση.

Ένα σουτ του Μιλοσάβλιεφ στο 50' κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Ιτάνζ και στο 51' ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα γκολ του με τον Περέιρα. Έπειτα από λάθος απομάκρυνση στην άμυνα του Λεβαδειακού, ο Αργεντινός έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της περιοχής και με άψογο κοντρόλ και σουτ σημείωσε το 0-2.

Ο Σοτέλο προσπάθησε να απειλήσει στο 60' με κοντινή κεφαλιά, όμως, ο Ιτάνζ ήταν σε ετοιμότητα και στο 62' ένα σουτ του Μάγκα έφυγε άουτ. Στο 69' ο αφύλακτος Κονέ έγινε επικίνδυνος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, που πέρασε έξω, ενώ στο 72' ο Σοτέλο βρέθηκε φάτσα με τον Ιτάνζ, αλλά το πλασέ του ήταν κάκιστο. Ο Τομάς στο 79' απείλησε με κεφαλιά, που για λίγο δεν βρήκε στόχο, όμως, στο 80' ο Κονέ δεν συγχώρεσε την αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ. Ο Ιβοριανός με καρφωτή κεφαλιά μείωσε σε 1-2 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Ο Σοτέλο στο 85' απέναντι από τον Ιτάνζ αστόχησε απελπιστικά και στις καθυστερήσεις ο Μιλοσάβλιεφ δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Η τελευταία ευκαιρία του Λεβαδειακού χάθηκε στο 93', όταν ο Ιτάνζ απέκρουσε το φάουλ του Κονέ.

MVP
Ο Φακούντο Περέιρα αποδεικνύεται λίρα εκατό για τον ΠΑΟΚ. Ο Αργεντινός όποτε παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει επικίνδυνη φάση. Σήμερα έγινε αποδέκτης μέσα στα αντίπαλα καρέ δύο φορές, στο πρώτο ημίχρονο η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι σταματώντας στο δοκάρι, αλλά στο δεύτερο μέρος σκόραρε με εξαιρετικό πλασέ.

Αδύναμος κρίκος
Ο Τζαβέλλας με τη συμπεριφορά του δεν βοηθάει τον ΠΑΟΚ. Ο διεθνής αμυντικός έβρισε κατά την διάρκεια του πανηγυρισμού του μετά το 1-0, ενώ ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στο επεισόδιο με τον Μάντζιο, που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει ο "δικέφαλος" με δέκα παίκτες.

Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να νίκησε, αλλά από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και μετά κλάταρε. Ο "δικέφαλος" φωνάζει ότι χρειάζεται να έχει περισσότερες επιλογές στον πάγκο του, προκειμένου να αντέξει στην πίεση του πρωταθλητισμού.

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Σηφάκης, Σκέμπης (58' Γιακουμάκης), Γεωργιάδης (85' Νικολακάκης), Μάγκας, Βούκτσεβιτς, Τόμας, Σάντσες (31' Σοτέλο), Μιλοσάβλιεβ, Κονέ, Γκόμες.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Βίτορ (62' Ποζατζίδης), Τζαβέλλας, Ρατς, Μαντούρο, Κάτσε, Περέιρα (89' Σαββίδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Παπαδόπουλος (54' Γκολάσα).





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: