Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ξεκίνησε η έκθεση τεχνολογίας Le Web στο Παρίσι


Όπως κάθε Δεκέμβριο έτσι και φέτος, το Παρίσι γίνεται η πόλη όπου χτυπά η καρδιά του ψηφιακού κόσμου.


Περισσότεροι από 3.000 εκθέτες από 85 διαφορετικές χώρες βρίσκονται στην πόλη του φωτός για την τελευταία διοργάνωση του Le Web.

Τα ζητήματα που απασχολούν νέους επιχειρηματίες, πολυεθνικούς γίγαντες και γκουρού της τεχνολογίας είναι η παραγωγή drones για όλη την αγορά, οι νέες τεχνολογίες στον τομέα υγείας, αλλά και οι νέες οικονομικές δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από το ίντερνετ.

«Στο LeWeb βρίσκετε τα πάντα που έχετε ανάγκη για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση. Μπορείτε να έχετε την ιδέα. Θα βρείτε την ομάδα σας: άνθρωποι προσλαμβάνονται εδώ και συνεταιρίζονται.

Μετά μπορείτε να βρείτε τα χρήματα. Υπάρχουν πολλοί επενδυτές, που είναι έτοιμοι να χρηματοδοτήσουν start up» δήλωσε ο Λουάκ Λε Μερκ, συνιδρυτής του Le Web.

Η γαλλική εταιρία Withings παρουσίασε ένα ρολόι που μετράει τα βήματα που κάνετε, αλλά και τις ώρες που κοιμόσαστε. Συνδέεται με το smartphone, παρέχοντας όλα τα χρήσιμα δεδομένα. Η μπαταρία του έχει διάρκεια ζωής 8 μήνες.

«Στην Withings ψάχνουμε να σας προσφέρουμε πράγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε βάθος χρόνου.
Αλλάζουμε λοιπόν τους όρους του παιχνιδιού και λέμε: Ας σχεδιάσουμε ένα πανέμορφο ρολόι που θα φοράτε επειδή είναι όμορφο και ταυτόχρονα απλό.

Παράλληλα όμως έχετε όλους τους αισθητήρες και τα δεδομένα που αυτό το ρολόι σας παρέχει» εξήγησε ο Σεντρίκ Χάτσινγκς, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Withings.

Πολύς κόσμος δεν φορά ρολόι, αλλά φοράει σίγουρα ρούχα. Η OMsignal λοιπόν προτείνει μπλουζάκια με αισθητήρες, που καταγράφουν τους καρδιακούς παλμούς και το ρυθμό αναπνοής. Στη συνέχεια τα αποτελέσματα στέλνονται στο iPhone σας, μέσω μιας μικρής συσκευής.

Η ιδέα έχει κάνει ήδη θραύση καθώς ο Ραλφ Λόρεν θα τη χρησιμοποιήσει σύντομα στα πόλο μπλουζάκια του.
«Νομίζω ότι θα υπάρξει μια σύγκλιση ανάμεσα στον κόσμο της τεχνολογίας και τον κόσμο της μόδας.

Αν ετοιμάζεστε να φορέσετε κάτι στο σώμα σας, έχει να κάνει με τη μόδα, ακόμη κι αν δεν είναι ρούχο.

Επιλέγετε να αυτοπροσδιοριστείτε με έναν συγκεκριμένο τρόπο και αυτό έχει να κάνει με το δικό σας προσωπικό τρόπο έκφρασης» . επισήμανε ο Στεφάν Μαρσώ, διευθύνων σύμβουλος της OMsignal.

Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: