Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ημερολόγιο Pirelli 2015: Ανάμεσα σε 12 αγγέλους!



Δύο είναι τα μεγάλα επαγγελματικά όνειρα κάθε μοντέλου: να φωτογραφηθεί για το ημερολόγιο της Pirelli και να περπατήσει στην πασαρέλα της Victoria’s Secret…


Η πολυπόθητη πρόσκληση έφτασε στα γραφεία του NewsAuto έξι μέρες πριν από την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων της Pirelli στο Μιλάνο και, για καλή μου τύχη, είχε πάνω το όνομά μου! Η αλήθεια είναι πως αυτή την κόκκινη, σέξι πρόσκληση την λαμβάνουν ελάχιστοι άνθρωποι από όλο τον κόσμο, ενώ η Ελλάδα, φέτος, έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, καθώς οι προσκεκλημένοι έφτασαν τους έξι! 

Στις εκδηλώσεις της Pirelli καλούνται άνθρωποι από τον χώρο της μόδας, επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, δημοσιογράφοι από lifestyle έντυπα και ελάχιστοι αυτοκινητικοί συντάκτες που, όπως και να το κάνουμε, είναι έξω από τα νερά τους ή, αν θέλετε, έξω από τα δεδομένα μια αυτοκινητικής δημοσιογραφικής αποστολής. 

Εκεί δεν δοκιμάζεις αυτοκίνητα, ελαστικά και τεχνολογίες, δεν ασχολείσαι με ιπποδυνάμεις, επιταχύνσεις και ροπές, αλλά με μοντέλα, ντυσίματα, γδυσίματα, πόζες κ.λπ. Και όλα αυτά σε εκδήλωση όχι του FASHION TV, αλλά μιας εταιρείας ελαστικών η οποία έχει καταφέρει να παντρέψει με μοναδικό τρόπο όλα τα παραπάνω με το αυτοκίνητο και τα ελαστικά. 

Για να μπουν στη λίστα των καλεσμένων αυτής της μοναδικής φαντασμαγορικής βραδιάς του gala dinner της Pirelli σφάζονται πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, μοντέλα, ατζέντηδες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, αλλά -πιστέψτε με- κανένας μαϊντανός, όπως αυτοί που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε εγχώριες εκδηλώσεις.


Στο Μιλάνο
Παίζοντας εντός έδρας, στη Μέκκα της μόδας, η Pirelli πραγματοποίησε τις εκδηλώσεις για το ημερολόγιο της νέας χρονιάς, παρότι η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. 

Η επιλογή του Μιλάνου ξάφνιασε αρκετούς, αφού οι αντίστοιχες εκδηλώσεις για το ημερολόγιο του 2014 έγινε επίσης εκεί, με αφορμή τα 50 χρόνια έκδοσής του. 

Ο απόλυτος άρχων της Pirelli και ένας από τους ισχυρότερους οικονομικά άντρες του πλανήτη, o Μάρκο Τρονκέτι Προβερά, μας αιτιολόγησε την απόφαση αυτή τονίζοντας ότι ο σκοπός της ήταν να στηριχτεί εμπράκτως η πόλη του Μιλάνου, στην οποία θα διεξαχθεί και η παγκόσμια έκθεση EXPO 2015. 

Το παρασκήνιο της απόφασης αυτής, όπως δημοσιεύτηκε και στον τοπικό Τύπο, είναι πως ενώ η Pirelli είχε ετοιμάσει την εκδήλωση στο Λος Αντζελες, ο επικεφαλής της δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ο οποίος ουσιαστικά παρακάλεσε τον Προβερά να αλλάξει την απόφασή του, κάτι που εν τέλει έκανε ο πρόεδρος της εταιρείας. 

Βλέπετε η αξία της προβολής που εξασφαλίζει κάθε πόλη από τις εκδηλώσεις του ημερολογίου της Pirelli υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σίγουρα δεν αφήνει αδιάφορο τον Ιταλό πρωθυπουργό, εν όψει μάλιστα και της EXPO 2015.

Η πρωτεύουσα του ιταλικού Βορρά, έχοντας ήδη φορέσει τα γιορτινά της, στολίστηκε και τις φωτογραφίες των όμορφων κοριτσιών του ημερολογίου. 

Όπως μας εκμυστηρεύτηκε μάλιστα η Μις Νοέμβριος Τζίτζι Χάντιντ, μια ξανθιά, γαλανομάτα θεά, αποτελεί όνειρο ζωής για τα μοντέλα να φωτογραφηθούν για κάποιον μήνα του ημερολογίου της Pirelli, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν οι Σοφία Λόρεν, Μόνικα Μπελούτσι, Σίντι Κρόφορντ, Κέιτ Μος, Ναόμι Κάμπελ, Κρίστι Τέρλινκτον, Λίντα Εβανγκελίστα και άλλα μοντέλα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στις παγκόσμιες πασαρέλες.


«Δύο είναι τα μεγάλα επαγγελματικά όνειρα κάθε μοντέλου: να φωτογραφηθεί για το ημερολόγιο της Pirelli και να περπατήσει στην πασαρέλα της Victoria’s Secret», ανέφερε χαρακτηριστικά η Χάντιντ. Στην ουσία προσπάθησα να ακούσω τι μου λέει, αφού οι χτύποι της καρδιάς μου κάλυπταν τα σέξι ψιθυριστά της λόγια στα αυτιά μου. Όπως και να το κάνουμε, χρειάζεται ιδιαίτερη ψυχολογική, συναισθηματική, αλλά και σωματική (…) διαχείριση όταν ξαφνικά βρίσκεσαι ανάμεσα σε δώδεκα αγγέλους! Όχι τίποτα άλλο, αλλά μην εκτεθούμε.


Έτσι λοιπόν το πρωινό τη ημέρας που προηγήθηκε του μεγάλου gala, όπου βρεθήκαμε σε κεντρικό ξενοδοχείο για τις συνεντεύξεις με τα κορίτσια του ημερολογίου, παίρνοντας βαθιές ανάσες και αντιγράφοντας τους αεράτους συναδέλφους του lifestyle ρεπορτάζ με τα φιδέ παπούτσια και τις γούνες στον λαιμό, προσπάθησα να σταθώ με επαγγελματική αξιοπρέπεια απέναντι σε αυτά τα πλάσματα και να κάνω τη δουλειά μου! 

Εστω κι αν αυτή δεν αφορούσε λάστιχα, αυτοκίνητα, ιπποδυνάμεις και γκάζια. Πιστέψτε με, είναι πολύ δύσκολο να μη δείξεις «λιγούρης», ιδιαίτερα αν λατρεύεις το ωραίο φίλο. Το σίγουρα είναι ότι όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια εκδήλωση πρέπει να είσαι ανάλογα προετοιμασμένος και σωματικά, έχοντας κατά το δυνατόν… αποσυμφορήσει τις αντρικές σου ανάγκες. Δεν γίνεται αλλιώς!

Λίγο πιο κάτω συναντιέμαι με την Αμερικανίδα Κάντις Χάφιν, το μοντέλο με τα περισσότερα κιλά που έχει φωτογραφηθεί ποτέ σε ημερολόγιο της Pirelli. Η παρουσία της στο ημερολόγιο κοσμεί τον Απρίλιο και οι συνειρμοί κάνανε κάποιοι σχετικά με την επιλογή του μήνα και τη γιορτή του Πάσχα είναι μάλλον άστοχοι, αφού πρόκειται για μια θεά, μια σέξι μελαχρινή, δίμετρη γυναίκα, την οποία κάθε άντρας θα ήθελε στο κρεβάτι του.


Σφιχτή, γυμνασμένη και δίχως ίχνος κυτταρίτιδας, φόρεσε μαύρα λάτεξ, πήρε το μαστίγιό της και πόζαρε γυμνή και με ιδιαίτερη χαρά, όπως μου είπε, μπροστά στο φακό του πλέον καταξιωμένου φωτογράφου μόδας του Στίβεν Μάιζελ.

«Πώς αισθάνεσαι που όλοι σε αναφέρουν ως το πιο γεμάτο μοντέλο που έχει φωτογραφηθεί σε ημερολόγιο της Pirelli;» τη ρωτάω και με ένα αστραφτερό, λευκό χαμόγελο, βγαλμένο από τις γύρω χιονισμένες Ιταλικές Αλπεις, μου απαντά: «Φανταστικά»! Και πώς να μην αισθάνεται έτσι; Έκανε πραγματικότητα τρία όνειρά της: να στηθεί απέναντι στη Nikon του Στίβεν Μάιζελ, σε styling που επιμελήθηκε η διάσημη πρώην σιδηρά κυρία της γαλλικής «Vogue», Καρίν Ρόιτφελντ και να συμπεριληφθεί στο ημερολόγιο της Pirelli! «Είμαι και νιώθω απόλυτα υγιής. Γυμνάζομαι σχεδόν καθημερινά, παίζοντας πολύ μποξ, τρώω καλά και υγιεινά και αισθάνομαι πολύ όμορφα με το σώμα μου», μου λέει με πλήρη ειλικρίνεια και με μια κάποια αλληλεγγύη, αφού απέναντί της βρίσκονταν ένας δημοσιογράφος που τα έχει τα κιλάκια του!


Η νύχτα των Αγγέλων
Η κορύφωση του κάθε ημερολογίου της Pirelli είναι το βραδινό δείπνο, το οποίο δίνεται με κάθε επισημότητα. Η ενδυματολογική εντολή «Black tie» της πρόσκλησης έδινε το στίγμα, ενώ απαγορεύονταν οι κάμερες εντός του χώρου. Εντός των χιλιάδων στρεμμάτων που διαθέτει η Pirelli στο Μιλάνο, σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, βρίσκονται οι επίσημοι καλεσμένοι της εταιρείας ελαστικών. 

Γύρω μας κυρίες όλων των ηλικιών, φορώντας φορέματα και κοσμήματα χιλιάδων ευρώ, ενώ τη… σύνθεση του ηλικιωμένου πλουσίου με την πολύ νεότερη γυναικεία οπτασία δίπλα του τη συναντούσαμε συνεχώς. 

Οι άντρες τα γνωστά: σκουρόχρωμα κοστούμια, με τους περισσότεροι να τα συνδυάζουν με γραβάτες, ενώ κάποιοι φορούσαν και παπιγιόν – μεταξύ αυτών και τα υψηλόβαθμα στελέχη της Pirelli που φορούσαν και τα πιο καλά κοστούμια. Οι Ιταλοί, βλέπετε, δίνουν μεγάλη έμφαση στον χαρακτήρα, στην προσωπικότητα αλλά και στην εμφάνιση των υψηλόβαθμων στελεχών τους. Είναι χαρακτηριστικό πως το βράδυ του gala γνώρισα δεκάδες από αυτά τα στελέχη. Δεν είδα κανέναν υπέρβαρο, ενώ όλοι ήταν ντυμένοι στην τρίχα.

Τη φαντασμαγορική βραδιά του gala παρουσίαζε ο κάτοχος Οσκαρ α’ ανδρικού ρόλου για τον «Πιανίστα» Άντριεν Μπρόντι, ο οποίος αντικατέστησε τον Χιου Γκραντ που είχε ανακοινωθεί ως παρουσιαστής. Είναι σύνηθες ο Βρετανός ηθοποιός να κρεμάει μεγάλες εκδηλώσεις, αντιμετωπίζοντας τα δικά του προσωπικά προβλήματα με το αλκοόλ, κάτι για το οποίο οι διοργανωτές της Pirelli είχαν προνοήσει. 

Ο… αντιστάρ Μπρόντι, με το ιδιαίτερο χιούμορ, ήταν άνετος, αεράτος, επικοινωνιακός, ενώ οι εκτός κειμένου ατάκες προκάλεσαν το γέλιο σε κάποιους. Για παράδειγμα, όταν έγινε η παρουσίαση του ημερολογίου, στάθηκε στη Μις Ιούνιος Αννα Εβερς, η οποία καθόταν σε ένα ποδήλατο με ένα σέξι μικροσκοπικό λάτεξ εσώρουχο. Κάνοντας λοιπόν αέρα στο πρόσωπό του και ξεφυσώντας είπε: «Στην επόμενη ζωή μου θέλω να γίνω σέλα ποδηλάτου». Εμείς γελάσαμε πάντως!


Η βραδιά είχε πολλά happenings που συνόδευαν το φαγητό και ελάχιστες ομιλίες. Στo αποκορύφωμα της βραδιάς τραγούδησε ο Ιταλός Μάριο Μπιόντι, που μάλλον θα πρέπει να κάνει τεστ DNA για να διαπιστώσει αν έχει συγγένεια με τον μεγάλο Μπάρι Γουάιτ. Τουλάχιστον στη φωνή γιατί ο Μπιόντι παραείναι… white για να είναι απόγονος του Μπάρι Γουάιτ. Εξαιρετικός τραγουδιστής, ανέβασε επί σκηνής την Ιζαμπέλι Φοντάνα, η οποία με το κούνημά της αναστάτωσε τον αντρικό πληθυσμό και παράλληλα ξύπνησε τους κουρασμένους από το προχωρημένο της ώρας με τις μελωδικές… κραυγές της, όταν προσπάθησε να τραγουδήσει! Δεν μας ενόχλησε, όμως, γιατί είναι πολύ όμορφη!

Η βραδιά έκλεισε με ένα δυνατό πάρτυ αλλά και τις σεξιστικές ατάκες του Μπρόντι. Οπως και αν το κάνουμε, ο Αμερικανός ηθοποιός, ως αυθεντικό αρσενικό, είναι απόλυτα δικαιολογημένος για τις ατάκες του. Το ημερολόγιο της Pirelli για το 2015 σηκώνει άλλωστε τέτοιου είδους ατάκες. Πρόκειται για το πιο σέξι ημερολόγιο της τελευταίας δεκαετίας, το οποίο θυμίζει την παλαιότερη εποχή όπου τα ημερολόγια της Pirelli κοσμούσαν τα βουλκανιζατέρ όλου του κόσμου. Οι εποχές βέβαια άλλαξαν και τα αντίτυπα του ημερολογίου μειώθηκαν δραματικά, καθιστώντας το πλέον συλλεκτικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ακόμα και χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσουν ένα από αυτά, η Pirelli δεν τα πουλάει.


Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τον Νοέμβριο του 2015, όταν θα αποκαλυφθεί το επόμενο ημερολόγιο. Κανένας δεν ξέρει πού θα γίνει αυτό ούτε ποια θα είναι η θεματολογία του πέρα βέβαια από τις ωραίες γυναίκες. Είναι κάτι που το ξέρει μόνο ο πρόεδρος της Pirelli και ο πολύ στενός του κύκλος… Και του χρόνου λοιπόν!





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: