Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Glogg, όπως λέμε γιορτινό ζεστό κρασί


Έχει πατρίδα του τη Σουηδία, όμως πίνεται φανατικά σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών. Φτιάξτε το κι εσείς για ένα ζεστό καλωσόρισμα στους καλεσμένους σας.

Υλικά

  • 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 5γρ. τζίντερ σε φέτες
  • 5γρ. αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • 2 καψουλάκια πράσινο καρδάμωμο
  • 1 αστεράκι αστεροειδή γλυκάνισο
  • 15 καρφάκια γαρίφαλο
  • 80γρ. ζάχαρη
  • Για το σερβίρισμα
  • φιλέ αμυγδάλου
  • μαύρη σταφίδα
  • βότκα, ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε το κρασί σε μια κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και το βάζετε να ζεσταθεί καλά, χωρίς να αφήσετε να πάρει βράση. Ανακατεύετε στο ενδιάμεσο για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βήμα 2

Αφήνετε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς για μια ώρα να ανακατευτούν τα αρώματα και στη συνέχεια φιλτράρετε το κρασί και το μεταφέρετε ξανά στο μπουκάλι. Κλείνετε με το πώμα και το διατηρείτε τουλάχιστον για 1 εβδομάδα.

Βήμα 3

Αφήνετε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς για μια ώρα να ανακατευτούν τα αρώματα και στη συνέχεια φιλτράρετε το κρασί και το μεταφέρετε ξανά στο μπουκάλι. Κλείνετε με το πώμα και το διατηρείτε τουλάχιστον για 1 εβδομάδα.

Βήμα 4

Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξαναζεσταίνετε το κρασί, μοιράζετε σταφίδες και φιλέ αμυγδάλου στα ποτήρια και απογεμίζετε με ζεστό κρασί. Αν θέλετε προσθέτετε λίγο αλκοόλ, όπως ρούμι, κονιάκ ή βότκα.


Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: